Jsem v tom opravdu sama?

12735
11.10.10 11:11

Jsem v tom opravdu sama?

Už několikrát jsem se snažila mojí holčičku v noci odnaučit jíst, protože chytří doktoři tvrdí, že dítě od 6 měsíců nepotřebuje v noci jíst. Je jí 15 měsíců a stále se mi to nepodařilo, výdrž tu bych měla, ale po týdnu trápení a žádného výsledku jsem přestala trápit sebe i dítě, tyto týdenní pokusy jsem zkoušela již několikrát v průběhu od jejího 6 měsíců do ted kdy má 15 měsíců. Nabízela jsem čaj, přeavařenou vodu, konejšila, dopadlo to tak že dítě prořvalo noc a já jí probděla a tak celý týden, ve finále bylo dítě přes den protivné, já strhaná a tak každý den ani únava jí nezabránila v pláči a já jsem to vzdala. Je pravda, že jsme měli dlouho problémy se spaním a ješět dnes v 15 měsícíh v noci špatné spíme, nejlepe spí když si dá v půlnoci mléko a pak spí až do rána, ale ted byla často nemocná a tak se to spaní zase trochu pokazilo. Přes den jí takto ráno má mléko přes dopoledne má na stolečku misku s piškotama a další misku s ovocem a chodí si do ní jak se jí zlíbí, pak má v poledne oběd a po něm jde spát jak se vyspí dostane jogurt a má pořád na stole misky to je kolem 15 hodiny a kolem 18 dáváme večeři spíše po 18. Přes odpoledne jí dávám ještě jednu nějakou lehkou svačinu před večeří. Na večeři sní celý krajíc chleba z půlky bochníku! 8-o Pije hezky vypije i litr pití za den. Chodí spát kolem 20hodiny a v půlnoci se budí na to mléko. Zkoušela jsem vážně už vše a nevím si rady. Nechci poslouchat, že je navyklá, pochybuju, že po týdnu by to nepochopila. Osobně si myslím, že to vyžaduje jelokož jí rostou zuby a uklidní jí to, ale fakt nevím. Jestli máte někdo nějakou zkušenost a jste ochotné mi poradit a podpořit mě budu jen ráda. Pořád totiž věřím, že v tom nejsem sama. :hug: :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
11.10.10 11:19

Nejsi v tom sama :wink: Můj malej toho sní přes den asi tak jako Tvoje holčička, o půlnoci se vzbudí na jídlo, vypije celou láhev mlíčka. Když jseh ho zkoušela odnaučit noční jídlo, vydržela jsem max. 15 minut.. Po půlnočním mlíčku vydrží někdy do šesti, někdy do sedmi. Někdy musím ve 4 připravit novou dávku..
A nemyslím si, že by to byl zvyk, někdy mu regulérně kručí v bříšku. Jakmile mlíčko vypije, otočí se na bok a spinká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
11.10.10 11:27

Samuel se také pořád budí na jídlo, to, že tvrdí doktoři, že se od půl roku děti nemjí budit? :think: :roll: já se prý budila do 4 let a potřebovala jsem láhev s kakaem :D

• Citovat
  • Upravit
12735
11.10.10 11:29
Rosanko moje řeč, regulerně jí kručí v břichu, je to šílené, tak v půlce láhve teprve přestane a jak to dopije otočí se nabok a spí.
rosanka píše:
Nejsi v tom sama :wink: Můj malej toho sní přes den asi tak jako Tvoje holčička, o půlnoci se vzbudí na jídlo, vypije celou láhev mlíčka. Když jseh ho zkoušela odnaučit noční jídlo, vydržela jsem max. 15 minut.. Po půlnočním mlíčku vydrží někdy do šesti, někdy do sedmi. Někdy musím ve 4 připravit novou dávku..
A nemyslím si, že by to byl zvyk, někdy mu regulérně kručí v bříšku. Jakmile mlíčko vypije, otočí se na bok a spinká..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.10.10 11:49

Jééééééé … Jestli tě uklidní, tak starší synek ještě ve dvou letech normálně v noci chtěl mlíko. A já běžně se v noci loudám do kuchyně Ne jíst (i kdybych teda žrala a žrala), ale prostě mám v noci žízeň! A budiž země lehká tomu doktorovi, který bude tvrdit, že nesmím v noci pít!!!! :pocitac: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
11.10.10 11:52

Nejsi. Já to zrovna řeším. Marečkovi je 11měs. už spával až do 7h a bez mlíka, teď ho vyžaduje, bylo to napřed mezi 5-6h, teď poslední 3 dny 4:30! Katastrofa! Mě nevadí, že pije mlíko, ale v kolik hodin a hlavně se to pořád posouvá a já nebudu přeci vstávat ve 3h! Myslím, že hlad nemá, jde o zvyk, mlíko mu padá do bříška jakoby měl hlad i před spaním a přitom hodinu předtím jí večeři.takže to škrouňání podle mě není prázdný žaludek. nevím si rady, ale rozhodla jsem se, že to budu řešit až po 1. narozeninách, jak? to zatím nevím a ráda se dočtu nějaké rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
11.10.10 11:57

Tak u nas ma Mates veceri kolem 19.00 a chodi spat kolem 20.00 az 20.30. A vzdy pred spanim vypije 210ml mleka…
pak se budi jednou za noc na piti - vetsinou kolem 06.00, nekdy driv, nekdy pozdeji.
Neresim to. Proste to necham byt, at si doktori rikaji co chteji.
Ale urcite bych mu nedala mleko pred 04.00. Jak ho znam, tak by se naucil, ze bude mit mleko 2× za noc :lol: :zed: ale davam mu napit vody behem noci a to mu staci. ( zatim..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.10.10 12:07

Ja jsem zkousela odnaucit na nocni jidlo (tedy byloto kojeni), v 7m, po 4 dnech byla situace stale stejna.
Pak jsem to zkusila v 9m a vyslo to. Ale kdyby behem nekolika dnu nebyla situace vyrazne jina, tak bych to zase na nejakou dobu nechala byt. Kazde dite je jine, kazde k tomu dozraje jindy, pokud jde jen o to ji o pulnoci do postylky prihrat flasku s mlikem a zase zalezt do pelechu, tak bych to tak delala.
Myslim, ze tyden je dost dlouha doba, aby pokud by to uz nepotrebovala, tak aby zacala spat celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
11.10.10 12:15
donaga píše:
No to já jsem také zvědavá, co tu kdo poradí. Mě čeká odnaučování usínání u prsa a pak i to časté noční krmení (5-6× za noc). Já tedy v noci kojím a v druhé polovině noci už jsem „tuhá“, tak jí nechávám u mě v posteli :oops: . Jsem zvědavá na vaše zkušenosti a tipy.

Já to tak měla dokud jsem kojila přestal jsem v 9m a dávala UM a v noci se mi vzbudí už jen 1-2× na mlíko

• Citovat
  • Upravit
12735
11.10.10 12:29

Tak já mám u postele v noci minerálku, protože jsem jak cistérna. Jinak jsem z toho už neštastná, už se mi stalo, že se vzbudila třba ve 4 ráno nebo i později a minulý týden ze 4.10 na 5.10 kdy měla přesně 15 měsíců (5.10) spala celou noc a bez mléka. 8-o To jsem zase ovšem jak na potvoru nespala já protože mám problémy se zády. Takže vím jistě, že dítě spalo a ja jsem bděla. Sestra u doktorky mi řekla že do 18 měsíců se to dá akceptovat. :zed: Zítra jdeme k doktorce na očkování tak to sní proberu ještě to noční jídlo, zatím mi vždy na 100% poradila skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
11.10.10 12:32

Ahojky všem,
tak mě se osvědčilo dávat malý těsně před spaním(chodila spát mezi 20-20:30hod.)láhev s řídkou kaší.
Spala pak celou noc az do 7hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
11.10.10 12:37
estrea píše:
Ahojky všem,
tak mě se osvědčilo dávat malý těsně před spaním(chodila spát mezi 20-20:30hod.)láhev s řídkou kaší.
Spala pak celou noc az do 7hod.

To jsem taky zkoušela v 18 chleba a těsně před spaním tu kaši a prd velebnosti. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
11.10.10 12:37

OK, pokud nechceš slyšet to, že je „navyklá“, tak to opakovat nebudu, ale vsadila bych se, že to tak je.
Malá se taky Xkrát v noci budila, taky špatně usínala a trvalo nám asi měsíc, než se naučila v klidu usínat sama (třeba po písničce) a spí celou noc a je spokojená, ví, že jí nikam neodejdu.
Prostě jsem se musela obrnit a chodila jsem k ní co 5-10min. A že to bylo hodně o nervy.
Jistě, určitě chápe, co po ní chceš, ale sama píšeš, že už jste to zkoušely několikrát. Jednoduše ví, že tebe to přestane bavit dřív než jí. Pokud ovšem pláče proto, že jí něco bolí, tak je to jiný případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.10.10 12:43

ja som maleho postupne odvykala od nocneho mlieka tym, ze som mu zo 180 znizila davku na 150, 120 a potom uz proste nechcel a spal bez prebudenia. ale my sme mali asi len mesiac-dva take obdobie, ze sa budil v noci na mlieko (okolo roka). tak mozno skus takto. a ak to nepomoze, tak hold budes davat mlieko aj v noci. som zvedava, co by robili „chytri“ doktori, keby sa im takto v noci budili deti, ci by ich nechali plakat alebo by im dali mlieko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
11.10.10 12:55

Mam tu v ulici 2letou holcicku, co se taky v noci budi na mlicko a rodice jsou s tim celkem spokojeni. zalezi, jestli ti to takhle vyhovuje, nebo ne. Jinak to asi nicemu nevadi. Casem vyroste a bude si chodit pro mliko do lednicky :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová