Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heivka píše:
Být introvert je normální, jenom ti vlezlí extroverti si myslí, že když každý den nemluvíte s milionem lidí, tak nejste v pořádku. Nedejte se zmýlit, většina extrovertů musí s někým pořád mluvit, protože když tu pusu zavřou tak se zapne mozek a to se jim nelíbí
Haha…proc to odsuzovani? My (introverti) se zdame „divni“ jim, oni zase nam, ale to, cos napsala, sice u nekterych lidi pozoruji, ale s definici introvert/extrovert to podle me nesouvisi.
Jinak ja jsem taky silny introvert, i kdyz trochu „preuceny“…ale „dobijim se“ jen osamote, jednou za cas potrebuji byt sama se sebou, jinak mi hrabe. Ted s malym ditetem je to docela problem (prcek je hrozny mamamek), se dvemi to bude jeste horsi, tak cekam za par mesicu docela vesele obdobi ![]()
Já to mám stejně. Z části je to způsobené zkušenostmi, že ne každý známý je dobrý kamarád na kterého se můžu spolehnout.Ze nebude to o čem se bavíme trousit dál atd. A také je mi dobře sama se sebou. Když mi bylo 16 - 25 tak jsem nad sebou pochybovala a připadala si strašně divně, že jsem nechodila každý víkend pařit atd. Ale chodila jsem na brigady a za vydělané peníze cestovala atd. Postupem času jsem se s tím naučila žít a je mi dobře. Občas mě nějaké chmury přepadnou, ale pak si uvědomím, že když bych dělala to co okolí očekává nebyla bych to já. To mělo třeba za následek, že jsem musela odejít z práce, kde šéfka byla extrovert a nutila nás do věci, které nebyli součástí pracovní náplně a nějak nechápala, proč nechci pořádat týmové sedanky u nás doma. Takže pokud ti to vyhovuje není na tom nic špatného ![]()
@janickaIII píše:
Já to mám stejně. Z části je to způsobené zkušenostmi, že ne každý známý je dobrý kamarád na kterého se můžu spolehnout.Ze nebude to o čem se bavíme trousit dál atd. A také je mi dobře sama se sebou. Když mi bylo 16 - 25 tak jsem nad sebou pochybovala a připadala si strašně divně, že jsem nechodila každý víkend pařit atd. Ale chodila jsem na brigady a za vydělané peníze cestovala atd. Postupem času jsem se s tím naučila žít a je mi dobře. Občas mě nějaké chmury přepadnou, ale pak si uvědomím, že když bych dělala to co okolí očekává nebyla bych to já. To mělo třeba za následek, že jsem musela odejít z práce, kde šéfka byla extrovert a nutila nás do věci, které nebyli součástí pracovní náplně a nějak nechápala, proč nechci pořádat týmové sedanky u nás doma. Takže pokud ti to vyhovuje není na tom nic špatného
Děsivá přestava
Proč divná?
taky to tak mám radši sem s přítelem než aby někam šla mám nejlepší kamarádku s tou si opravdu hodně píšeme i se vídáme ale je to jediný člověk nepotřebuji mít nikoho jiné s rodinou se vídám taky dost často ![]()
A určitě si nepřipadám divně ![]()
@malá_holka Neříkám, že je to ideální, ale osvědčilo se mi to jako řešení, kterým předcházím svá zklamání.
Je mi 24,dřív jsem byla dítě mejdanů a teď, jak mám dítě, tak se nestykam ani s nejlepší kámoškou, nechce se mi. Můj chlap taky s nikým nikam nechodí a vyhovuje nám to tak. Jen jezdíme za rodinou a to je vše. Vubec se mi nechce chodit mezi další maminy a nerada se bavím s někým cizím. Snažím se to změnit a zapracovat na tom, nebyt z lidí tak nervózní, ale nevím no ![]()
Navíc vím jak dokáží být lidi zlí..dělat si hnusnou srandu a pomlouvat a na to fakt nemám ![]()
@nestarejtese píše:
Navíc vím jak dokáží být lidi zlí..dělat si hnusnou srandu a pomlouvat a na to fakt nemám
Mám to podobně. Hrozně mě vycerpavaji takové ty manipulativní povahy. Které jen pomlouvají a řeší ostatní. V práci máme dvě takové a fakt mě to vždy vystavi. Řeší snad i jestli se člověk dobře dýchá. Bohužel jsem se to ještě nenaucila odfiltrovat.
Taky jsem samotarka, nejlip mi je samotny s kocarem nekde v lese, pratele nemam
Jee to jsem ráda, že nejsem sama. Hned mi je líp
no to jsem se taky chtěla zeptat jak to máte v práci? Mě třeba nevadí pracovat s cizími lidmi (lékárna), řeknu si svoje, co už znám a je to. Nejvíce mi vadí ta komunikace s kolegy. Takej ten small talk o ničem mi vůbec nejde a to mě vyčerpává nejvíce.
Čím jsem starší, tím víc si vystačím sama
Takže v tom určitě nejsi sama ![]()
@Taurielka píše:
Jee to jsem ráda, že nejsem sama. Hned mi je lípno to jsem se taky chtěla zeptat jak to máte v práci? Mě třeba nevadí pracovat s cizími lidmi (lékárna), řeknu si svoje, co už znám a je to. Nejvíce mi vadí ta komunikace s kolegy. Takej ten small talk o ničem mi vůbec nejde a to mě vyčerpává nejvíce.
Přesně, mám to stejně. S lidmi (zákazníky) komunikuju po celou pracovní dobu a to mi nevadí, ale s kolegy to je horší, ty plky o ničem jenom aby se mluvilo ![]()
Mam to podobne, kamaradku mam jednu z VS, kolegyne z prace si do soukromi uz 15 let nepoustim, to se fakt neosvedcilo. V praci mam kontaktu s lidmi az nad hlavu takze ve volnem case jsem rada sama nebo s rodinou. Hodne cteme, bavi nas fotografovani a cestovani, samozrejme individualni bez cestovek. Nam to takto max vyhovuje, a jestli to nekomu pripada divne je mi jedno.