Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ali, s tím nic neuděláš. Hlavní je nepřežírat se, ale taky nesmíš držet hladovku, že jo. Já nabrala 17kg, doktor otáčel oči v sloup, ale fakt jsem nežrala
Jedla jsem úplně normálně.
A 4 týdny po porodu jsem zas oblékla původní oblečení
Nijak jsem se nesnažila, šlo to samo kojením a tím, že po porodu odešlo z těla hodně vody. Fakt jsem vyčurala i to, co jsem v životě nevypila ![]()
Zadýchávání a „velrybí“ pocit je nepříjemný, ale uteče to fakt rychle ![]()
Berusko82, diky za prani. Nezapominej, ze to neni jen miminko a tuk, ale zvetsena deloha, plodova voda, placenta, zvetseny objem krve a hlavne voda. Minimalne 6 kg z 10 nechas na porodnim sale, neboj! A pokud to nemate ani v rodine, vubec to neres a tes se na mimi. Taky jsem o tom na zacatku premyslela, ale pak se to zlomilo a bylo mi jedno. Ale porad mam alergii na reci typu, ze ted musim jist za dva! ![]()
Tak ja pred tehu mela 58kg
nabrala jsem 25kg,v porodce jsem nechala 15 a ted po roce od porodu mam nahore stale jeste 7 kilo ![]()
ahojte holky, no sem ráda že je tato diskuze založena. Já jsem 31.týden a nahoře mám 14 kilo. Do schodů funím..sem jak hruška.Všecko mám v bocích a zadku. Jím normálně al přesto týdně přiberu kilo.. jestli to tak půjde dál přesáhnu 20 kg.. ![]()
Těší mě, že všichni říkají že se to shodí ale zatím je to nepříjemné..třeba pak my budem utěšovat ostatní až to bude dole ty kilečka ![]()
já nevím, ale když to tu čtu, tak mě napadá, proč jste vlastně chtěly mít děti, když tak řešíte přibírání? to jste si jako myslely, že v těhotenství zhubnete, nebo co?
já jsem nebyla zrovna hubeňour ani před těhu a teď ve 35. týdnu mám navrch 15 kilo. podle tabulek je to ale pořád ještě v normálu. tak co? jasně, taky funím atd., ale to jsem snad už před těhotenstvím čekala, že to přijde, ne? je jasný, že když někdo přibere 20, 30 a víc, tak po porodu ta kila jen tak nezmizí. co tak ale vidím na okolí, prostě to přibírání nejde nějak moc ovlivnit. copak ty, co přibraly těch 30 to chtěly?
![]()
DanMaj: Tak to já skoro i dodržuju, jenom asi ne úplně ty mini porce:-) Aspoň teda oběd a večeře není úplně mini…V tom to asi bude, že? ![]()
zuzanecka81
Ty jsi s tím zřejmě smířená tak na tento druh bude asi jiná diskuze na pokec.
Jé, zuzanečko, pokud tě to obtěžuje, tak to tu s námi neřeš, ale laskavě nám dopřej svobodu v tom, o čem se chceme bavit. Proč jsme chtěly mít děti s tím opravdu nesouvisí, jistě se nikdo dětí nevzdá kvůli pár kilům. To ale neznamená, že si o tom nemůžeme pokecat, postěžovat si a navzájem se zase uchlácholit, že bude dobře. Od toho tu ty diskuze jsou.
Altche píše:
Jé, zuzanečko, pokud tě to obtěžuje, tak to tu s námi neřeš, ale laskavě nám dopřej svobodu v tom, o čem se chceme bavit. Proč jsme chtěly mít děti s tím opravdu nesouvisí, jistě se nikdo dětí nevzdá kvůli pár kilům. To ale neznamená, že si o tom nemůžeme pokecat, postěžovat si a navzájem se zase uchlácholit, že bude dobře. Od toho tu ty diskuze jsou.
Zuzko, to byl jen tvůj úlet, ne?
Jako proč bychom se nemohly bavit o tom, kolik která vážíme a kolik která schodila? To je stejný, jako jaká koliv jiná diskuze, třeba o sexu po porodu - chceš souložit celý žvot beze změny? Nebuď těhotná a neroď ![]()
Neblázni, vždyť je to normální diskuze a pokud se ti nelíbí, tak sem nepiš ![]()
hele, tak bacha! mě právě zaujal ten nadpis, tak jsem šla taky něco napsat - jak píšete, od toho diskuze je. nemusí přece každý se zakladatelkou ve všem souhlasit. ![]()
ale jinak já si samozřejmě taky nepřipadám jako krasavice největší! tady se píše velryba, já si interně říkám knedlík ![]()
a taky si na tu lezoucí váhu stěžuju. ne, že ne. kdo by dobrovolně tloustnul víc, než musí?
jen prostě každá přibere v těhu jinak a moc to ovlivnit nejde. prý to je hodně dědičné - jak to měla mamka, tak podobně na tom můžete být vy. moje mamka měla např. 3 děti a přibrala 16 - 28 kilo. a já holt na tom budu podobně. ![]()
verčo, žádný úlet
jen se teď na to koukám jinak - taky jsem váhu řešila dost, ale po minulých kontrolách, kdy jsem měla nerva jak hrom (vždyť víš, jsme si to i spolu psaly), že dítě neroste a zda teda vše funguje jak má - tak už mi jsou ta kila SKORO
jedno. teď jsem v euforii, že to mimi trochu dohnalo ![]()
zuzanecka81 píše:
já nevím, ale když to tu čtu, tak mě napadá, proč jste vlastně chtěly mít děti, když tak řešíte přibírání? to jste si jako myslely, že v těhotenství zhubnete, nebo co?
já jsem nebyla zrovna hubeňour ani před těhu a teď ve 35. týdnu mám navrch 15 kilo. podle tabulek je to ale pořád ještě v normálu. tak co? jasně, taky funím atd., ale to jsem snad už před těhotenstvím čekala, že to přijde, ne? je jasný, že když někdo přibere 20, 30 a víc, tak po porodu ta kila jen tak nezmizí. co tak ale vidím na okolí, prostě to přibírání nejde nějak moc ovlivnit. copak ty, co přibraly těch 30 to chtěly?
tazatelka si sice malinko postěžovala ,ale to děláme všechny…já mám nahoře necelá 4 kila a taky jsem neohrabaná,ale pravda sobě se líbím nikdy předtím jsem tak pěkné bříško neměla ,protože jsem byla tlustá..nehledě na to otázka zněla…Jak se vyrovnáváte s podobnými pocity?
![]()
a jen tak naokraj já si říkám že jsem jak hrošík a když mi někdo řekne máš malé bříško na v´dvojčátka tak mu odpovím jen proto ,že čekám dvojky nemusí být ze mne hroch ![]()
Altche píše:
Ahojky, já jsem momentálně v 17. týdnu a nahoře mám 4 kila, neohrabaná si teda vůbec nepřipadám i když si klidně ráda poležím
ani se nijak neomezuju, včera jsem si koupila 3 čokolády Milka (neznamená to ale že je všechny šežeru na posezení - to zas ne
)i všichni v okolí mi říkají, že mi to jde zatím jen do břicha - tak uvidíme ![]()