Porodnice Olomouc

1718
9.9.10 17:07

porodnice Olomouc

Holky, co jste rodily v Olomouci,jak dlouho dopředu jste se musely registrovat do porodnice? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
9.9.10 17:24

Myspulko, já teda neporadím, ale chtěla jsem se zeptat, zda si už ve fakultce rodila? Nebo jestli má dobré jméno? Já uvažuju buď o Olomouci nebo o Prostějově, ale zatím mám čas a asi ty porodnice nejprve osobně navštívím! Měj se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
9.9.10 17:35

Rodila jsem v roce 2007,byl to vyvolaný porod kvůli vadě srdíčka neslučitelné s životem,byla jsem ve 23tt. Personál vynikající, přítel byl celou dobu semnou,rodila jsem přes noc. Pokoje sice žádný přehnaný luxus,ale všude čistota a sprcha a toaleta super. Přístup personálu i doktorů báječný.
Podruhé jsem tam byla na revizi v 13tt a měla jsem jít do Prostějova,tam když jsem přijela to bylo otřesné,chovali se ke mě jako k nějaké věci a né jako k živé bytosti,zbalila jsem si věci a přítel semnou jel okamžitě do Olomouce,tam mě vzali bez toho aby se ptali proč jsem nešla do Prostějova.
Prostějovská porodnice je krásná na pohled, zařízení pokojů luxus,ale personál je na dvě věci. Nikdy bych tam nešla.Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
9.9.10 17:48

Myspulko, díky za odpověď. Je dobré poslechnout si každý názor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
9.9.10 17:51

Myspulko pokud mám dobré informace tak se registruješ až ve 35-36tt, jak tě předá lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
9.9.10 17:52

Tak to je fajn, někde se musí registrovat dřív.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
9.9.10 18:42

Myspulko tak já do porodnice volala už proto,že budu rodit dvojčátka tak jsem mluvila přímo se super porodním asistentem a ten mi řekl že se nikde neregistrujeme že gynekolog pošle zprávu (předání do péče vybrané porodnice) a oni o mě už budou vědět a vřele na mě čekat :-). Nevím jestli je to jen u dvojčat ale kamarádka tam prostě jela a rodila a bylo :). Jinak porodnice má sice dost špatných ohlasů nejvíc co čtu tak prý nadýmavé jídlo pro rodičky a mladé sestry co nic neví.Každopádně zde mají nejlepší přístoje a JIP pro novorozence a o to my jde především,chci ať moje miminka mají tu nej péči a to je v této porodnici…Tak ať ti vše dobře dopadne :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1371
9.9.10 19:02

myspulko, až tě dr. předá na kontroly do porodnice, u mě to bylo kvůli rizikovému ve 32.tt, v tom posledním těhotenství, ale každý doktor to dělá jinak a někdo předává až okolo 38.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
9.9.10 19:25
myspulka píše:
Rodila jsem v roce 2007,byl to vyvolaný porod kvůli vadě srdíčka neslučitelné s životem,byla jsem ve 23tt. Personál vynikající, přítel byl celou dobu semnou,rodila jsem přes noc. Pokoje sice žádný přehnaný luxus,ale všude čistota a sprcha a toaleta super. Přístup personálu i doktorů báječný.
Podruhé jsem tam byla na revizi v 13tt a měla jsem jít do Prostějova,tam když jsem přijela to bylo otřesné,chovali se ke mě jako k nějaké věci a né jako k živé bytosti,zbalila jsem si věci a přítel semnou jel okamžitě do Olomouce,tam mě vzali bez toho aby se ptali proč jsem nešla do Prostějova.
Prostějovská porodnice je krásná na pohled, zařízení pokojů luxus,ale personál je na dvě věci. Nikdy bych tam nešla.Toť můj názor.

Já jsem v Prostějově rodila obě děti a nemůžu si stěžovat. I personál u porodu byl skvělý! A jak říkáš, pokoje krásné. Tím spíš mě vyděsilo jak vypadá Olomoucká porodnice (byla jsem tam navštívit švagrovou). Pokojíčky snad 2×2metry, chodba jak někde na nádraží… :-( Dál přišla sestra, řekla „všechny maminky se pojďte podívat na koupání miminka“ V Prostějově chodí každá maminka zvlášt a sestřička předvede.
Personál nemůžu soudit :-) Ale na těžké případy jsou tam vybaveni nesrovnatelně. V tom se Prostějovská nemocnice té Olomoucké nevyrovná (aspoň co jsem slyšela…) :palec:

• Citovat
  • Upravit
kolopolo
9.9.10 22:30

Porodnice v Olomouci není nejmodernější, ovšem k porodu je tam vše, co je potřeba, pro děti vše, co mohou potřebovat. Prostějov je nový. Kvůli nezájmu a neprofesionalitě jsem tam málem přišla o zdravého syna. Pro mě Prostějov už nee. A netýká se to jen porodnice. Radka

• Citovat
  • Upravit
2194
9.9.10 22:45

Já mám opačnou zkušenost. V Olomouci se registrovat nemusíš, od 35tt se odesílá maminka na kontroly tam kde chce rodit. Stačí se pak objednat přímo ve Fakultní nemocnici. Já tam rodila kvůli hrozící anemií u syna, bohužel mě vyšokoval přístup u porodu a i následná péče o dítě. Naštěstí se anémie neprokázala, ale kvůli špatně vedenému porodu a špatné poporodní péči jsem běhala se synem do 1 roku po lékařích. Nyní jsem se rozhodla rodit v Prostějově, mám to blíž a ohlasy z mého okolí jsou pozitivní. Ale na vola natrefíš všude, každá z nás máme jinou zkušenost. Přeji ať je vše vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
10.9.10 12:32

Děkuju holky, jasně,že každá máme jiné zkušenosti,každé vyhovuje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
10.9.10 13:21

Taky se rozhoduji mezi Olomoucí - Šternberkem a Prostějovem.

Ve Šternberku jsem rodila: prostředí opravdu hezké, personál u porodu super, bohužel sestřičky na dětském studené jak čumák až na jednu, když se vám nedaří kojit, nechají vás svému osudu, velký problém s podáním epidurálu, když se porod vydaří k večeru nebo v noci, i když ho máte dopředu domluvený, více nadstandardních pokojů, kde může tatínek dokonce i přespat.

Olomouc: jen z doslechu od kamarádek, co tam rodily a z dojmu z návštěv: prostředí opravdu nehezké, personál ne neochotný, ale nestíhají, super péče o předčasně narozené děti nebo děti se zdravotními problémy, 1 nadstandard, na který se „normální“ člověk nedostane.

Prostějov: rodila tam zatím jen jedna kamarádka a byla moc spokojená. Krásné prostředí - velké, světlé a pěkně vybavené pokoje, personál příjemný.

Pořád se nemůžu rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
10.9.10 13:41

Ahoj, rodila jsem v Olomouci v roce 2008. Šla jsem tam hlavně kvůli tomu, kdyby se něco stalo s malou, tak že je tam ta nejlepší péče. Jako kdybych už měla tucha. Při porodu jsem zkřečovala na celém těle - mám latentní tetanii - dali mi 2 kapačky magnézka a ustali i kontrakce. Malá měla špatné ozvy, já málo otevřená, na sekci pozdě - takže přiběhlo asi 8 lidí, z toho 3 doktoři a vytáhli malou na první zatlačení kleštěmi. Nechci domýšlet jak by to bylo v menši porodnici, třeba by to bylo v pohodě, ale proč to zkoušet, že? Druhý den se jim malá nezdála a vzali mi ji a dávali výživu kanylkou v hlavičce. Poslali nás na všechna vyšetření, malá je v pořádku. Odnesla jsem to já, ale malá neměla ani pidi modřinku. Jsem jim za to vděčná. Jinak prostředí, jídlo atd. děs běs, ale za pár dní nepohodní mi život a zdraví miminka stojí.
Tím samozřejmě nechci říct, že v jiných nemocnicích by se třeba s malou něco stalo, ale ta péče je v Olomouci opravdu někde jinde. A pokud je problém, stejně do Ol. převážení.
Přeju pohodový porod!
Jo a normálně mě tam v 36tt odeslal můj gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
10.9.10 14:34

Já jsem rozhodnutá pro Olomouc. Zdraví miminka a dostupná kvalitní péče je pro mě přednější než moje pohodlí.Těch pár dní to tam vydržím, stejně budu mít určitě jiné starosti než posuzovat moderní pokoje atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí