Otrava fazolemi

323
9.9.10 11:50

Otrava fazolemi

Ahoj holky, mám trochu specifický dotaz. Dopoledne jsem vařila fazolovou polévku a snědla jsem jednu takovou tu velikou fialovou fazoli - byla celkem dost nedovařená. Asi po 2-3 hodinách mě chytlo píchání a křeče v břiše, trochu už i ve střevech. Na netu jsem četla, že nedovařené fazole můžou způsobit otravu (I v tak malém množství?) Nemáte některá podobnou zkušenost? Doktora už teď nezastihnu a nevím, co si na to mám vzít - zatím jsem si vzala uhlí. Díky. Jsem v 16. týdnu…mimču by se nic stát nemělo, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11482
9.9.10 11:55

Teoreticky to je možné, nedovařené fazole můžou být toxické, ale někde jsem četla, že na vážnější otravu bys jich potřebovala 5. Nic by se snad stát nemělo,vzít si uhlí je rozumný. Kdybys zvracela nebo měla průjem, tak jeď na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
9.9.10 12:08

Já když vařím fazolovou polévku, tak ochutnávám jestli jsou už měkké a vždycky nějakou tvrdou sním. Nikdy mi nic nebylo a to mám docela citlivé zažívání, takže to s tím asi nesouvisí. Ale to uhlí si asi dej, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
9.9.10 12:38

AHOJ,
ja mela otravu fazolema,snedla jsem jich asi ctyri,v 10 letech,zvracela jsem dva dny vkuse,neuveritelny!!!!!
Pokud uz ti nic nebude,pomohlo to uhli-a uz to radsi nejez :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
9.9.10 13:42

Díky moc všem, asi to fakt bylo z té jedné fazole, protože teď po dalších dvou hodinách už žaludek nebolí, teď s tím bojují střeva :-) Dneska budeme muset dietovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
9.9.10 21:09

Ježíš nestraš, mám namočené fazole na zítra na oběd!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.9.14 10:40

Tak s tímto mám přímo osobní zkušenost. Je to již 8 let. Na podzim přivezla máma z chalupy právě ty velké fialové fazole. A já jich sezobala celou hrst…syrových…byly strašně dobré-to bylo odpoledne. Večer se mi potom udělalo nevolno a šla jsem zvracet, do toho průjem. Bylo to strašné lítala jsem na záchod snad každých 10 minut a trvalo to asi 3 hodiny..už nevím. Ale myslela jsemeže na to záchodě umřu tak strašně mi bylo zle. Už jsme chtěli jet na pohotovost, když to trochu přestalo. Ale bylo mi zle pořád. Týden jsem ležela a nemohla se ani otočit na posteli abych se nepozvracela.Za jeden den jsem byla schopná po lžících sníst misku vývaru s nudlemi a půl litr čaje. Hrůza Potom už se to lepšilo. Ale trvalo to přes měsíc než jsem mohla jít do práce. Za ten měsíc jsem zhubla 15 kilo…Brutální dieta :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 14:28
@Tesska píše:
Díky moc všem, asi to fakt bylo z té jedné fazole, protože teď po dalších dvou hodinách už žaludek nebolí, teď s tím bojují střeva :-) Dneska budeme muset dietovat :-)

Smim se zeptat jak to dopadlo? Miminko to zvladlo v poradku?

• Citovat
  • Upravit
26747
10.10.22 14:30
@Anonymní píše:
Smim se zeptat jak to dopadlo? Miminko to zvladlo v poradku?

Ta paní tu psala pred 12 lety, u vaření i shánění informací zapoj hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 14:36

@Bubla Bůčková to je problem, ze psala pred 12lety? Stale sem chodi. Proc reagujes, kdyz te moje zprava tak rozciluje a navic ani neni urcena tobe? Zapoj hlavu, misto rozcilovani a vylejvani si vzteku na nekom, se bez radsi projit. Pomuze to tobe i tvemu okoli. ;)

• Citovat
  • Upravit
79944
10.10.22 14:38
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková to je problem, ze psala pred 12lety? Stale sem chodi. Proc reagujes, kdyz te moje zprava tak rozciluje a navic ani neni urcena tobe? Zapoj hlavu, misto rozcilovani a vylejvani si vzteku na nekom, se bez radsi projit. Pomuze to tobe i tvemu okoli. ;)

ne zakladatelka sem nechodí, byla tu naposled v roce 2021,
a co by se jako miminku mělo stát?? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 14:46

@stinga tak si muzete prosim te diskuze nevsimat? Nestojim o rejpave poznamky. Uz lituju, ze jsem se ptala 🙏 😆 nebo me poucte, jak priste oslovit jen pani, aby se to nezobrazovalo verejne a neobtezovalo to tedy ostatni. Coz ocividne hrozne moc obtezuje 🤔

• Citovat
  • Upravit
26747
10.10.22 15:13
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková to je problem, ze psala pred 12lety? Stale sem chodi. Proc reagujes, kdyz te moje zprava tak rozciluje a navic ani neni urcena tobe? Zapoj hlavu, misto rozcilovani a vylejvani si vzteku na nekom, se bez radsi projit. Pomuze to tobe i tvemu okoli. ;)

Protože se nedočkas odpovědi, když je to stará diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79944
10.10.22 15:14
@Anonymní píše:
@stinga tak si muzete prosim te diskuze nevsimat? Nestojim o rejpave poznamky. Uz lituju, ze jsem se ptala 🙏 😆 nebo me poucte, jak priste oslovit jen pani, aby se to nezobrazovalo verejne a neobtezovalo to tedy ostatni. Coz ocividne hrozne moc obtezuje 🤔

napiš jí zprávu, ale jelikož sem už rok nechodí, tak si to těžko přečte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 15:35

@stinga tak me chodi upozorneni na mail, ze mi nekdo pise do diskuze. :nevim: Necham to ted uz tak, priste teda zkusim zpravou, kdyby me neco zajimalo. Abych neprovokovala ostatni. Dik za radu ;) Pokud sem pani uz nechodi a nechce, tak ji zase nebudu uhanet na dvakrat, kdyz uz jsem ji oslovila takhle. :) Tak tuhle diskuzi pls jeste prezijte 👍 ☺️️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky