Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Katko, to u nás bylo úplně normální
Jeden čas malý škytal snad každý den
Jen se přepije plodové vody ![]()
dalmatinka2004 píše:
Ahoj maminy,
tak sjem se vás chtěla optat, jak často zaznamenáváte nebo jste zaznamenávaly, že má miminko v říšku škytavku?
Mě chvilku trvalo, než mi došlo, že to je ta škytavka, o které se píše, že jí mimčo může mít už v bříšku.
Jde mi o to, jestli je „normální“, že ta moje cácora škytá nějak často… řekla bych že ob den - maximálně jednou za tři dny. Ale už se stalo, že to bylo i dvaktár do dne.Uklidněte mne, že to je v pohodě.
Katka![]()
![]()
Skyta mi tak ctyrikrat petkrat denne..
jeslti te to uklidni
max. tak 15 minut.
Kdyby skytala dele nez hodinu v kuse, mela bys jet do porodnice na monitor. Jinak je to naprosto v poradku a je to normalni.
ahojky
. co jsem tak různě četla tak se neni čeho bát .
Abych řekla pravdu včera večer mi přišlo že malá škytá takový pravidelný tukání jnk jsem až do včera nic podobného nezaznamenala ![]()
Ufff… tak to jsem rada - nikde jsem nedokazala najit nic o tom, jak dlouho a jak často může škytat. Dokonce jsem se bavila s maminkama a některé škytající dítko vůbec neměly nebo jen hodně málo kdy, tak jsem si připadala divně a už jsem se bála, jestli s malou není něco špatně.
Opravdu to většinou vydrží max. pár minut - nikdy snad ani těch 15.
Díky moc!!
![]()
Markétka škytala taky poměrně často, někdy i obden. Přišlo mi to úsměvné
Ovšem když škytala i po narození, bylo mi jí líto ![]()
Lukášek škytal v bříšku tak 1× za 3 hodiny. I v noci, vždy mě to vzbudilo, čekala jsem 10-15min až ho to přejde a spala dál. Taky jsem z toho byla hodně vyplašená, že je to tak často.
JÉJE Kačka škytaly od 5 měsíce nejdřív tak ob 2 dny cca 15 min denně, pak klidně i denně a třeba až hodinu v kuse a několikrát za den. A škytá ale v menší míře i teď docela často. Je to normální. ![]()
My škytáme i třikrát denně, je to děsná sranda, ale když už škytá dýl než 5minut, tak začínám v duchu nadávat
a nahlas prcka přemouvat ![]()
U nás se škytá taky celkem často. Někdy 2-3krát denně. Někdy je den klid. ![]()
HOlky ted jste mi připoměli jak mi malej škytal také několikrát denně v bříšku a potom po porodu když jsem ho konečně měla u sebe zavázaného v té zavinovačce a plenách atd. a dostal škytavku a já ho držela tak jsem konečně přišla na to jaké pohyby dělal v bříšku ![]()
Ahoj maminy,
Uklidněte mne, že to je v pohodě. 

tak sjem se vás chtěla optat, jak často zaznamenáváte nebo jste zaznamenávaly, že má miminko v říšku škytavku?
Mě chvilku trvalo, než mi došlo, že to je ta škytavka, o které se píše, že jí mimčo může mít už v bříšku.
Jde mi o to, jestli je „normální“, že ta moje cácora škytá nějak často… řekla bych že ob den - maximálně jednou za tři dny. Ale už se stalo, že to bylo i dvaktár do dne.
Katka