Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na to je nejlepší to jít zaspat
Nebo mně pomáhá nějaký dobrý seriál - třeba Přátelé, to mě vždycky rozebere… Teď sledujem How I Met Your Mother, taky supr ![]()
Ajoj
Já mám konec 33tt a sluníčkový dny se mi střídaj s těma zamračenejma úplně normálně.
Třeba včera jen co jsem rozlepila jedno oko, mi bylo jasný že to bude den na mašli. Horší bylo, že mužskej vstával taky pr*elí napřed, takže jsme kolem sebe chodili jak dva puchejře. Pak jsme se chytli kvůli krávovině…samozřejmě…a já šla raději přerovnávat skříň s oblečením.
No a dneska se gebim už od rána jak trdlo… ![]()
Prostě je toho na nás těhule už moc a vleče se to a už aby ti mimísci byli tady s námi a jukali na nás těma svejma kukadýlkama ![]()
Drž se, zejtra bude líp ![]()
prodigy222 píše:
AjojJá mám konec 33tt a sluníčkový dny se mi střídaj s těma zamračenejma úplně normálně.
Třeba včera jen co jsem rozlepila jedno oko, mi bylo jasný že to bude den na mašli. Horší bylo, že mužskej vstával taky pr*elí napřed, takže jsme kolem sebe chodili jak dva puchejře. Pak jsme se chytli kvůli krávovině…samozřejmě…a já šla raději přerovnávat skříň s oblečením.
No a dneska se gebim už od rána jak trdlo…
Prostě je toho na nás těhule už moc a vleče se to a už aby ti mimísci byli tady s námi a jukali na nás těma svejma kukadýlkama
Drž se, zejtra bude líp
Se všema zatím vycházím, jen doma to nějak nejde. Když máš náladu pod psa a ještě si někde rýpne, to je pak těžké… Po porodu to asi nebude lepší. Budeme utahané po probdelých nocích… ale my to zvládneme. Podíváš se na toho malinkého koblížka v postýlce a zase bude líp
Už teď je to taková moje malá nabíječka ![]()
Holky, po porodu bude mnohem, mnohem hůř! To teprve budou hormonální bouře, pochybování o sobě, stresy s miminkem a do toho pocit, že jsme ošklivý, tlustý a nikdo nás nemá rád! Musíme si to ještě užívat, dokud jsme středem pozornosti my s břichama, a ne naše dítě a my pátý kolo u vozu
![]()
Altche píše:
Holky, po porodu bude mnohem, mnohem hůř! To teprve budou hormonální bouře, pochybování o sobě, stresy s miminkem a do toho pocit, že jsme ošklivý, tlustý a nikdo nás nemá rád! Musíme si to ještě užívat, dokud jsme středem pozornosti my s břichama, a ne naše dítě a my pátý kolo u vozu![]()
To mě zrovna neuklidnilo teda…
Kamarádka porodila před týdnem a půl a o žádné hormonální bouři nemluví. Prej je stašně šťastná a i když je to fyzicky náročný, pač malej v noci plače, nemůže si tenhle stav vynachválit. To raději budu věřit jejímu svěděctví, než Tvému…promiň.
Nojo,po,porodu to bylo taky veselé,hlavně když malá měla ve čtrnácti dnech koliku,to bylo šílený brečela celej den,celou noc,zase celej den a další noc už jsme valily na pohotovost,byla jsem uplně grogy a do toho manžel ať s tím něco udělám že se to nedá vydržet(chudáček ráno vstával do práce) ![]()
rozmary píše:
Nojo,po,porodu to bylo taky veselé,hlavně když malá měla ve čtrnácti dnech koliku,to bylo šílený brečela celej den,celou noc,zase celej den a další noc už jsme valily na pohotovost,byla jsem uplně grogy a do toho manžel ať s tím něco udělám že se to nedá vydržet(chudáček ráno vstával do práce)
klasika… my jsme přece na dovolené, takže si to užíváme, ale co ni chudáčci, když musí ráno vstávat do práce, co?!
Doposud můj bral mateřskou jako bych měla chodit práce (aspoň se tak tvářil), ale teď co předvádí
Mám pocit, že s ním šijou hormony víc jak se mnou
No navíc u nás teď pár dní přebývá švára,ne že by mi vadil,ale on je něco jako strýc Pepin,huláká ve dne v noci,není k zastavení,navíc si rád přihne,tak toho mám až do pr…e
Je tu od středy v pondělí odjíždí,ježiši to bude klid,jsou s manželem oba pěkný palice,takže hned druhej den tu bylo pěkný dusno a je to čím dál lepší,sprostej jak dlaždič a hodně rychle se zabydluju,takže už druhej den jsem nevěděla jestli jsem doma,nebo jenom na návštěvě
Nezbývá než držet hubu,páč nám hodně finančně pomohl a sám teď nemá kam jít(jezdí kamionem)jééééééééééééééžiší já už chci rodit
nebo se zcvoknu
rozmary píše:
No navíc u nás teď pár dní přebývá švára,ne že by mi vadil,ale on je něco jako strýc Pepin,huláká ve dne v noci,není k zastavení,navíc si rád přihne,tak toho mám až do pr…eJe tu od středy v pondělí odjíždí,ježiši to bude klid,jsou s manželem oba pěkný palice,takže hned druhej den tu bylo pěkný dusno a je to čím dál lepší,sprostej jak dlaždič a hodně rychle se zabydluju,takže už druhej den jsem nevěděla jestli jsem doma,nebo jenom na návštěvě
Nezbývá než držet hubu,páč nám hodně finančně pomohl a sám teď nemá kam jít(jezdí kamionem)jééééééééééééééžiší já už chci rodit
nebo se zcvoknu
Kdy máš termín??? No tach to nezávidím. Já si tu po porodu chci nastěhovat mamku na týden. Je super, ale přecejen jsme spolu už nějaký ten rok nebyly tak dlouho pohromadě. Jenže naši bydlí 60 km odsud a mám strach, že když mimčo začne plakat, bude napapané, přebalené, nebudu vědět, co s ním. Chci ji tu mít jako jakousi jistotu, kdyby náhodou něco
Termín mám až 7.10.,ale hrozil mi předčasnej,od příštího týdne už začnem malou vyhánět
Maminka je asi v pohodě,pokud se sní snese tvůj manžel a ty taky
.Pro mě by maminka,budiž jí země lehká snesla modré z nebe,ale 9 let jsem k ní chodila jednou za 14 dní na návštěvu a to jsem to měla malej kousek a neumím si představit,že by s námy trávila celý týden
.Mě stačila tchýně,když se holka narodila,tak hned první den přijela na koupání,samozřejmě jsem všechno dělala špatně,protože tak se to vůbec nedělá a v porodnici to učej blbě atd…
Stačilo,bylo mi z toho akorát do breku,připadala jsem si jak totální jelito,nene už nikdy ![]()
rozmary píše:
Termín mám až 7.10.,ale hrozil mi předčasnej,od příštího týdne už začnem malou vyhánětMaminka je asi v pohodě,pokud se sní snese tvůj manžel a ty taky
.Pro mě by maminka,budiž jí země lehká snesla modré z nebe,ale 9 let jsem k ní chodila jednou za 14 dní na návštěvu a to jsem to měla malej kousek a neumím si představit,že by s námy trávila celý týden
![]()
.Mě stačila tchýně,když se holka narodila,tak hned první den přijela na koupání,samozřejmě jsem všechno dělala špatně,protože tak se to vůbec nedělá a v porodnici to učej blbě atd…
Stačilo,bylo mi z toho akorát do breku,připadala jsem si jak totální jelito,nene už nikdy
Jaktože začnete malou vyhánět už teď? Ještě má přece čas, ne?! Že si sem nastěhujeme moji mamču, byl nápad manžela. Vychází spolu velice dobře, takže tam určitě problém nebude. Spíš abych já neměla pocit, že mi do něčeho moc zasahuje… Uvidíme, max. ji pošleme taťkovi dřív ![]()
Tak to je fajn,že si s mamkou přítel tak rozumí,u nás to tak bohužel nebylo,každý měl svou pravdu a každý jinou
Gyndr mi řekl vydržet do čtvtka a pak už si klidně rodit,tak se toho držim,ve čtvrtek budu začínat 38tt a malá už má všechno co potřebuje,tak už by to šlo.
Popravdě řečeno jsem jak sud a už mě to dost štve,už bych se chtěla normálně hejbat ![]()
rozmary píše:
Tak to je fajn,že si s mamkou přítel tak rozumí,u nás to tak bohužel nebylo,každý měl svou pravdu a každý jinouGyndr mi řekl vydržet do čtvtka a pak už si klidně rodit,tak se toho držim,ve čtvrtek budu začínat 38tt a malá už má všechno co potřebuje,tak už by to šlo.
Popravdě řečeno jsem jak sud a už mě to dost štve,už bych se chtěla normálně hejbat
Já jsem v 35. týdnu a taky si už připadám jak kopačák, taky tak kulatá a kožená ![]()
Kolik jsi přibrala?
Zatim 24kilo,ale teď fakt přibírám megarychle
,v prvním trimestru jsem přibrala 10kg,ve druhým asi dvě,tak jsem si říkala že to bude v pohodě
,no a ve třetim 12kg zatim,jestli to takhle bude pokračovat,tak se za chvíli budu kutálet,zavázat si boty je nadlidskej výkon
čau těhulky,tak mám dnes ukončen 36tt a zjišťuju že se se mnou nedá vydržet,už ráno jsem vstala otrávená,celej den jsem protivná i sama sobě a navíc mě dorazil manžel,kterej šel nakoupit a cestou z krámu se stavil na pivku,přišel jak sluníčko a to mě teda nas..l,že ještě teď radši moc nemluví a šel spát.Ach jo a to jsem si říkala že nedovolim,aby mě dostaly takovýhle stavy