Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Já jsem taky velryba. Sice jsem přibrala relativně málo a vždycky jsem byla tlustá, takže by to pro mě tak velký rozdíl být neměl. Ale cítím se úplně jinak a oblíknout si ponožky je nadlidskej výkon. Velryba je přesně výraz, co taky používám. Ani si nedovedu představit, jak o moc náročnější to musí být pro vás hubený.
Ale určitě si tělo řekne samo, co a jak a musí se to prostě vydržet.
Zuzi…tak já si třeba myslela, že u tohoto těhu trošku zhubnu
a to proto, že u prvního těhu jsem nenabrala ani kilo, naopak jsem jich 11 dala dolů. Holt je toto druhé těhotenství jiné a já naopak přibírám.
Zuzko, já vím, že na to koukáš skrze své problémy jinak, já třeba taky nějak spešl váhu neřeším, jsem ráda, že jsem vůbec těhotná, ale postěžovat si taky musím ![]()
HOlky, já jsu 37tt a mám nahoru 12kg. Každéj mi říká, že je to super váha a že ám malý bříško… se vším sice souhlasím, ale tu neohrabanost a spíše slimákovství, než chození, se přehlédnout nedá ![]()
já začínám 37 týden a mám nahoře 24kg,švára mi říká tlusťochu,miláček medvídku,já si furt řikám,že jsem hezky tlustá a po porodu to jde dolů samo.Doufám,že mi s toho aspoň něco zůstane,byla jsem strašně hubená ![]()
Já jsem taky teda přibrala dvacku a taky si neztěžuju, chtěla bych po porodu dát 15KG dolů, taky jsem byla dost hubená a těch 5kg by tak akorát bylo na zdravou barvu
![]()
J8 měla i před těhotenstvím lehkou nadváhu, takže já bych naopak potřebovala ještě aspoň 5 navíc dolů. Tak schoďte všechno a já vám těch mojich 5 pošlu ![]()
Já měla váhu normální, ale tak 5 dolů oproti původní váze bych brala, furt by to bylo normální
Sousedka, drobná, štíhlá, nabrala prej 27 a při druhym 25. Má to dole, bude jí čtyřicet a vypadá skvěle. A prej necvičila, nedržela dietu, kojení a lítání kolem dítěte stačilo. Jó, holky, uvidíme ![]()
Taky jsem velryba velrybí…
Mám nehorázný chutě - hlavně na všechno, co je jen trochu sladky… Před těhu jsem byla konfekční hubeňour - sice s 60 kg, ale velikost 36 i míň - proto váhu jako takovou moc jako měřítko neberu - dneska mám 18 kg navrch - jsem ve 30. týdnu. Taky co týden, to kilo nahoru. Mám neustále hlad. Můj dr. se už trochu pozastavil a hrozil, ať se nad tím zamyslím - no zkousším to, ale je to silnější než já.
Byla jsem zvyklá hodně sportovat - vedla jsem svoje hodiny jumpingu, takže 5× do týdne lekce, ať chci nebo ne - jak jsem otěhotněla, dostala jsem zákaz skákání. Jsem už na rizikovém těhu - hrozí předčasný porod.
No a tak kilča letí nahoru jako šílená. Na 20 kg nezůstanu, to je mi jasný - trochu se bojím, kde se to zastaví a jak dobře to půjde dolů…
Nejvíc mě trápí, že se do ničeho nevejdu - vypadám jako strašidlo. O kaskadrských výkonech při oblékání ponože nebo zavazování bot ani nemluvím, chodit skoro nemůžu, záda a kyčle bolí jako čert!!!
Funím jako lkomotiva, manžel mi říká koule nebo pupku.
Už si „stěžoval“, že zachvíli bude mít krátký ruce na to, aby mě obejmul.
![]()
Já ale věřím, že mimi za to stojí! A taky jsem přesvědčená o tom, že hned jak se budu moci hýbat neze strachu, že ublížím miminku v bříšku, tak to zase všechno shodím dolů!! Jsem rozhodnutá.
Jen je mi jasný už teď, že samo to jen tak nepůjde a bude hooodně „bolet“. ![]()
Nevadí - to dáme holky! Jsem ráda, že nás je víc a těm co se „vešli“ všeho všudy do těch 17 kg závidím!!!
![]()
Holky tak kdo tady píše že je velryba tak já jsem pořádnej vorvaň keporkak a já nevím co je ještě větší jak velryba…Jsem 25tt a mám navrch 19kg ! No čekám dvojčátka jsou to dva chlapečcci a už teď jsou velikostně trochu větší než normál asi se jim daří no
.Necpu se nijak extrémně,prostě když mám hlad najím se ale nepřežeru a stejně jsem jak malý hovádko no…Ale pro mimi to vydržím a upřímně se těším až se po porodu zhluboka nadechnu a obleču svoje oblíbený kalhoty ![]()
Keporkak mě pobavil, ale čekáš dvojčátka, takže je to v pohodě ![]()
andrejka87 píše:
Holky tak kdo tady píše že je velryba tak já jsem pořádnej vorvaň keporkak a já nevím co je ještě větší jak velryba…Jsem 25tt a mám navrch 19kg ! No čekám dvojčátka jsou to dva chlapečcci a už teď jsou velikostně trochu větší než normál asi se jim daří no.Necpu se nijak extrémně,prostě když mám hlad najím se ale nepřežeru a stejně jsem jak malý hovádko no…Ale pro mimi to vydržím a upřímně se těším až se po porodu zhluboka nadechnu a obleču svoje oblíbený kalhoty
Csss Market jen 5,5? ty jo to sem ani nechoď s takovou srandovní vážičičkou
…Tichá závist ![]()
andrejka87 píše:
Csss Market jen 5,5? ty jo to sem ani nechoď s takovou srandovní vážičičkou![]()
…Tichá závist
musím páč kilama jsem sakra napřed vámi
takže si nemůžu dovolit přibrat tolik odnesly by mi to klouby ![]()
Jé holky, ani nevíte, jak ráda sem si vás přečetla! Jsem ve 22.tt a mám skoro 10kg nahoře. Když jdu do poradny, tak mám z toho nervíky, jestli mě zase nezprdnou! U prvního jsem nabrala 22kg a odnesly to kyčle…ale fakt sem si dopřávala. Teď se hlídám a je to úplně jedno.
Takže si myslím, že to máme tak nějak asi každá dané…někdo prostě nepřibírá a někdo i ze vzduchu… ![]()