Ahoj jak zvládáte stres v práci?
Jak umíte vypnout? Jaká je prevence proti syndromu vyhoření?
Bohužel, na mě nefunguje sport, sex, posezení s přáteli, příroda, řízení, nebo jednoduše relax (v posteli, na zahradě).. nic mi na to nepomáhá a ať dělám cokoliv nebo jsem kdekoliv myslím na práci..
Jsem ve vedoucí funkci v hotelu - řeším pořád nějaké problémy a to i ve volnu. Pořád drnčí mobil (nevypínám, kdyby volala rodina a kvůli internetu), jezdím tam i ve volnu a neustále něco řeším a kontroluji (a v drtivé většině jsou to nepříjemné věci typu nezapsané rezervace, overbooking, apod.).
Šíleně mě to vyšťavuje. Na jednu stranu jsem ráda za tuto práci - cestovní ruch miluji a vždy jsem si přála vést hotel a starat se i o marketing (jsem dříč, tak jsem se na tu pozici vypracovala ve 23 letech). Ale je to „too much“ - nemám čas ani energii na nic jiného, na „normální“ život, na partnera (z toho přepracování jsem ho přestala mít ráda, což mě asi nejvíc mrzí..).
Protože peníze potřebuji, nemohu změnit práci a padnout finančně, protože do toho děláme barák. A co se dívám na inzeráty, nic moc tady v okolí není, i kdybych se rozhodla, že menší peníze mi nevadí, hlavně ať mám klid, předpokládám, že „ejčárkám“ bude vadit „překvalifikovanost“.
Obávám se, že tímto permanentním stresem v mladém věku si zadělávám na budoucí problémy. Již teď mám nějaké chronické věci způsobené stresem, a říkám si, sakra, kam to dospějí až mi bude 30? Stres mě zabije anebo zavře do blázince..
Snažím se vše řešit s lehkostí, a i tak vypadám. Ale uvnitř mě to vře. A protože na mě stojí provoz a vše kolem, nemohu to brát tak nějak „ledabyle“. Je to menší začarovaný kruh.
Jaké máte vy zkušenosti? Díky za diskuzi a omlouvám se za menší sloh, muselo to ze mě..