Jsem vyšťavená z práce, co dělat abych nevyhořela.

1742
13.9.18 21:07

Já bych teda hledala jinou práci. Jak to budeš zvládat až budeš mít děti? Už teď tě to vyčerpáva, tak pak s rodinou už si takovoz práci vubec nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11168
13.9.18 21:08

Tak dle me je zakladem nastavit si nejake hranice a ujasnit si priority.Pro me by tedy zdravi prioritou bylo.Pokud jsi neslibila,ze budes na telefonu 24/7,snad mas nejaky zastup a ten telefon si vypni/omez vyzvaneni jen na rodinu.Prace je porad jen prace a nicit si kvuli ni zdravi a soukromy zivot za to nestoji.Jsi mlada,ale jednou k tomu (snad) dospejes.
Pokud bys hledala nejakou mene kvalifikovanou praci,myslim ze pokud bys uvedla,ze jsi spatne snasela stres na vedouci pozici,nemel by byt problem,ze te nevezmou.Ale to jen hadam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
13.9.18 21:11

@heidynka
Takovyhle zaprah je cesta do pekel. Driv nebo pozdeji se slozis. Musis zvolnit a hledat reseni,aby na tebe nebyl vyvineny takovy tlak a zodpovednost za vsechno. Rozhodne bych premyslela o nekom na vypomoc, kdo by te zastoupil, pomohl a ulehcil v tvoji praci. Ty by ses starala o ty dulezitejsi veci a tyhle jobovky typu nezapsane rezervace by delala nejak vypomoc. Bud to a nebo se brzy odporoucis k doktorum. Drzim palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.18 21:12

Osobní zkušenost nemám, ale hooodně zkušeností s klienty (alternativní medicína).
Očekávat, že se může projevit až za roky, může být hodně nepřesný odhad.
Mám spoustu klientek, které prožívaly náročné období-měsíce, roky. Když skončilo a ony se radovaly jak je to super, že konečně si vydechnou a bude pohoda, tak se složily.

Je to zcela typický průběh, když musíš, tak to tělo skrz adrenalin a další mechanismy udrží. Jak už nemusíš, tělo to pustí a běžným výsledkem jsou úzkosti, paniky, v důsledku často naprostá neschopnost fungovat.

Takže za mne-určitě udělej něco se svým životem. Zdravá je jen určitá míra stresu.
Anonym, aby to nebyla reklama.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
13.9.18 21:13

Pořiď si druhý telefon a nedavej cislo v práci. jsi zaplacená za 24/7 servis, nebo oni prostě ví, že ty to zvedneš? Osobně jsem v každé práci nastavila jasná pravidla, že mobil o vikendy a dovolené neberu. Upřímně, popisujes celkem peklo, a hodně by mě zajímalo, kolik ti za tento servis platí. Z mého pohledu se prehupujes z „prace mě živí“ na „práce určuje můj život“

• Citovat
  • Upravit
6879
13.9.18 21:17

Zaklad je prestat si myslet, ze bez Tebe hotel spadne. On totiz nespadne a az padnes Ty, bude to vsem jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56073
13.9.18 21:19

Porid si dite. To ti srovna priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
13.9.18 21:27

Co vypomoc? neco jako tvoje asistentka nebo pomocna ruka, ktera by resila aspon cast tvych povinosti a ty se soustredila na ty opravdu dulezite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
13.9.18 21:29

@heidynka zadna prace nestoji za to, aby sis kvuli ni nicila zdravi a osobni zivot. Az padnes, tak zamestnavatel bude ten posledni, kdo te podrzi. Zvolni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.9.18 21:34

Děkuji holky za příspěvky.
@milwinka s dětmi bych to absolutně nedávala. Naštěstí, příroda si ještě nepřeje, abych byla mámou, ale pokud přijde, to, co má přijít, není možné se již vrátit do tohoto pracovního tempa. S tím počítám. Z humoru říkám, že budu uklízečka - každý ví, že jsem uklízeči maniak perfekcionista. Měla bych klidnou hlavu. Tak kdo ví..

@Niky2 už se pracuje na tom, abych byla méně postradatelná. Ale to ještě minimálně rok potrvá, až se nastaví a vyladí všechny procesy a najde schopný personál. Zatím to všechno teda padá pouze na mě, ale určitě nechci být 24/7 k dispozici a řešit problémy na recepci a dalších úsecích. Věřím, že potom už to bude lepší, ale cesta je ještě dlouhá a bůhví zda vydržím :/. A moc děkuji :kytka:

@Lalelale ano, o druhém tel přemýšlím. Občas to teda nechám vyzvanet a nic nezvedam, ale jsou dny kdy cítím opravdu průsery, tak to zvednu. Jinak se to snažím vymezit. Ale stejně, když pracuji 200+ h měsíčně, stejně si myslí, ať tam jsem rovnou každý den. Je to taková mentalita hoteliérů - my nemáme osobní život, ty ho mít taky nebudeš. Kdybych tento obor neměla ráda, vyprdnu se na to už po první zkušenosti z recepce. A nemyslím si, že se přehupuji - já vím, že práce určuje můj život, nelíbí se mi to, nikdy jsem nebyla ani nechci být kariérní typ (pracovat do úmoru, doma pouze přespat, a jít i přes mrtvoly a život pouze prací). Jsem vesnická holka milující klid a pohodu, zároveň chci „něco“ dokázat v životě, ale nemít tak obrovské oběti. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
13.9.18 21:39
@heidynka píše:
Děkuji holky za příspěvky.
@milwinka s dětmi bych to absolutně nedávala. Naštěstí, příroda si ještě nepřeje, abych byla mámou, ale pokud přijde, to, co má přijít, není možné se již vrátit do tohoto pracovního tempa.S tím počítám. Z humoru říkám, že budu uklízečka - každý ví, že jsem uklízeči maniak perfekcionista. Měla bych klidnou hlavu. Tak kdo ví..

Jestli ono to třeba není tím tempem, ne přírodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
13.9.18 21:49
@rozand píše:
Jestli ono to třeba není tím tempem, ne přírodou?

Asi tak, ve stresu neotehotni. Plus se to podepisuje na jejim zdravi.

Po pracovni dobe proste nezvedej telefon a vypni si ho. Rodine dej jine cislo. Nejses jedina, kdo to tam vede, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.9.18 21:50

@Taciras naprosto tě obdivuji :kytka: máš naprosto úžasný mindset. Umíš perfektně oddělit práci od osobního života. Mohu se zeptat co děláš za práci?

@Jogrr to je na jednu stranu pravda. Ale já došla, kdy doslova padal a majitelka mě k nohám, ať nastoupím a postavím to do latě. Až to postavím do latě, tak budu postradatelná, tomu verim..

@jkra na dítě mám ještě čas. Prvně dodělat barák, najít si otce dítěte a pak třeba ano :oops:

@Leenvecka to je v řešení. Jen je to, že majitelka si myslí, že všechno zvládám perfektně a s lehkostí (vypadá to tak, ale uvnitř to vře). Když ji řeknu, že potřebuji pravou ruku, potřebuji obsadit recepci schopnými lidmi, potřebuji klid a zázemí pro svou práci, tak na všechno je čas.. předpokládám, že minimálně ještě rok, až se nastaví všechny procesy.. :/

@růžový achát manžel ti někdy neříkal, co je jeho náplní? Tak zrovna já třeba dělám úplně všechno. Recepce, marketing, strategie, provoz, wellness, buzerace personálu, apod. Máš pravdu, nemaka se rukama, ale člověk se stejně zalitá, když obehava areál hotelu stokrát za den :lol: . V hotelech je šílený frmol, šílené s#ačky za den člověk musí řešit a vždy někdo kompetentní tam být musí. Ja ani nechápu, proč jsem se do toho oboru zamilovala.. mám chuť si dát občas facku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
13.9.18 21:55

@rozand Všechno je možné.. a věřila bych i této alternativě. Protože tolik nehod už bylo, a zatím nic :lol: . Ale já na to nejsem ani připravená.

@blumen ano, s tím telefonem to tak udělám. Jinak ono je to taková zvláštní situace prostě.. sice na temnou je majitelka, ale ji se vše bortilo před očima a o určitých věcech nemá ani páru, a když se vystřídá občas se mnou, tak pak řeším s@ačky a chyby, co ona nasoukala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7857
13.9.18 22:06
@Jogrr píše:
Zaklad je prestat si myslet, ze bez Tebe hotel spadne. On totiz nespadne a az padnes Ty, bude to vsem jedno.

tesat do kamene! Málokdo si tohle uvědomí včas.

Souvisí to s věkem. Mezi dvaceti a třiceti jsou lidé na vrcholu fyzických sil a na co nemají dost zkušeností a znalostí „duševně“, to nahrazují tou dřinou a předvádějí, že to vydrží a zvládnou. Ono to tak opravdu může pár let fungovat, v tomhle věku to tak jde a nemusí to ani nijaké následky zanechat. Ale je potřeba si to začít uvědomovat, mít sebereflexi a nemyslet si, že tohle je normál, ale naopak si uvědomit, že JÁ něco dělám zásadně špatně (nikoli, že práce je taková a někdo to po mě chce, bla bla bla…prostě můj stres je můj nedostatek) a pracovat na sobě, abych alespoň už po třicítce mohla fungovat víc dospěle. Pak už se to totiž takhle silou utáhnout nedá, zvlášť ne v kombinaci s rodinou.

A taky je potřeba jít s dobou ;) Být upracovaný manažer s telefonem na uchu, co nikdy nemá volnou chvíli, to bylo moderní v devadesátkách ;)
Nově je dobrý manažer odpočatý, usměvavý a v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat