Jsem vyšťavená z práce, co dělat abych nevyhořela.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@vulpes já se nesnažím nic dohnat dřinou, a určitě nejsem z těch, co po kariéře touží. Já si odváděla vždy dobře svou práci a ač jsem mladá, duševně jsem vyspělá, proto si vždy perfektně rozumím s kolegyněmi nad 50+ a oni mě také berou za přirozenou autoritou. Také u mě fu guje sebereflexe a proto vím, že tohle tempo se jednoduše nedá zvládat, proto i tento příspěvek je, kdyby mi nefungovala introspekce, tak to ani nepíšu a jedu dál až do padnutí a až padnu, tak bych si to možná uvědomila, že tohle asi správná cesta nebyla..
Určitě stres vnímám za svůj nedostatek, ale je to skliubene s tím, že má prácě vždy byla perfektní a očekává se to, jinak bych to brala za osobní prohru a pro šéfy rovněž tak bych nebyla ta slečna, co zvládne vše. Jsem i hodně empatická a když řeším například to, že se podělaly rezervace a musim říkat lidem, kteří počítali se svou dovolenou u nás, že pro ně nemám místo, tak mě to zasáhne, ač se snažím od toho odosobnit, nejde to, protože s nimi cítím ten vztek, zklamání a potom se z toho dostávám pár hodin. Vím, že je to můj problém, ale osobně jsem nezažila v hotelnictví nikoho, kdo by nebyl tak trochu blázen u toho všeho. Pokud je člověk mladý, pár let v oboru, tak se to dá. Ale pokud vidím někoho, kdo je ve fachu 20 let, tak nejsou to normální lidé. Bud jsou to alkoholici, tajní feťáci, anebo trpí nějakou duševní poruchou například bipolarita. Tohle já opravdu nechci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi bych si dala ze začátku třeba hodinu denně, kdy budu bez telefonu - běž třeba plavat, telefon nech ve skříňce. Až si zvykneš na to, že hodinu to bez tebe zvládnou, tak bych protáhla interval na dvě a ty fakt věnovala relaxu - denně - vana, joga, kniha, běh… co tě baví.
Pokud se opakují situace, že se omlouváš klientům, tak mátě někde něco blbě nastavené - změna personálu? Změna procesů?
Prosaď si někoho k sobě, nějakou studentku, co ti bude dělat pravou ruku - třeba dvě/tři hodiny denně na DPP a tu úkoluj, čím můžeš, deleguj, těch oblastí, který řešíš je hromada a vše nemůžeš táhnout ty. Stanov si hranice, kolik času denně chceš práci věnovat a to si plus mínus hlídej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heidynka asi jsem se špatně vyjádřila, to není o duševní vyspělosti v tom smyslu, jak píšeš, že si rozumíš se staršími a jiné pozitivní vlastnosti… Je to o těch nasbíraných zkušenostech, které nenahradíš jakoukoli inteligencí nebo talentem. U zkušenosti je bohužel ten smutný fakt, že je nepřenositelná. Aneb, kdo nezažil, neuvěří.
Ten správný nadhled získáš, až sama zažiješ, co to udělá s firmou, když odejde naprosto klíčový člověk, co to udělá s firmou, když odejdeš ty - nebo ty jako naprosto klíčový člověk, a spousty dalších poznatků. Ono ti to pak samo dá odpověď, co dělat.
Vezmi si běhání. Máš správné tempo a délku trasy nikoli když zvládneš doběhnout a nezemřít, ale když zvládneš při tom běhu střídmě konverzvat. Podobně je to s tou prací. Je rozdíl mezi pojmy zvládat a zvládat. Firma rozdíl nepozná, ty ano. Ale poznáš ho, až když znáš obě ty varianty.
(říká ta, co v 25 dřela jako kůň, a konverzaci při běhání nezvládá doposud
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jogrr píše:
Zaklad je prestat si myslet, ze bez Tebe hotel spadne. On totiz nespadne a az padnes Ty, bude to vsem jedno.
Přesně tak!! Já bych ještě dodala, že určitě jsi šikovná a pracovitá. Ale ta práce stojí za houby, proto jsi ji dostala ty ve 23 letech, protože nikdo jiný nebyl ochotný to dělat. Urči si svoji cenu, zdraví máš jen jedno.
Je ti 23let, ty nejsi na tuhle pozici připravená psychicky. Nemáš asertivitu, šéfové řekni, že se to nedá zvládat, a že přemýšlíš o odchodu. A telefony nezvedej, šéfové je jedno, že kňučíš, když stejně ten telefon zvedneš a jdeš tam o svém volnu.
Já podnikám, taky poskytuji službu lidem a vím, že ty lidi by mě tam sežrali za živa pokud se nechám. Taky jsem si říkala, že já jsem nepostradatelná, je to moje firma. Ted už vím, že nejdůležitější jsem tam já, když padnu já, padne i firma a o mě se nikdo nepostará. V práci mám pevnou linku, co ukazuje zmeškané hovory a zákazníky učím, at mi nechodí domů a nevolají na soukromý tel. A ty lidi se to učí… A všem říkám, je to tady moje, já rozhoduji a když skončím za dva roky v invalidním důchodě, starat se o mě bude kdo.
Je ti 23 let, ještě máš málo zkušeností, oni tě jednoduše využívají, vycucnou z tebe, co půjde a pak tě zahodí. Promin.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heidynka To znam moc dobre. Mame hotel, tedy spis B&B, takze s partnerem delime vsechnu praci plus kdyz bylo treba pokryt smenu. Takze za barem, ranni smeny - snidane, rezervace, stiznosti, objednavky zbozi, rozpisy smen, vyplaty, najimani novych lidi, papirovani a kdesi cosi dasiho. V praci od rana protoze hoste ocekavaji pritomnost managera a kdyz jsem skoncila tak stejne jak u tebe - telefonaty, personal se na me obracel s dotazy, a ze je treba vyresit tohle a tamto, neexistovalo si pustit film a relaxovat. Strasne nas to vycerpalo az jsem to zacala nenavidet. Ted mame managerku, ktere verim na 100% a zrcadlime si smeny, bud je tam ja nebo ona (ja uz ted min, mam pupek) ale pamatuju tu ulevu, konecne osobni zivot. Musela jsem si urcit priority (zaplatit nekoho dalsiho aby se mi/nam ulevilo). Nenech si to zprotivit, ta hranice je fakt tenka kdyz budes takhle prepracovana dlouho a opravdu se relaxovat neda- premyslis jestli si udelala tohle a tamto, pac bohuzel ten hotel jede 24/7…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@heidynka Mam taky sklony k workoholismu a perfekcionismu a jeste si toho na sebe nabiram moc, protoze me spousta veci zajima a prace me bavi. Nicmene dlouhodobe pracovat 200+ hodin mesicne nezvladne nikdo. Co kdyby ses zitra zhroutila? To jako hotel zavre nebo co? Predpokladam, ze nezavre, tak k tomu tak pristupuj.
Pokud ma hotel neschopnou majitelkou, nemusi si to za ni vyzirat schopna manazerka. I kdyz te to bavi a naplnuje, porad je to jenom prace a az se slozis a skoncis na praskach nekde na psychiatrii, ve finale to bude kazdemu jedno. Proste na tve misto nastoupi nekdo jiny, trebas min schopny, ale nejak to bude fungovat i bez tebe.
A ze bys pro sefy nebyla slecna, ktera zvladne vse, tak bys tu ted nesedela a neresila, ze jsi grogy z prace
Jako a co, ze nebudes perfektni. Ale to si musis sama zmenit nastaveni ve sve hlave - jestli k tomu tak budes pristupovat i nadale, tak te proste sefove budou zdimat, dokud nepadnes. Na vola, ktery tahne, se toho vzdycky nalozi nejvic. By byli sami proti sobe, kdyby nevyuzili toho, ze maji k dispozici mladou proaktivni slecnu, ktera se pro ne muze roztrhat. Je to jen na tobe, jake nastavis mantinely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak je to jen hotel. Nikdo neumre. Musis se probrat a urcit si priority.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně si myslím, že tě ta majitelka pěkně využívá a dala ti tu práci i proto, že takovýho druhýho „vola“(promiň) by těžko sháněla. Dokavaď si neřekneš o pomoc, tak to bude brát, že všechno zvládneš. A všichni jsou nahraditelní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@růžový achát píše:
@jkra To říkam manželovi taky, že nedělá na ARU, chová se jak kdyby byl ve válce uprostřed bitevního pole. Drží mobil u ucha je objednanej k lékaři, to samozřejmě zařizuji ja, stojí v čekárně a sestřička mě prosí zda bych manžela už nevtáhla do ordinace, že už hodinu telefonuje a paní doktorka má další pacienty. Výraz v jeho očích je plnej boje a urputnosti, je stále v křeči a ve stresu, jsk na nějaké burze! Přitom řeší třeba kravinu v podobě tablety do bazenu, nebo zavlažování trávníku, či smlouvu pro pokojskou
no vid.
ja mam situace, ze mi stoji letadlo nekde, potrebuju tam dostat dil fakt rychle, jakekoliv zpozdeni je drahe, ale delam proste co muzu.nehodlam se hroutit. Uz umim rict sorry, uz tu jsem 9 hodin, jdu domu, pro deti. A pochopila jsem, ze nespasim svet.
Na tohle jsou deti vyborne. Nastavi Ti priority.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádná práce nestojí za zničené zdraví. Hotel určitě nespadne, každý člověk je nahraditelný.
Podnikat se musí umět.
Ale holt je to o prioritách v životě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helen78 píše:
Osobně si myslím, že tě ta majitelka pěkně využívá a dala ti tu práci i proto, že takovýho druhýho „vola“(promiň) by těžko sháněla. Dokavaď si neřekneš o pomoc, tak to bude brát, že všechno zvládneš. A všichni jsou nahraditelní.
Přesně tak, proto tu práci dala mladé nezkušené holce. Žádná jiná starší ženská by to nedělala. Na tohle je vždycky potřeba nějaká naivka, co si myslí, jak je šikovná, důležitá a bez mí to tam spadne. Ta majitelka jednoduše ušetří jeden plat. Až zakladatelce začne harpovat zdraví, tak se tam dá zase nějaká mladá holka se spoustou energie, co si bude myslet, jak dělá kariéru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky za výživnou diskuzi
. Dnes byl už lepší den, vyspala jsem se z té mé depky. Je v řešení, že bych chodila od zimy na osmičky, už žádné od rána do večera. A snažím se to nějak rozhýbat. Protože je fakt, že je mi tam na jednu stranu fajn. Všechno má své mouchy, nikde to není dokonalé.
Jen mě docela zamrzelo, že některé z vás jsou až zbytečně ofenzivní. Netuším, co si chcete dokazat, ale vše se dá napsat normálně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak tak sledují, těch fajn dnů je mnohem méně, než těch hrozných. Dneska opět mi drncel mobil celý den, nejenom od personálu, ale už i od majitelky. Vytociloo mě to neskutečným způsobem, že mi volá už i ona. Samozřejmě zase další problém který prostě nepočká a to, že mám volno a osobní život nikoho nezajímá. Po jednom telefonátu asi hodinovém jsem další už nezvedala. Ale zprvu krásné ráno volna se změnilo na to, že jsem zase měla v hlavě jenom práci, oblažil mě stres a usadil se v břiše, začala mě bolet hlava a ze super nálady to přešlo na bod mrazu. . Řekla jsem si, že se budu opravdu porozhlizet někde jinde, tohle je fakt práce pro ty, kteří nemají rodinu, nemají nikoho, nemají osobní život, tak mohou a chtějí řešit a žít pouze prací. Můj případ to není, já chci žít, mít čas na koníčky, mít v klidu volno a relaxovat a nemyslet na další fuckup, který musím řešit. Jenže, tady prostě žádná kancelářská práce není, hledají všude jenom dělníky a prodavačky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@růžový achát Někdo na tu čistou hlavu není ![]()
@heidynka A co kdybys prostě telefon ve volnu vypla? Jinak na zklidnění a proti stresu doporučuju kozlíkové kapky, zabírají prakticky hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím proč tam jezdis o volnu a kontrolujes je, to tam nemáš žádnou kolegyni nebo podřízenou, kteří by měli vědět co dělají a dělat to dobře.
Na druhou stranu, já jsem dostala neplánovane podřízené ještě ve zkušební době (nevěděla jsem, že se součást pozice je i vedení týmu), takže z toho mám vítr, ale snad se to spraví, protože si nechci zničit zdraví.