Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak až bude doma, zkus si občas napsat nějakou SMS z netu, trochu se u toho usmát, říct, že píše nějaký známý..trochu v něm vzbudit žárlivost, dítě mu chvilku nechat a jít sama ven - hezky upravená. Třeba mu docvakne, že tě až tak jistou nemá a trochu nad tím pouvažuje ![]()
Jak si pomoci? V každé volné chvíli mu věšet dítě na krk a mizet z domova..to funguje.. ![]()
@Anonymní píše:
@Shreya
zakladatelka
To máš pravdu že jemu to tak připadat nemusí, myslela jsem to spíše tak že jsem stejná jako když jsme se poznali. Nemám po porodu nadváhu, ani figura se mi nijak nezměnila, prsa jsou trošku jiné ale to je po kojení snad běžné, a rodila jsem CS takže dole taky cajk. Upravuji se a nejsem šmudla ani doma. Dokonce myslím že jako matka jsem ještě více atraktivní, alespoň já se tak cítím. Takže pokud jsem pro něj byla atraktivní a zajímavá když jsme se poznali nemyslím že by měl proč být teď v šoku
A to co dělám to je děsný já vím, ale to je těžký si odpomoct…si to představ, on visí na mobilu, vrtá ti hlavou proč, tak si rýpneš nebo se zeptáš…
To, co Tobě přijde jako atraktivní, popřípadě lepší je pouze Tvůj úhel pohledu. Kdyby to takto vnímal i on, nebude budovat komunikaci jinde. To, co z Tebe vyvěrá je mnohem postatnější a zásadní!!! Jestliže si připadáš, jako inventář v domácnosti, pak jím skutečně v jeho očích jsi. Pokud si Ty sama přijdeš, jako kočka a cítíš to tak u vnitř sebe, pak to vyzařuješ a tak Tě bude vnímat. To je zákon vesmíru. Pokud mu budeš nadále nadbíhat - odháníš ho. Pokud mu budeš vzácná a nedostupná, bude Tě vyhledávat. Jak to udělat? Přepni své jednání i myšlení, jinak jsi v uzavřeném kruhu a tím se jen budeš trápit. Nepodbízej se, nekomentuj, nerýpej - směj se, buď veselá, vtipná a tajemná… ![]()
No, já si spíš myslím, že to je takový typ chlapa a i kdyby se zakladatelka stavěla na hlavu, byla superžena, stejně ho budou lákat ostatní. A jak se říká 1000× nic zabilo vola. Takže s tím pak asi souvisí ta podrážděnost, nasranost, způsob boje o chlapovo přízeň. Abys byla znovu sama sebou, bude třeba se od něj odpoutat.
@mladamamina3 píše:
Já si ještě před nějakou dobou nevěřila, teď po porodu začínám cvičit a sebevědomí se dostavuje a i když jdu s dětma, stane se, že nějakej chlápek se otočí ba i pískne atd
to zvedne sebevědomí jak blázen a ten můj ( podobný vztah jak píše zakladatelka) si začal všímat daleko víc, když přijde domu z práce a jsem víc nalíčená než byl zvyklý, už se vyptává, kontroluje maily a fb a trvá na tom abych mu psala do práce smsky (prej aby neměl starost)
to že jsme doma, přece neznamená, že o chlapa, kterej bude lepší a ohleduplnější nezakopnem
@Kamča.dalmatinka píše: ?yslím že jste zakladatelku nepochopili.To s tím jestli si věří nemá vubec nic společného at je to vnitřní pocit nebo to věřim si oblasti jsem krásná ženská!
Já sem velmi namyšlená, sebevědomá a pocity mám někdy stejné stejně jako zakladatelka.Teda né že by mi chlap lítal za nákejma jinejma, ale v té oblasti že mám pocit že já miluju víc, já mám pocit že to není takové jako byloZakladatelko. Zrovna sem o tom včera přemýšlela čim to asi je, jestli tím že jsme ted vlastně snadná kořist když jen sedíme doma s děckem
nebo tím že ví že ted mu ani nemužu za nákym pláchnout když sem bez koruny
nebo nevim jak to popsat. Říkala sem si že ani nák nežárlí. Když už byl první syn větší, jezdila sem na výlety, chodila na kafíčka, nakupovat, byla sem prostě všude a neměl o mě přehled že kolem mě mnohem víc skákal a bál se o mě a ted s dítětem co jenom knučí, leze a nonstop volá mamamamama sem radši doma
a pocituju že jsem takovej inventář domácnosti.
Nějak nevim jak to celé popsat. Myslim si že mě miluje, myslim si že sem ještě k světu ale něco mi ted schází. Moc sem ti neporadila, ale aspon víš že v tom nejsi sama
Já mám jedinej plán a to je že brzo se seberu a pojedu na dovču bez něj, myslim že pak zas bude skákat.-)
přestávám věřit, že v nějakém vztahu to může být vyrovnané. Vždycky jeden miluje víc a pak na to doplácí nezájmem druhé strany. Znám obě polohy a ted vážně uvažuju co je lepší.
Tvůj chlap je dobyvatel, prostě potřebuje někoho lovit a být žádoucí. Tebe má jistou, i když atraktivní, bere tě jako již použitou kořist. On potřebuje hledat. Myslím, že to není v tobě, takhle dopadne každá, která bude s ním. Je to jeho povahou. Ty ho sice můžeš taky trochu napínat tím, že budeš mít jako jiné aktivity, SMS, kafíčka atd, věřím, že sice trochu zavětří, ale až tě hodí do klidu, tak zase vyběhne po další kořisti.
Tvoje jediná šance, jak váš vztah zachránit (a měla by sis dobře rozmyslet, zda to chceš dělat, když se chová, jak se chová) je začít zase žít sama za sebe. Najdi si práci alespoň na pár hodin v týdnu, obnov kontakty mezi svými známými a přáteli a jednou za čas si vyjdi sama do společnosti. Pokud tě má ještě rád, bude ho zajímat, co se s tebou stalo, že se z puťky stává zase osobnost. Taky bych okamžitě přestala řešit jeho aférky, alespoň před ním, aby získal dojem, že je ti to jedno. Neříkej, že nic z toho nejde, protože jde - mám dvouletou holku, jsem doma na mateřské a přitom mám plný úvazek. Můžete ještě vyzkoušet vztahového poradce či psychologa, který by alespoň přiměl muže, aby se rozhodl, co vlastně chce.
@Shreya
zakladatelka
To máš pravdu že jemu to tak připadat nemusí, myslela jsem to spíše tak že jsem stejná jako když jsme se poznali. Nemám po porodu nadváhu, ani figura se mi nijak nezměnila, prsa jsou trošku jiné ale to je po kojení snad běžné, a rodila jsem CS takže dole taky cajk. Upravuji se a nejsem šmudla ani doma. Dokonce myslím že jako matka jsem ještě více atraktivní, alespoň já se tak cítím. Takže pokud jsem pro něj byla atraktivní a zajímavá když jsme se poznali nemyslím že by měl proč být teď v šoku
A to co dělám to je děsný já vím, ale to je těžký si odpomoct…si to představ, on visí na mobilu, vrtá ti hlavou proč, tak si rýpneš nebo se zeptáš…