Jsem závislá na mobilu

Anonymní
10.7.22 22:01

Jsem závislá na mobilu

Jsem závislá na mobilu. Respektive na sociálních sítích… Mam dve maly deti, jsem na rodicaku, chlap furt v práci, samota, ubíjející stereotyp.. Co vam budu, vždyť to jistě spousta z vas zná… A mam dojem, ze jsem uz úplně závislá na mobilu a prestavam to mit pod kontrolou :nevim: Cumim do toho od rana do vecera a nemuzu si pomoct… Kdyz je chlap doma, nebo jsme nekde s nekym, tak je to o dost lepší, ale jak jsem sama s detma… Kazdy den vecer si to vycitam a slibuju si, jak to odlozim a budu si víc hrát s detma, ale dopada to pokazdy stejně :( Kdyz jdeme treba na hriste, tak se snazim nechavat mobil uplne doma. Hodinu, dve to vydrzim.. Ale treba na celodenní vylet uz je to blby byt bez mobilu, ještě kdyz jezdime casto autem..co kdyby se nam neco stalo…ale akorát me pak mobil v kapse láká… Jak z toho ven? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1776
10.7.22 22:10

Jednoduše - pořiď si tlačítkový mobil. Minimálně na venkovní aktivity budeš bez netu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
10.7.22 22:10

Vymaž si sociální sítě a máš po problému. Však to tam máš tak důležitého? Fotky dětí jak jedí, spí, hrají si…každý jejich prd předpokládám, stejně na to 90% uživatelů sítí nejsou zvědaví. Já to zkouknu jednou, dvakrát denně, odepíšu, někdy z nudy třeba jako teď napíšu na emimino, ale děsně mě nebaví když mi někdo píše na messenger, nebo mi skáče upozornění z instagramu nebo fb, tak mám i vyplé výstrahy. Aby mě to nerušilo od povinností. Taky zvuky na mobilu mám věčně vypnuté ale podotýkám že nejsem žádný elektronický analfabet. Mám iPhone, iPad a umím je využívat. Jen si k tomu sednu vždy až mám hotovo a čas a chuť ale sociální sítě otevírám spíše z povinnosti protože mi na messenger píše pořád matka a sestřenice. Zvuky vlastně zapínám jen když jdeme ven nebo když je partner služebně pryč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 22:24
@Katrinever píše:
Vymaž si sociální sítě a máš po problému. Však to tam máš tak důležitého? Fotky dětí jak jedí, spí, hrají si…každý jejich prd předpokládám, stejně na to 90% uživatelů sítí nejsou zvědaví. Já to zkouknu jednou, dvakrát denně, odepíšu, někdy z nudy třeba jako teď napíšu na emimino, ale děsně mě nebaví když mi někdo píše na messenger, nebo mi skáče upozornění z instagramu nebo fb, tak mám i vyplé výstrahy. Aby mě to nerušilo od povinností. Taky zvuky na mobilu mám věčně vypnuté ale podotýkám že nejsem žádný elektronický analfabet. Mám iPhone, iPad a umím je využívat. Jen si k tomu sednu vždy až mám hotovo a čas a chuť ale sociální sítě otevírám spíše z povinnosti protože mi na messenger píše pořád matka a sestřenice. Zvuky vlastně zapínám jen když jdeme ven nebo když je partner služebně pryč.

Ja sama si tam skoro nic nedavam.. a bezne veci kolem deti uz vubec ne… Spíš hltam jiné.. Různé celebrity a cestovatelske profily a kazdeho, co dela neco, co mě zajímá :nevim: Upozornění mam take vypnute nebo omezené, ale to nepomáhá, stejne to otviram znovu a znovu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
10.7.22 22:28
@Anonymní píše:
Ja sama si tam skoro nic nedavam.. a bezne veci kolem deti uz vubec ne… Spíš hltam jiné.. Různé celebrity a cestovatelske profily a kazdeho, co dela neco, co mě zajímá :nevim: Upozornění mam take vypnute nebo omezené, ale to nepomáhá, stejne to otviram znovu a znovu :roll:

Tak to prostě vymaž. Smaž si profily a neotevírej to. Jinak to nepujde. Máš kamarádky? Jaké máš denní aktivity? Co třeba nějaká práce? Škola? Vem to z té stránky kolik času bys mohla věnovat třeba studiu, udělat si maturitu, titul? Nějaký rekvalifikační kurz, podle toho v jakém oboru pracuješ, nebo třeba zkoušky z finančnictví, pojišťovnictví, investic… :) spousta z toho by se ti po RD mohlo hodit :) :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 22:34
@Katrinever píše:
Tak to prostě vymaž. Smaž si profily a neotevírej to. Jinak to nepujde. Máš kamarádky? Jaké máš denní aktivity? Co třeba nějaká práce? Škola? Vem to z té stránky kolik času bys mohla věnovat třeba studiu, udělat si maturitu, titul? Nějaký rekvalifikační kurz, podle toho v jakém oboru pracuješ, nebo třeba zkoušky z finančnictví, pojišťovnictví, investic… :) spousta z toho by se ti po RD mohlo hodit :) :)

No to uz me taky kolikrát napadlo, ze bych za ten cas, co sem za poslední roky stravila na mobilu, zvladla vystudovat medicínu :roll: Dve nejlepší kamarádky nejsou od nas z mesta a nas nejcastejsi kontakt je na Messengeru, nazivo se vidame malo :( Krome běžné prace v domácnosti a kolem deti nemam zadny povinnosti… Pro me asi bohuzel… Sla bych do práce no, uz me to stve, ale mladšímu jeste nejsou ani dva…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 23:20

Možná zkus aplikace, na kterých lze nastavit limity na jiných aplikacích. Já sama jsem deckam dala family Link, vidíš jak dlouho na čem jsou máš i vecerku kdy můžou jenom volat a limity nastavené na jednotlivých aplikaci.

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
11.7.22 07:36
@Anonymní píše:
Možná zkus aplikace, na kterých lze nastavit limity na jiných aplikacích. Já sama jsem deckam dala family Link, vidíš jak dlouho na čem jsou máš i vecerku kdy můžou jenom volat a limity nastavené na jednotlivých aplikaci.

To je blbost, sama si to odemkne, skočí tam že čas vypršel a když zadá heslo tak si to zase otevře. Jediné řešení je, aby si vymazala účty na těch sociálních sítích. Messenger si nechat může i tak, ten se nesmaže spolu s facebookem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák