Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje kuchyně je z roku 1972 - oranžová Asta, kterou vídáme ve filmech pro pamětníky. Je moje a jestli s ní má někdo problém, není to můj problém, rozhodně se za ni nestydím a hosty kvůli tomu zvát nepřestanu. Předpokládám, že nechodí lustrovat cenu vybavení našeho domu.
Příspěvek upraven 17.07.15 v 11:24
Taky máme doma takovou obyvaci stěnu, tv máme sice placatou, ale malou. Podle me je hlavní, aby se pripadna návštěva u vás cítila sobre. Aby si bylo kam sednout na čistou sedacku a všude nebyl binec, umatlana podlaha a tak. Jinak at si mají lidi v byte třeba 100let starý obyvak.
Nic, my taky nejsme zrovna moderní. Sice vše opravujeme a barak rekonstrujeme, ale rozhodne to není novostavba. Jak říká manžel, musíme byt rádi, ze máme vlastni bydlení
.
Pokud mas doma čisto, tak bych to neřešila ![]()
Že řešíš blbosti
Důležitá je čistota, nábytek ať je pak klidně po babičce
Tak to bych vůbec neřešila
My měli donedávna taky televizi krabici, teď jsme hlavně kvůli dceři pořídili novou, protože se už občas dívá na pohádky. Dle mého starší nábytek vůbec nevadí, spíš bych hleděla na to, aby nebylo špinavo, když si někoho pozveš…
No a co? Doma si nejvíc vážím starých kousků, na židlích z Tonetu lze identifikovat razítko s rokem 1953. ![]()
Pokud mate doma cisto a vonavo, tak bych se urcite nestydela. Myslim, ze jeste hodne lidi ma doma ty klasicky vytrinkovy obyvaci steny. Mne se to teda nelibi a dona bych to nechtela, ale urcite bych to u nikoho na navsteve neresila, nevidim to jako duvud pro nejaky stud, ani tu starou telku.
Tak to bychom se mohli jít zakopat, jídelnu máme po babičce švagrové a obývák podobného stáří, takže cca 60. léta nebo starší (asi).
Je to funkční, pěkné a jednoduché. Víc nepotřebujeme a přijde mi to třeba kvalitnější, než dnešní unifikovaný papírový nábytek. ![]()
My máme obývací stěnu po mojí babičce a televizi momentálně už půl roku žádnou (zjistili jsme, že ji nepotřebujeme), předtím jsme měli klasickou velkou bednu. Chudí zrovna nejsme, boháči sice taky ne, ale příjem máme asi nadprůměrný. Prostě ty peníze investujeme do jiných věcí, které nám připadají důležitější a užitečnější než supermoderní nábytek. Nikdy mě nenapadlo, že bych se za to měla stydět a kamarády si domů na návštěvy normálně zvu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim o zachovani anonymu.Jsem doma na materske a chtela bych si nekdy pozvat nejakou kamaradku at si deti pohraji atd.No,ale premyslim nad jednou veci. Mozna se budete smat, ale zajima me vas nazor.Byt mame celkem pekny, bohati nejsme, spis setrime no. Trochu se stydim vzit kamosky do obyvaku, kde mame doted klasickou televizi, proste ne plazmu, kterou maji dnes vsichni, ale klasickou krabici. Pritel odmita koupit novou, dokud to hraje.No a obyvaci stenu mame tez uz nemoderni.Je pekna stale, ale je to takove to: sama skrinka+vitrina. Bylo to moderni tak pred 15 lety. Proste se za to trochu stydim, kdyz ma kazdy dnes vse moderni.Jsem zvedava, co mi na to reknete.
Simtě… my máme obývák moderní (i s plazmou
), ale občas nikoho nezvu kvůli úklidu. Se mi prostě nechce.
Jak už bylo napsáno, důležitá je čistota, né „novota“ ![]()
A dětem je to určitě úplně putna
Mě osobně taky… ![]()
Pokud ta stěna vadí i tobě, tak bych vitrínky vyprázdnila, případně nechala jen knihy. Zbytek obýváku bych co nejvíc odlehčila, udělala z toho minimalismus. Pak ta stěna vynikne, televize bude vypadat jako záměr, a bude tam příjemno. Mně osobně na těch stěnách vadí nejvíc ta přeplácanost - kraječky, porcelánky, kýčovité rámečky obrázků,… Pak to nezachrání ani moderní lustr. Ty moderní ineriéry jsou právě v té střídmosti. A toho lze docílit i s nábytkem po prababičce.
To jsou problémy… My teda máme nábyte novej, „moderní“… Televizi taky, ale pokud bych měla možnost mít pd někoho něco staršího, radši bych ty prachy ušetřila… A „modernost“ neřešila…
Na mě ten starší nábytek působí víc „domáckým“ dojmem, než těch pár skříněk, co máme v obývaku my… ![]()
Neřeš, pozvi nějakou normální kamarádku a bude to ok. Každý normální člověk ví, že ne všechno jde hned, jsou důležitější investice, než televize, my jí třeba nemáme vůbec.
EDIT: Kolikrát lepší starý nábytek, než IKEA domácnost.
Příspěvek upraven 17.07.15 v 11:47
@Litta píše:
Pokud ta stěna vadí i tobě, tak bych vitrínky vyprázdnila, případně nechala jen knihy. Zbytek obýváku bych co nejvíc odlehčila, udělala z toho minimalismus. Pak ta stěna vynikne, televize bude vypadat jako záměr, a bude tam příjemno. Mně osobně na těch stěnách vadí nejvíc ta přeplácanost - kraječky, porcelánky, kýčovité rámečky obrázků,… Pak to nezachrání ani moderní lustr. Ty moderní ineriéry jsou právě v té střídmosti. A toho lze docílit i s nábytkem po prababičce.
Já práve to „moderno“ moc nemusím… Na podívání fajn, ale líp se cítím v tom „přeplácaným“…
![]()
Lustry teda pro jistotu ještě nemáme vůbec… ![]()
Ahoj, prosim o zachovani anonymu.Jsem doma na materske a chtela bych si nekdy pozvat nejakou kamaradku at si deti pohraji atd.No,ale premyslim nad jednou veci. Mozna se budete smat, ale zajima me vas nazor.Byt mame celkem pekny, bohati nejsme, spis setrime no. Trochu se stydim vzit kamosky do obyvaku, kde mame doted klasickou televizi, proste ne plazmu, kterou maji dnes vsichni, ale klasickou krabici. Pritel odmita koupit novou, dokud to hraje.No a obyvaci stenu mame tez uz nemoderni.Je pekna stale, ale je to takove to: sama skrinka+vitrina. Bylo to moderni tak pred 15 lety. Proste se za to trochu stydim, kdyz ma kazdy dnes vse moderni.Jsem zvedava, co mi na to reknete.