Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
kdyz jsem si precetla nazev diskuse, cekala jsem, ze vam bude tak osmnact maximalne. 24 mi neprijde brzy. Neda se to ale rict obecne, pro kazdeho je „brzy“ nebo „pozde“ jindy. Zalezi na tom, jak to citite vy. Co je hlavni pochybnost, duvod, proc hloda ten cervik, ze by jeste melo byt brzy?
To, ze si v podstate muzeme dnes rozhodnout, kdy je cas mit dite ( i kdyz ne tak docela, konecne rozhodnuti stejne dela priroda), je sice super, jen muj pocit z toho vzdycky byl, ze nikdy nebyl vlastne idealni cas, protoze vzdycky bylo x duvodu, proc jeste pockat, stejne jako y proc uz necekat
. Je to velke rozhodnuti, velka zmena a prijmuti velike zodpovednosti, ktere nelze vzit zpet. A tak kdyz jsme se rozhodli, ze teda jo, tak ouha a zas to tak jednoduse neslo. Rozhodne nejsem mlada, a i tak mam nejakyho toho cervika hlodajiciho okolo tretiho mimca
Ja mela prvni ve 30 a mela jsem pocit, ze je to pozde. Mam kamaradky, ktere mely deti hodne brzy (17, 18) i pozdeji (po tricitce) a kdekoliv mezi tim, ale neslysela jsem od zadne z nich, ze by rekly, ze si mely misto deti radsi jeste uzivat.
Nakonec - zivot s detmi se da preci taky uzivat ![]()
Já měla také první dítko ve 24 letech a nikdy jsem toho nelitovala. Nemám pocit, že by mi cokoliv uteklo. Podle mě to má spíš klady než naopak.
Mě spíš přijde podivné někomu rozmlouvat miminko, zvlášť, když po zralé úvaze došel k závěru, že ho chce.
Ahoj všem ženám.Je mi 28 a letos bude 29 a myslím si ,že mám nejvyšší čas s přítelem žiji ,už déle a začli jsme se více bavit o dítěti dřív tak před pěti lety jsem říkala,že bych chtěla dítě tak mi vždy odpověděl,že se bojí a dnes bude mu za měsíc 34 a moc by si přál potomka jenže ted to nejde.Prášky neberu od konce září a stále nic .Radila jsem se i s doktorem a říkal,že po antikoncepci to muže trvat i rok takže se ještě neplaším.Ale začínám si uvědomovat jak mi to začíná chybět.Proto jsem přeji at se Vám snažení brzy splní a jste štastný i já snad budu. ![]()
já myslím, že 24 rozhodně není až tak brzy a samozřej,ě teda záleží na vás, jestli se na dítko cítíte. Já taky nejsem typ, co by musel vymést všechny akce a taky si říkám-až děti odrostou, tak jjá budu ještě pořáddocela mladá a můžu vymetat dál
vdávala jsem se ve 20, chtěli jsme si první vybudovat bydlení, páč z domu jem věděla, že s dětma už to není pak tak jednoduché co se týče všeho-času, peněz, energie…no a prvního synka jsem měla v 25, teď mi bylo 29 a za chvilku budeme mít druhé. MEzitím jsem teda ještě stihla potratit
A moje kamarádka teĎ měla 26 a od září má taky už dvě děti.
Nedejte na okolí, málo vám není ap okud se cítíte-směle do toho
názory se samozřejmě různí, ale všeobecně nejčastěji slýchávám (a vidím to i na sobě) že mladší maminky berou všechno s větším nadhledem, starší už jsou ustaranější apod…a to se mi teda taky daří ![]()
Tak mě je chvilku 26 a příteli 27 a jsem v polovině těhotenství…my se o miminku začali bavit v květnua v září jsem otěhotněla…předtím jsem už věděla, že bych chtěla, ale na přítele bylo brzo…a není to tím, že by měl teprve v té době 26, ale proto, že se na to necítil…takže pokud se na to oba cítíte zralí, tak na to mladí rozhodně nejste, věk nehraje žádnou roli… Teď vím, že kdybych otěhotněla dříve než přítel řekl, že chce, tak by si to tak neužíval jako teď a mrzelo by mě to, jsme spolu skoro 4 roky a věří,že jsme se rozhodli ve správný čas
A vy určitě taky,protože to je rozhodnutí vás dvou a ne okolí… ![]()
My se o mimi snažili asi 4 roky,nakonec se to povedlo,mě je 24 a přítelovi 38let.Taky jsem měla pochyby,že je ještě čas atd.Ale pochyby jestli to zvládnu a tak bych měla i ve 40.Malej jsou 4měsíce a v poho.Myslim že 24let je akorát věk.A je fakt že nejsem tak úzkostlivá,moje starší známá nechápe,prej ona už by v takovej pohodě nebyla.Takže do toho klidně jděte ![]()
Já jsem měla malýho v 21.A taky toho nelituju.Myslim si,že když se pár rozhodne,že by chtěl miminko,tak by si za tim měl stát,hlavně když nemáte problém se zabezpečením a vším okolo.Ve 24. to neni zas tak brzy.A když vidím maminky v dnešní době,jak se snaží a některé otěhotní až tak za dva roky od prvního snažení a i dýl,tak si myslim,že vy teď možná máte tu pravou chvíli,kdy začít.
Držíme palce,ať se brzy těšíte z miminka:-)A nenechte se zvyklat okolím.Nakonec budou všichni rádi,když ten uzlíček po narození uvidí.
Ve 24 určitě není na miminko brzy. Budeš skvělá máma a tvůj partner skvělý táta…toho bych se nebála.
Otázka spíš je, jestli UŽ zvládnete být partnery sobě navzájem! ![]()
Zvlášť u mužského - těch, co mají dítě před 30 a vztah ustojí a zůstanou s rodinou, je jak šafránu ![]()
Osobně si myslím, že 24 není málo, pokud se na to cítíte, tak proč ne. Moje kamarádka si naplánovala, že do 26 let si bude budovat kariéru, pak otěhotní, jenomže teď už 2 roky se jim to nedaří. Mě se to podařilo po 8 letech. Takže gratuluju a buďte rádi, že se vám to podařilo.
24 není brzo.jste zajištění tka byhc do toho šla a na okolí se vybodla je to váš život.Prvního syn jsem měla ve 20 druhého ve 23 a nebylo to brzo,na mě teda
Byla jsem typ co miloval dyskotéky a ted mi to nechybí jsem raději s dětma
![]()
Ahojky, já být vámi tak do toho jdu, je to váš život a né okolí, a ve 24.letech to určitě není brzo,a když se na to cítíte tak proč,né?
Navíc nikde nemáš zaručeno, že hned se podaří
. Tím Tě, ale nechci strašit
.
Jinak já vymetala diskotéky docela solidně a otěhotněla ve 20.letech(po tříletém vztahu).Teď už jsme manželé, máme dvě krásné holčiny, a plánujem ještě třetí.
Já myslím, že 24 let určitě není zase až tak brzy a z fyziologického hlediska je to ideální doba, podle nadpisu jsem čekala že vám bude 18.
Mě bude 24 let v květnu, příteli bylo teď 29 let a čekáme miminko. Plánované, chtěné, maximálně vytoužené. Máme zázemí, vlastní bydlení, práci…pokud jste schopni se o dítě postarat, máte něco našetřeno a dítko oba chcete, tak proč ne? Na okolí kašlete, těm po tom může být kula. Já se teda z negativním reakcemi nesetkala, spíš naopak, dokonce i můj taťka lékař neřekl jediné slovo proti a na první vnoučátko se strašně těší a každý týden se vyptává, jak je. Věk rozhodně nehraje roli, tu hlavní vaše připravenost a zázemí. ![]()
Já si myslím,že 24 je tak akorát my jsme se začali snažit,když mi bylo 23 a manželovi 28. A mimčo se nám povedlo po dlouhé době a ted mi je 26 a manželovi 32 a máme vysněného syna.Taky jsem si říkala vysadím prášky a budu hned těhotná,ale omyl.
přesně akorát, mě se malá narodí za pár dnů a v březnu mi bude 24 let. Čtyři roky jsem pracovala, manžel také, máme RD na hypotéku, zařízený, spravený prostě super, jen to dítě tu chybělo ![]()
Ahoj holky, potrebovala bych poradit. Posledni zhruba tri mesice premyslime s pritelem o miminku. Oboum nam je 24, coz si nemyslim, ze by bylo tak brzo. Bohuzel nas ale odrazuje okoli, mame si pry radeji jeste uzivat. Oba jsme zajisteni, nic nam nechybi, procestovali jsme kus sveta, nic nam nechybi. Bavit se chodime oba radi, ale nejsme ti, co by vymetali patek sobota diskoteky a vraceli se domu rano. Myslim si, ze uz jsme si uzili dost, stejne ve me ale hloda ten cervicek a rikam si, nemeli bychom pockat? Co si myslite? Je velky rozdil mit dite v 25ti a 28ti letech?