Jsme moc rozežraní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mě to příjde, že děláte dobře, na jídle se šetřit nemá. My máme podobný rozpočet a to jsme tři a už nekupujeme plíny. Taky nerada vydávám peníze. Ale raději nakoupím levnější hadřík, než chemii v jídle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám pocit, že mi přes jídlo teče nějak moc peněz, nemám moc přehled, ale vždycky to nějak vyjde, že udělám nákup, doma to vyskládám a zase tu neni nic k jídlu
Nebo je tu jako na večeři, na druhý den a nic a přitom tam nechám tisícovku
Někdo jiný by z toho nakrmil rodinu na týden a já ztěží dva dny. Přitom nic extra podle mě nekupujem.
Taky nekupuju třeba instatntní polívky, snažím se kupovat věci, pokud jsou v akci, tak nějak, ale zkrátka když koupím jogurt, tak pořádnej a ne nějakej blivajz zahuštěnej přeslazenej, když mlíko, tak selské bio, když pečivo, tak celozrné… Ale stejně mi přijde, že nechápu, kam to teče, víno si muž kupuje sám, stejně tak obědy, malýmu většinou vařím, používám látkový plíny i papírovky a teď jsem zjistila, že třeba plíny euroshoper se taky v pohodě dají.
U mě je problém, že bych z těch peněz měla něco ušetřit, aby byla nějaká rezerva, ale většinou to vypadá tak, že na konci měsíce už vyškrabuju špajzku, mražák a čekám, až přijdou peníze na účet.
Celkově moc s penězi hospodařit neumím, ale poslední dobou mi to fakt vrtá hlavou a furt si říkám, že se musím začít trochu krotit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaczenka píše:Souhlas
Jako rozežranost bych brala, kdyby jste půlku z toho, co nakoupíte vyhazovali prošlé do koše. Jinak mi to přijde v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mně stačí nějakých 6500,– - jedno dítě zatím nejí, pak to bude víc, zas je na těch plenách, což je starší minimálně (akorát na noc). Nemyslím, že kupuju s*ačky
Těstoviny kupuju též semolinové, v Kauflandu a v Lidlu je mají asi za 13,–. Maso a uzeniny beru u místního řezníka - šunka pravda 95 % masa nemá, ale je výborná, dělá takové „domácí“ věci. Jogurty většinou Valmez, v Coopu za 7,90, pečivo pravda normální rohlíky a obyčejný chleba máme taky rádi, nemyslím, že je nezdravý (teď jsme si zamilovali též jeden z Coopu). Navíc děti by celozrnné pečivo jíst ani neměly. Kaiserky, bagetky atd. koupím občas. Vařím taky denně (pro mě a starší dítě), holt nedělám nadívané holoubata, ale kečupové polévky taky ne - z polotovarů nevařím vůbec. Co mám rezervy, tak kupuju málo zeleniny - hlavně teda v zimě a jíme možná míň ovoce - tam by se dalo ještě utratit. A nekupuju nesmysly na mlsání a tak. Taky nekupuju nějaké extra drahé maso typu pravá svíčková - je sice hezké, že to šéfkuchaři doporučují, ale zas vím, na co mám a myslím, že ani kýta nás nezabije ![]()
Z drogerie nekupuju prakticky nic - krémy moc nepoužívám, čističe asi 2 nebo 3 a hodně čistím i octem (ne, že bych až tak sockovala, ale přijde mi na soustu věcí lepší), dávám ho i místo aviváže (totéž, aviváž mi tak nějak na prádle vadí), toaletní papír kupuju taky nějaký Amelia v Kaufu - není drsný a je levný, totéž papírové utěrky - přijde mi zbytečné vyhazovat prachy za Kleenex - ať je to tlusté, jak chce, člověk si odmotá stejnak vždycky stejně velký kus ![]()
Jinak mi to vychází, že 1 člověk = 2000,– na měsíc, takže počítám, že tak za 6-9 měsíců se nám náklady zvednou (s příkrmy). Tuhle částku mi potvrdil i finanční poradce, že to tak počítají pro svoje účely…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepřijdete mi rozežraní
Utratíme podobně, možná i víc a to jsme tři + 2 psi
a malý je dávno bez plen ![]()
Když je na kvalitní potraviny tak proč je nekupovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua, asi taky tak nějak u nás…
Jinak - máš úúúúúžasnej zápočet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angu- nooo, jako není nad toaleťák Zewa
To i kdybych měla málo peněz tak nekoupím už jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Preci nebudes do deti a manzela cpat nejake sra*ky:D ja taky kupuji kvalitni a drahe potraviny:D pocitat jsem to nepocitala ale vim ze jen za dva psy utratime 8 tis mesicne ( granule 3000kc a jedem pes je nemocnej tak leky 5000kc mesicne) a to nepocitam vystavy atd… My s manzelem a prckem utratime kolem 15 tis za jidlo a blbiny … To i vic!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Utratíme víc, nebudu říkat kolik, ale je to dost, taky jsem valila oči, když jsme to spočítali
13 tis. mi přijde naprosto v pohodě, my jsme tři, roční syn + pes…
Nijak nestrádáme a též si dopřáváme kvalitní potraviny…a ano, i ten toaleťák Zewa
![]()
No a je fakt, že dost utratíme za malýho…ne vše nutně k životu potřebuje
…ale zase do budoucna pro druhé dítko budeme mít už vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna na jidle bych nesetrila…a taky nesetrim. Ber to jako investici do zdravi. Buhvi, jestli by manzel za par let vydelaval porad tolik, kdyby byl furt na instantnich polivkach, no ne?
To je pak sama nemocenska… ![]()
A pokud vychazite v pohode, doporucuju nepocitat. Vyhnes se zaludecni neuroze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jste mi udělaly radost, že to tak chodí i jinde, děkuji za podporu. Anguo, upřímně závidím
že to tak dovedeš.
Sleduji ty debaty typu „Jak vyjít s 5 tis měsíčně“, čerpám rady, co se mi hodí, ale většinou dopadnu jak tu píše Gladys. Udělám nákup za tisícovku a za dva dny není co jíst
Teď tu jede nějaká debata „Jak vyjít s 1500,–“ a mám úplně hrůzu ji otevřít. ![]()
Zakl.
- Citovat
- Upravit
jsme 3 členná rodina (já, manžel, 4 leté dítě) a měsíčně utratíme za jídlo + drogerii cca 10 tisíc. Takže myslím, že je to tak zhruba stejně jako vy, když je Vás o 1 víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Tak to jste mi udělaly radost, že to tak chodí i jinde, děkuji za podporu. Anguo, upřímně závidímže to tak dovedeš.
Sleduji ty debaty typu „Jak vyjít s 5 tis měsíčně“, čerpám rady, co se mi hodí, ale většinou dopadnu jak tu píše Gladys. Udělám nákup za tisícovku a za dva dny není co jístTeď tu jede nějaká debata „Jak vyjít s 1500,–“ a mám úplně hrůzu ji otevřít.
Zakl.
Hele, já znám i lidi co mají na to jíst kvalitní potraviny a raději nakupují „tesco výrobky“, oblečení u vietnamců… a přitom škudlí každou kačku. Jenom proto aby mohli ukázat, že v létě mají na to jet k moři. Takový hogo fogo ![]()
To já raději budu kupovat kvalitní jídlo, oblečení , drogérii, budeme jezdit na výlety… Na dovolenou taky našetřím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verenika píše:
Angu- nooo, jako není nad toaleťák ZewaTo i kdybych měla málo peněz tak nekoupím už jiný
Tak když je v akci… Nedávno jsme ho myslím měli, ale žádný výrazný zážitek si z toho období nenesu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:verenika píše:Tak když je v akci… Nedávno jsme ho myslím měli, ale žádný výrazný zážitek si z toho období nenesu
Angu- nooo, jako není nad toaleťák ZewaTo i kdybych měla málo peněz tak nekoupím už jiný
![]()
![]()
A to já zase jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit