Jsme moc rozežraní?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
28.1.12 20:58
Anonymní píše:
Tak to jste mi udělaly radost, že to tak chodí i jinde, děkuji za podporu. Anguo, upřímně závidím :palec: že to tak dovedeš.
Sleduji ty debaty typu „Jak vyjít s 5 tis měsíčně“, čerpám rady, co se mi hodí, ale většinou dopadnu jak tu píše Gladys. Udělám nákup za tisícovku a za dva dny není co jíst :zed: Teď tu jede nějaká debata „Jak vyjít s 1500,–“ a mám úplně hrůzu ji otevřít. :oops:
Zakl.

Tu ani neotevírej. Hned na začátku tam někdo napsal, že utratí cca deset tisíc za jídlo (plus možná další věci) a to jsi měla vidět ty jízlivé komentáře.
Myslím si, že je dobře kupovat kvalitní potraviny, pokud na to člověk má. Zdraví máme jen jedno. A vy navíc i ušetříte a máte rezervu. A kdyby se něco stalo, tak by ses uskromnit musela, nic jiného by nezbylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
28.1.12 21:02

Utratíme stejně a ano, připadám si rozežraná… :lol: Ale opravdu to bude tím, že jsem začla kupovat pouze kvalitní výrobky a je znát, pokud z nich uděláš oběd nebo máš k obědu osmahlý kuřecí junior s kaší :lol: Ale musím uznat, že když se podívám na účtenky za celý měsíc, najdu tam spoustu věcí zbytečných…Pokud ale vycházíte a můžete si k tomu ještě dopřát dovču, tak proč ne? :nevim: Až bude potřeba, jistě se bez větších problému uskrovníte, nic jiného vám nezbude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
28.1.12 21:04
Gladys píše:
Taky mám pocit, že mi přes jídlo teče nějak moc peněz, nemám moc přehled, ale vždycky to nějak vyjde, že udělám nákup, doma to vyskládám a zase tu neni nic k jídlu :nevim: Nebo je tu jako na večeři, na druhý den a nic a přitom tam nechám tisícovku :zed: Někdo jiný by z toho nakrmil rodinu na týden a já ztěží dva dny. Přitom nic extra podle mě nekupujem.

Taky nekupuju třeba instatntní polívky, snažím se kupovat věci, pokud jsou v akci, tak nějak, ale zkrátka když koupím jogurt, tak pořádnej a ne nějakej blivajz zahuštěnej přeslazenej, když mlíko, tak selské bio, když pečivo, tak celozrné… Ale stejně mi přijde, že nechápu, kam to teče, víno si muž kupuje sám, stejně tak obědy, malýmu většinou vařím, používám látkový plíny i papírovky a teď jsem zjistila, že třeba plíny euroshoper se taky v pohodě dají.
U mě je problém, že bych z těch peněz měla něco ušetřit, aby byla nějaká rezerva, ale většinou to vypadá tak, že na konci měsíce už vyškrabuju špajzku, mražák a čekám, až přijdou peníze na účet.

Celkově moc s penězi hospodařit neumím, ale poslední dobou mi to fakt vrtá hlavou a furt si říkám, že se musím začít trochu krotit

S tím bych se mohla ztotožnit.Včera večer jsem byla na nákupu za 700,– a dnes jsem jela znova 8o A to si poctivě předem napíšu blbenku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
28.1.12 21:05

Ahoj tak my to mame rozdělený tak že utratím měsíčně svoji mateřskou plus co mě dá manžel 1500 navíc.tak asi 8 až 9 tísíc to mame jedno dítě roční a navíc pije nutrilon a kupuji skleničky nevařim jelikož vařený mě nejí a to si chodím denne pro oběd za ktery dám 120 a najíme se dva manžel totiž zasadně nevečeří a oběd co donesu si bere druhý den do práce.Avivaž nepoužívam prášek si kupuju dref nebo bref drogerii pro sebe nic moc jen tampony atd A to si ještě občas koupim něco na sebe teda spíš každý měsíc..mam někdy i přivydělek mimo :D :D malemu oblečení nekupuji moc jen bodíčka protože mě hodně dava švagrová mame deti rok od sebe .Tak si mslím že 13 neni moc Maso mam nakoupený a vzhledem k manželovemu nejedení mám toho v mražaku plnio a to mě stačí na vikendy mimo sobotu to se podělím s mamkou jelikož chlap neni doma tak pro nas dvě si navaříme malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
28.1.12 21:07

blbenku si nepíšu jelikož podobné psaní vždy skončilo nekde v koši a někdy se řídim heslem peníze budou a my nebudem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
28.1.12 21:08
verenika píše:
Angua píše:
verenika píše:
Angu- nooo, jako není nad toaleťák Zewa :palec: To i kdybych měla málo peněz tak nekoupím už jiný :P
Tak když je v akci… Nedávno jsme ho myslím měli, ale žádný výrazný zážitek si z toho období nenesu :lol: :lol: :lol:
A to já zase jo :pankac:

Jj, i kdyby na chleba nebylo, tak zadek si neošidím :lol: Takže u nás jedou jen te hebké jak hedvábí :mrgreen: Ale kupuju zásadně v akci do foroty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
28.1.12 21:09

věř mi, že existují lidé mnohem rozežranější, než je tvá rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.1.12 21:17
xangel87 píše:
verenika píše:
Angua píše:
verenika píše:
Angu- nooo, jako není nad toaleťák Zewa :palec: To i kdybych měla málo peněz tak nekoupím už jiný :P
Tak když je v akci… Nedávno jsme ho myslím měli, ale žádný výrazný zážitek si z toho období nenesu :lol: :lol: :lol:
A to já zase jo :pankac:
Jj, i kdyby na chleba nebylo, tak zadek si neošidím :lol: Takže u nás jedou jen te hebké jak hedvábí :mrgreen: Ale kupuju zásadně v akci do foroty…

Ten Amelia je fakt dobrý, podle mě jemný… Teda ten bílý. Kdysi jsme koupili s nějakým barevným vzorkem, bo byl v akci a to bylo míň savé, jak noviny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
28.1.12 21:25

U nás je to nějak podobně - 2 dospělí, syn kojený + nějaký příkrm a dvě kočky. Hodně kupuju čerstvé ryby a drůbež, bo já červené maso nejím. Hodně utratím ale i za „ňamky“, manža rád sušenky a čokoládky, já zase různou exotiku. Nakupuju ze dne na den, v podstatě žádné jídlo nevyhodím. Hodně k nám chodí návštěvy, pro které vařím a peču.

Dost stojí i drogerka, moje údržba je asi nadstandartní, ale zase ušetřím na jiných věcech. Jo a broskvová Zewa je the best!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.1.12 21:31

Já si budu muset udělat asi nějaký audit - jestli nežiju v nějaké iluzi :lol: Je fakt, že na konci měsíce taky už vyškrabávám rohy (peněženky i lednice) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
28.1.12 21:34

Holky, tak teď jste mě dostaly :mrgreen: já třeba vůbec nemám představu, kolik necháváme za jídlo a tak, ale asi to taky nebude zrovna málo. si to asi začnu počítat :mrgreen: ale kolem těch 8-10tis to taky bude :oops: vařím obden, vždycky na 2dny jídlo pro sebe, malou a přítele (v práci nejí) … plus máme pejska a na tom taky šetřit nechci, takže granulky má kvalitní.
neříkám, že si nekupuju i levnější věci, nemyslím, že jsou všechny nekvalitní-občas když si to pročtete, tak to vyrábí stejný výrobce, jako „značkové“ potraviny. já třeba ujíždím na albert bílém 500g jogurtu, mňam :jazyk: ten je taáák dobrej, že si kupuju jedině ten! ale gothaj si teda fakt nekupuju :lol: i když přítel si ho občas propašuje, páč je prý vynikající … ale třeba zas trochu šetřím tím, že nekupuju brumíky apod. ráda peču :) ale rohlíky kupujeme obyč., malá je miluje :mrgreen:
a do restaurace si taky zajdeme bez výčitek, ale ne už tak často, jako za mlada, bez závazků … není čas ani ta chuť. baví mě rodinné domácí večeřičky :kytka:
a když ušetříš, tak si dobrá!!! jak říkáme: peníze budou a my nebudeme :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
28.1.12 21:38
:palec: :palec: taky taky
Angua píše:
Já si budu muset udělat asi nějaký audit - jestli nežiju v nějaké iluzi :lol: Je fakt, že na konci měsíce taky už vyškrabávám rohy (peněženky i lednice) :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
28.1.12 21:40

Taky nemám představu kolik prožereme, teď jsem se trochu spustila s nakupováním, nejen jídla. Šetřit umím, když jsem bydlela sama, dokázala jsem ušetřit hodně. Mám od začátku roku schované účtenky, schválně udělám evidenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
28.1.12 21:51

Nás je 7, 5 dětí a 2 dospělí. Snažím se šetřit, máme asi 30 -35 tisíc na měsíc, tak 8 tis. na jídlo. Vařím téměř denně teplé jídlo. Snažím se kupovat kvalitní potraviny, protože myslím, že na jídle by se v rámci možností šetřit nemělo. Stejně když jdu do odbchodu, tak kupuji pořád stejné potraviny, vyhledávám ale i akce. Raději koupím Floriany za 10 Kč( často v Bille za 7 kč ), než kostíky atd. Záleží jestli je před výplatou či po. Někdy vařím podle Hanky Zemanové, zdravě, ale pak jak nejsou peníze, tak jsem vděčná za levnější potraviny.Je to u nás na střídačku. Nejdůležitější je stejně ten jídelníček dopředu a promyslet co budu vařit. Já fakt nevím, co to znamená zbytečné věci. Připadá mi, že je nekupuju, vše se zpotřebuje. Když můžu a koupím kvalitní potraviny, jsem rozežraná? Kvalitní potraviny pro zdraví našich dětí…Bohužel už je to tak, že ani ty potraviny, co jsou jakýsi standard u nás (v ČR), si hodně lidí dopřát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.1.12 21:51

Ahoj,my se snažíme nakupovat kvalitní jídlo,ale taky šetřit :think:
Manželova výplata jde na veškeré platby,a moje mateřská je na jídlo a ostatní.
Momentálně se snažíme i nějakou kačku ušetřit,aby bylo kolo na léto,ale jde to ztuha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat