S kolika penězi se dá vyžít?

1
18.1.12 16:56

S kolika penězi se dá vyžít

Zdravím,
jsem zatím ještě studentka, s přítelem plánujeme rodinu. Kdy se to vyplatí, myslím finančně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
hesluska
18.1.12 16:57

Ahoj, taky by mě zajímalo. Zvlášť, když chce člověk hypotéku

• Citovat
  • Upravit
10933
18.1.12 16:58

Kdy se vyplatí mít rodinu? …

Asi nikdy ;-) Takže tak málo kdo uvažuje ;-)

Samozřejmě lepší podmínky by byly, pokud by jsi byla zaměstnaná, alespoň dva roky a mohla pak pobírat PPM (peněžitou pomoc v mateřství) po dobu 6měsíců, což je třeba víc než nejvyšší mateřská ;-) … a něco jste měli našetřeno a tak no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
18.1.12 17:00
stud píše:
Zdravím,
jsem zatím ještě studentka, s přítelem plánujeme rodinu. Kdy se to vyplatí, myslím finančně?

no tak jednoznacne bys mela rok nekde pracovat, pr v tehotenstvi budes bud pracovat nebo na nesch. - to nikdy nevis a neschopenka se ti pocita zpetne a materska take zpetne..-takhle by se ti to vypocitavalo z zivotniho minima a to asi nic moc :poblion:
rodicovskou bys jako studentka musela mit na 3 roky myslim, takhle si budes moct taky zvolit, kdyz budes mit slusnej prijem..

Příspěvek upraven 18.01.12 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
18.1.12 17:01

Já jsem se na to poptala na sociálce, protože taky ještě studuju a paní říkala, že dneska už je to jedno. Že stačí, pokud chodí do práce chlap a automaticky máš nárok na těch 220tisíc nebo kolik to je a je vlastně na tobě, jak dlouho budeš doma a jak si to necháš vyplácet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.1.12 17:05

financne se to nevyplati nejspis nikdy ;) :lol:

jinak s kolika penezi se da vyzit je otazka na roman, hodne zalezi na vydajich na bydleni a na narocnosti zivoniho stylu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
18.1.12 17:09
beruska9 píše:
financne se to nevyplati nejspis nikdy ;) :lol:jinak s kolika penezi se da vyzit je otazka na roman, hodne zalezi na vydajich na bydleni a na narocnosti zivoniho stylu

Souhlasím. Někdo nevyžije s 50 tisíci na měsíc, někomu stačí 7 tisíc..Záleží na nákladech na bydlení, na půjčkách, atd atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
18.1.12 17:11

V naší republice?Nikdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
18.1.12 17:14

A co se týče rodičovského příspěvku,tak na 220 tisíc má nárok každý rodič,podmínkou je,aby se o dítě staral,ne aby dva roky předtím pracoval.Samozřejmě je lepší si něco našetřit a potom do toho praštit…Ovšem né vždy to vyjde,viz.můj případ:)držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
18.1.12 17:28

A když jsme u toho, švagrová má na každej měsíc pro dva dospělí a 17ti měsíčního prcka 5,5 tisíce a vyjde vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4773
18.1.12 17:35

Souhlasím s holkama.. Záleží jak je kdo zvyklý… Někdo nevyjde s 50tisíci a někdo vyjde s 5,5tis (viz. příspěvek výš) :-) Záleží jak je kdo zvyklý, popř.jak moc je ochotný se uskromnit a přizpůsobit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.1.12 17:36
RencaVlkova píše:
Já jsem se na to poptala na sociálce, protože taky ještě studuju a paní říkala, že dneska už je to jedno. Že stačí, pokud chodí do práce chlap a automaticky máš nárok na těch 220tisíc nebo kolik to je a je vlastně na tobě, jak dlouho budeš doma a jak si to necháš vyplácet

JJ, to mluvíš o rodičáku, ale nedostala bys jako studentka žádnou mateřskou (cca půl roku se vyplácí cca 70% tvýho platu) Já bych taky radši šla do práce, musíte mít před porodem odpracováno 270 dnů v předchozích 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.1.12 17:38
RencaVlkova píše:
A když jsme u toho, švagrová má na každej měsíc pro dva dospělí a 17ti měsíčního prcka 5,5 tisíce a vyjde vždycky

Předpokládám že na jídlo, drogerii a oblečení, platit z toho ještě nájem, to by museli být fakíři. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4773
18.1.12 17:40
Gina108 píše:
RencaVlkova píše:
Předpokládám že na jídlo, drogerii a oblečení, platit z toho ještě nájem, to by museli být fakíři. :think:

I na jídlo,drogerii a oblečení se mi to zdá hodně málo :-( Ale asi to jde no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
18.1.12 17:50

Chtělo by to mít rok před otěhotněním odděláno kvůli PPM a něco málo i našetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat