Jsme moc rozežraní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nepřijde mi to nák moc.
Jsme tři a jen za jídlo bez drogerie dávám 13-15 000
To je 500 na den
.Vařim denně a to nepočítám do toho ještě když jdeme do restaurace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepřijde mi to moc, pokud používáš jednorázové plíny, vždyť už to je při dvou dětech dost pálka. Utratíme srovnatelně jako vy (mínus ty plíny, mám taky dvě děti v plínkách, ale látkových), možná o maličko míň. Ale na jídle prostě nešetříme, kupujeme kvalitní věci, jak píšeš – žádné ošizené věci, maso teda kupuju jen ze Sasovské biofarmy, občas kuře z Bioparku, vajíčka „obyč“ kupujeme jen v nouzi, stejně tak mléko (ne kvůli „bio“, ale prostě kvůli tomu, v jakém prostředí zvířata žijí). Takové ty blbiny, jak píšeš (Brumíky a spol.) kupujeme naprosto výjimečně. Vařím každý den, pěču poměrně často (teď teda moc nestíhám
)
Takže shrnuto – moc mi to nepřijde, jídlo by si podle mě člověk měl kupovat nejkvalitnější, co si může dovolit, zvlášť s dětma. Provinile se tudíž necítím, naopak dobře, že děti živíme kvalitně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi nepřijde nějak moc. My za jídlo + plínky + Nutrilony dáme měs. cca 18tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás, za mě - pokud mám hlad či na něco chuť k jídlu, tak si to koupím. Do restaurace si taky zajdu, klíďo i sama, protože se netrápím hlady. Šetřím spíše jinde - nemaluji se (od narození
), cigára nekupuji, přestala jsem kouřit, hadry děsně nerada nakupuji, takže nic nemám
![]()
Ale za jídlo nešetřím a líto mi to není.
- Citovat
- Upravit
Ahojky tak pokud ušetříš tak je to dobře. My taky šetříme,ale i dost zbytku dávam babičce bydlíme na společné zahradě a ta to dáva slepicim. Už taky hudruje, ale holt manžel mi neji jídlo 3 dny. To má bohužel naučené od rodičů a já to zatim nezměním. Mě tu dnes trošku nakopla ta diskuze o 1500Kč měsíčně. Takže chci si psát za co nakupuji a hlavně za kolik, jsem kuchařka takže v surovinách se vyznám a chápu tě občas se taky pozastavuji nad kvalitou a tak
. Zkus to třeba to pomůže.
Zatím jsme dva dospělí a dcerka, občas si zajdem na oběd nebo večeři a s malou do cukrárny.
- Citovat
- Upravit
Taky myslim, že celkem v pohodě. Dřív, než se narodila malá, jsme teda ušetřili víc. Teďka nechám dost v drogerii (taky za sebe a svoje zkrášlovadla
)
V těhotenství jsem taky začla kupovat lepší šunku, celozrnné pečivo, ovoce a zeleninu. Myslím, že je to tak nějak v normě. Taky žijem podobně, sem tam do restaurace, jednou ročně v létě dovolená u moře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Jak to máte vy? Taky máte někdo pocit, že moc utrácíte? Nebo to neřešíte?
V podstatě stejně jako ty. Taky jsem vyrostla ve skromné rodině a teď mám občas pocit, že je u nás toho „luxusu“ zbytečně moc. A stejně občas to s manželem probereme, ale zatím žádné důsledky nevyvozujeme, protože nemusíme. S dítětem se nám rozpočet o dost zvýšil, ale pořád se o něm nedá mluvit jako o napnutém, úspory taky nějaký jsou, a až se na podzim vrátím (doufám) do práce, bude to ještě lepší.
Takže vlastně ne, neřešíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to asi moc jak pro koho, kdo na to má a hodně vydělává a je zvyklej, tak mu to nepřijde, kdo to nemá za co kupovat, přijde mu to dost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak co se týká šetření moc bych si přála aby manžel přestsl kouřit. Kouří krabku denně a to ja nejak nemůžu zkousnout. Vždy v lednu mu spočtu kolik prokouřil
a co by za to mohlo být
![]()
- Citovat
- Upravit
Neřeš to, kór když jsi schopná ušetřit měsíčně tolik peněz. Horší, kdybys za takové potraviny a potřebné věci nevycházela… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já tedy nemůžu soudit zatím jak s dětmi, ale jsme dva, přítel má obědy v práci, ale i občas vařím, občas zajdeme do restaurace…a padne cca 8000 za jídlo určitě, taky nekupujeme to nejlevnější…drogerie, jako šampony, prášek, aviváž atd…cca 1500 - 2000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako rozežranost bych brala, kdyby jste půlku z toho, co nakoupíte vyhazovali prošlé do koše. Jinak mi to přijde v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím,že kdyby bylo třeba,tak se prostě přizpůsobíte situaci,protože by vám nic jiného nezbylo.Je dobře,že kupujete kvalitní potraviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím vás, právě jsem udělala měsíční „vyúčtování“ a mám z toho úplně depku, tak se jdu k vám vykecat. Jsme čtryřčlenná rodina, dvě děti na plínách a za jídlo, pleny, drogerii a oblečení pro děti měsíčně utrácíme skoro 13 tisíc
Já vždy byla zvyklá šetřit, vedla mě k tomu máma, i když zas tak chudí jsme nebyli. Za ušetřené peníze jsem si jako malá v pohodě jezdila na všechny lyžáky, zájezdy, kam třeba spolužáci nemohli kvůli penězům.
Hodně mi to leží v hlavě, jak jsme zpychli a neustále dnes prudím manžela, jak budem místlo vína za 300 pít krabičák za pade
a on na to, že to by radši nepil vůbec.

platíme vysokou hypotéku, ale v mínusu nejsme, občas i 2-3 tis odložím, dovču si dopřejem v horách, u moře nás to neba, rezervu máme tak na rok, kdybychom se uskromnili. Takže v podstatě teď si můžem dál žrát
ale mám strach, že kdyby něco, tak už se tolik uskromnit nedokážeme. Já se snažím šetřit „chytře“ jakože nekupovat ochucené jogurty, dětem žádný Brumíky a Jupíky, radši naředit Yočko a upéct jim buchty, ale šetřit stylem kečupová polívka k obědu, tak to by mě rodina hnala. Tak já nevím, jestli se máme postupně omezovat, nebo žít jak dosud a až bude průšvih, tak řešit operativně
Jak to máte vy? Taky máte někdo pocit, že moc utrácíte? Nebo to neřešíte?
Dřív jsme ve dvou vždy v pohodě vyžili ze 3-4 tisíc, ale od prvního těhotenství jsem začala kupovat „lepší“ jídlo, tzn šunku 95% masa, semolinové těstoviny, pečivo jen celozrnné, maso a mlíko hodně kupujem na farm. trhu, trochu lepší kafe, čaje, pivo jen ležáky, ale je fakt, že si dáme s manželem jedno do týdne. Dneska už bych třeba gothaj do huby nevzala, rohlík nebo kupovaný obyč. chleba taky ne
Jo a taky za to může doktorka Kateřina a Pohlreich, jak furt pomlouvaj instantní polívky a laciný salámy, tak jsem přestala kupovat ty nezdravé potraviny kvůli nim
Manžel má dobrou práci, zatím