Jsou na emiminu vegetariánky/vegetariáni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.5.20 14:51

@PetaOV mám doma vegetariána. Je mu aktuálně 6 let. Maso nejí 3 roky. Je úplně normální dítě. Není bledý (opaluje se nejlépe z celé rodiny), je plný energie.

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
5.5.20 10:03
@Anonymní píše:
@PetaOV mám doma vegetariána. Je mu aktuálně 6 let. Maso nejí 3 roky. Je úplně normální dítě. Není bledý (opaluje se nejlépe z celé rodiny), je plný energie.

Jste doma všichni vegetariáni?

• Citovat
  • Upravit
PetaOV
5.5.20 10:04
@Anonymní píše:
@PetaOV ano jsem vegetariánka. Už ani nevím jak dlouho cca 16-17let.

A co přítel/manžel…taky je vegetarián?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.20 10:09
@PetaOV píše:
Jste doma všichni vegetariáni?

Ne, jen on. Ostatní jsme masožravci. On se rozhodl, že nechce ubližovat zvířatům.

• Citovat
  • Upravit
23018
5.5.20 10:19

Neteř je (14let) od mala a špatný. Bohužel to u ní nikdo neřeší, takže když je ve škole omáčka s masem, sní jen knedlíky s omáčkou, doma jí nikdo navíc nic nedělá..je to znát, ve 14letech měří 147cm a má 42kg.

Jinak docela je tu dost vegetariánských receptů , zkus mrknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
5.5.20 14:28
@lucynka25 píše:
Neteř je (14let) od mala a špatný. Bohužel to u ní nikdo neřeší, takže když je ve škole omáčka s masem, sní jen knedlíky s omáčkou, doma jí nikdo navíc nic nedělá..je to znát, ve 14letech měří 147cm a má 42kg.Jinak docela je tu dost vegetariánských receptů , zkus mrknout ;)

Samozřejmě nevím, jak neteř vypadá, kde má svaly, kde tuk, jak je na tom hormonálně, ale jinak je 42kg ve čtrnácti letech na 147cm docela normální váha. Žádná podvýživa. A výška sama o sobě s obsahem masa v jídelníčku nijak nesouvisí (ostatně ani skladba stravy celkově). Samozřejmě je problém to, že holka ve vývoji nemá dostatek živin a doma ji ke zdravému stravování nevedou, ale ruku na srdce - kdo z dětí ve školní jídelně běžného typu tam ty obědy vždycky sní a vždycky tak naplní „spotřební koš“. Děcka maso v jídelně nechávají i jako masožrouti. A kdo z dětí pak má večer na talíři nutričně hodnotou večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
5.5.20 15:00

@SlečnaDahlia viděla jsem třídní fotku a je o hlavu menší, než ostatní holky :nevim: dost mě to zaskočilo..
jasně s tím jídlem je to bída, ale taky vidim co jí u mě. Když jí vařim extra a plnohodnotně, tak sní všechno a doma na to prděj prostě..
Já jsem v tomhle trošku jinak naučená no. Pokud dělám třeba řízky s kaší, tak pro ní automaticky třeba místo řízku rybu nebo sýr, doma má jen tu kaši :roll: Ale tam je to složitější všechno.. :(
Každopádně malá a hubená je, nebo hubená je akorát ke své výšce, ale ta výška je dost ubohá. Jestli holka v dospělosti doroste aspoň 160cm, tak bude ráda. Ale co si pamatuju, tak holky už od 14 moc nerostou.. :nevim: ZA to prsa má větší než já a vypadá to divně, jak je maličká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
5.5.20 17:19
@lucynka25 píše:
@SlečnaDahlia viděla jsem třídní fotku a je o hlavu menší, než ostatní holky :nevim: dost mě to zaskočilo..
jasně s tím jídlem je to bída, ale taky vidim co jí u mě. Když jí vařim extra a plnohodnotně, tak sní všechno a doma na to prděj prostě..
Já jsem v tomhle trošku jinak naučená no. Pokud dělám třeba řízky s kaší, tak pro ní automaticky třeba místo řízku rybu nebo sýr, doma má jen tu kaši :roll: Ale tam je to složitější všechno.. :(
Každopádně malá a hubená je, nebo hubená je akorát ke své výšce, ale ta výška je dost ubohá. Jestli holka v dospělosti doroste aspoň 160cm, tak bude ráda. Ale co si pamatuju, tak holky už od 14 moc nerostou.. :nevim: ZA to prsa má větší než já a vypadá to divně, jak je maličká :roll:

V každé třídě najdeš někoho o hlavu menšího a někoho o dvě hlavy vyššího než ostatní děcka ;) Zrovna na výšku strava úplně vliv nemá (pokud se nebavíme o extrémech typu krmení ovesným vývarem místo MM, což prý kdysi způsobovalo malý vzrůst dětí) a určitě na to nemá vliv jídelníček bez masa. Navíc, pokud ona ani vegetariánka není, když jí rybu. Můj nejstarší brácha maso nedá do pusy od děcka a má přes dva metry, typ vyhazovač v baru.

Pokud není takhle maličká přímo po rodičích, tak prostě vyhrála nějakej genetickej black jackpot, no. Může se klidně za dva roky skokově vytáhnout a mít průměrnou výšku. U holek záleží i na tom, jak jsou na tom hormonálně. Ve čtrnácti jsou ty rozdíly mezi holkama obrovský - některý jsou ještě skoro dětský (mentálně), další už mají za sebou první kocovinu a kondomy v kabelce.

Zní to hrozně, ale jsou děcka, co do zdraví vyrostla i z horších podmínek. Co třeba ani neměla zaplacený ty obědy ve škole. Nechci to bagatelizovat a pro nás, co si z dítěte neděláme odpaďák, je to samozřejmě nepochopitelný, ale můžeš v tom vidět naději - že pokud holka vysloveně netrpí hladem a případně se má občas kde plnohodnotně najíst a vidět, jak to jídlo vypadá (u vás), může být v dospělosti úplně v pohodě.

Mimochodem jsem měla přesně takovou maličkou prsatou angličtinářku na škole a byla fakt kus :) Zdravá, krásná, oblíbená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
5.5.20 18:20

@SlečnaDahlia :mrgreen: snad jo. Hezka holka to je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.20 20:57

No, nejsem vegetariánka ani veganka, ale maso hodně omezuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.20 10:40

Jsem vegetariánka 14 let, poslední 2 roky veganka. Přítel nikdy maso nejedl, nyní vegan také. On je mohutně stavěný a nadprůměrně zdravý. Já mám zdraví mnohem lepší než dříve (mívala jsem slabou imunitu, nyní bez problémů). Třeba jak se pořád tvrdí. že vegani jsu bledí a chudokrevní - tak já i jako vegan mám velice zdravou barvu kůže, železa na rozdávání a červené krvinky nad maximem.

Samozřejmě je potřeba si o tom něco přečíst a naučit se si to jídlo poskládat, ale to by měl udělat každý člověk bez ohledu na to, jestli maso jí nebo ne.

Pokud dítě přestane jíst maso a i rodiče ho nechají jen na bramborové kaši tak je to samozřejmě naprosto špatně a může to ovlivnit růst. Ale to je pak vina rodičů že to dopustili, ne vegetariánství.

• Citovat
  • Upravit
9.8.20 10:43

https://www.youtube.com/watch?…
Několik veganských dětí…příšerné…jinak doporučuji shlédnout causu „Aga in America“ - je tam to děcko s křivicí…Chudáci děti, tohle už nedoženou, jsou jako mrtvolky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.20 12:24

@Labužník mirabelka02

Mícháš hodně rozdílné výživové směry. Raw frutariánství je dost etrémní a dlouhodobě nevyhovuje ani dospělým. Takže je jasné, že pro děti je to absolutně nevhodné.

Ale vegetariánství i dobře poskládané veganství dokáže dodávat tělu všechny potřebné živiny.

Osobně znám rodinu se 3 dětmi-vegetariány, všechna děcka jsou veselá, aktivní, chytrá, jedno je talentované na umění, další na sporty, třetí na logické úlohy.

Můžeš si najít Filipa Futáka, od narození vegan a jako devítiletý vyhrál Mezinárodní Mistrovství Slovenské republiky v Jiu jitsu (brailský bojový sport).

O 2 roky později - stále soutěží a vyhrává:
http://www.vegan-fighter.com/…kracuje.html

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková