Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Anonymní píše:
@PetaOV mám doma vegetariána. Je mu aktuálně 6 let. Maso nejí 3 roky. Je úplně normální dítě. Není bledý (opaluje se nejlépe z celé rodiny), je plný energie.
Jste doma všichni vegetariáni?
@Anonymní píše:
@PetaOV ano jsem vegetariánka. Už ani nevím jak dlouho cca 16-17let.
A co přítel/manžel…taky je vegetarián?
@PetaOV píše:
Jste doma všichni vegetariáni?
Ne, jen on. Ostatní jsme masožravci. On se rozhodl, že nechce ubližovat zvířatům.
Neteř je (14let) od mala a špatný. Bohužel to u ní nikdo neřeší, takže když je ve škole omáčka s masem, sní jen knedlíky s omáčkou, doma jí nikdo navíc nic nedělá..je to znát, ve 14letech měří 147cm a má 42kg.
Jinak docela je tu dost vegetariánských receptů , zkus mrknout ![]()
@lucynka25 píše:
Neteř je (14let) od mala a špatný. Bohužel to u ní nikdo neřeší, takže když je ve škole omáčka s masem, sní jen knedlíky s omáčkou, doma jí nikdo navíc nic nedělá..je to znát, ve 14letech měří 147cm a má 42kg.Jinak docela je tu dost vegetariánských receptů , zkus mrknout
Samozřejmě nevím, jak neteř vypadá, kde má svaly, kde tuk, jak je na tom hormonálně, ale jinak je 42kg ve čtrnácti letech na 147cm docela normální váha. Žádná podvýživa. A výška sama o sobě s obsahem masa v jídelníčku nijak nesouvisí (ostatně ani skladba stravy celkově). Samozřejmě je problém to, že holka ve vývoji nemá dostatek živin a doma ji ke zdravému stravování nevedou, ale ruku na srdce - kdo z dětí ve školní jídelně běžného typu tam ty obědy vždycky sní a vždycky tak naplní „spotřební koš“. Děcka maso v jídelně nechávají i jako masožrouti. A kdo z dětí pak má večer na talíři nutričně hodnotou večeři.
@SlečnaDahlia viděla jsem třídní fotku a je o hlavu menší, než ostatní holky
dost mě to zaskočilo..
jasně s tím jídlem je to bída, ale taky vidim co jí u mě. Když jí vařim extra a plnohodnotně, tak sní všechno a doma na to prděj prostě..
Já jsem v tomhle trošku jinak naučená no. Pokud dělám třeba řízky s kaší, tak pro ní automaticky třeba místo řízku rybu nebo sýr, doma má jen tu kaši
Ale tam je to složitější všechno.. ![]()
Každopádně malá a hubená je, nebo hubená je akorát ke své výšce, ale ta výška je dost ubohá. Jestli holka v dospělosti doroste aspoň 160cm, tak bude ráda. Ale co si pamatuju, tak holky už od 14 moc nerostou..
ZA to prsa má větší než já a vypadá to divně, jak je maličká ![]()
@lucynka25 píše:
@SlečnaDahlia viděla jsem třídní fotku a je o hlavu menší, než ostatní holkydost mě to zaskočilo..
jasně s tím jídlem je to bída, ale taky vidim co jí u mě. Když jí vařim extra a plnohodnotně, tak sní všechno a doma na to prděj prostě..
Já jsem v tomhle trošku jinak naučená no. Pokud dělám třeba řízky s kaší, tak pro ní automaticky třeba místo řízku rybu nebo sýr, doma má jen tu kašiAle tam je to složitější všechno..
Každopádně malá a hubená je, nebo hubená je akorát ke své výšce, ale ta výška je dost ubohá. Jestli holka v dospělosti doroste aspoň 160cm, tak bude ráda. Ale co si pamatuju, tak holky už od 14 moc nerostou..ZA to prsa má větší než já a vypadá to divně, jak je maličká
V každé třídě najdeš někoho o hlavu menšího a někoho o dvě hlavy vyššího než ostatní děcka
Zrovna na výšku strava úplně vliv nemá (pokud se nebavíme o extrémech typu krmení ovesným vývarem místo MM, což prý kdysi způsobovalo malý vzrůst dětí) a určitě na to nemá vliv jídelníček bez masa. Navíc, pokud ona ani vegetariánka není, když jí rybu. Můj nejstarší brácha maso nedá do pusy od děcka a má přes dva metry, typ vyhazovač v baru.
Pokud není takhle maličká přímo po rodičích, tak prostě vyhrála nějakej genetickej black jackpot, no. Může se klidně za dva roky skokově vytáhnout a mít průměrnou výšku. U holek záleží i na tom, jak jsou na tom hormonálně. Ve čtrnácti jsou ty rozdíly mezi holkama obrovský - některý jsou ještě skoro dětský (mentálně), další už mají za sebou první kocovinu a kondomy v kabelce.
Zní to hrozně, ale jsou děcka, co do zdraví vyrostla i z horších podmínek. Co třeba ani neměla zaplacený ty obědy ve škole. Nechci to bagatelizovat a pro nás, co si z dítěte neděláme odpaďák, je to samozřejmě nepochopitelný, ale můžeš v tom vidět naději - že pokud holka vysloveně netrpí hladem a případně se má občas kde plnohodnotně najíst a vidět, jak to jídlo vypadá (u vás), může být v dospělosti úplně v pohodě.
Mimochodem jsem měla přesně takovou maličkou prsatou angličtinářku na škole a byla fakt kus
Zdravá, krásná, oblíbená.
Jsem vegetariánka 14 let, poslední 2 roky veganka. Přítel nikdy maso nejedl, nyní vegan také. On je mohutně stavěný a nadprůměrně zdravý. Já mám zdraví mnohem lepší než dříve (mívala jsem slabou imunitu, nyní bez problémů). Třeba jak se pořád tvrdí. že vegani jsu bledí a chudokrevní - tak já i jako vegan mám velice zdravou barvu kůže, železa na rozdávání a červené krvinky nad maximem.
Samozřejmě je potřeba si o tom něco přečíst a naučit se si to jídlo poskládat, ale to by měl udělat každý člověk bez ohledu na to, jestli maso jí nebo ne.
Pokud dítě přestane jíst maso a i rodiče ho nechají jen na bramborové kaši tak je to samozřejmě naprosto špatně a může to ovlivnit růst. Ale to je pak vina rodičů že to dopustili, ne vegetariánství.
https://www.youtube.com/watch?…
Několik veganských dětí…příšerné…jinak doporučuji shlédnout causu „Aga in America“ - je tam to děcko s křivicí…Chudáci děti, tohle už nedoženou, jsou jako mrtvolky…
Mícháš hodně rozdílné výživové směry. Raw frutariánství je dost etrémní a dlouhodobě nevyhovuje ani dospělým. Takže je jasné, že pro děti je to absolutně nevhodné.
Ale vegetariánství i dobře poskládané veganství dokáže dodávat tělu všechny potřebné živiny.
Osobně znám rodinu se 3 dětmi-vegetariány, všechna děcka jsou veselá, aktivní, chytrá, jedno je talentované na umění, další na sporty, třetí na logické úlohy.
Můžeš si najít Filipa Futáka, od narození vegan a jako devítiletý vyhrál Mezinárodní Mistrovství Slovenské republiky v Jiu jitsu (brailský bojový sport).
O 2 roky později - stále soutěží a vyhrává:
http://www.vegan-fighter.com/…kracuje.html
@PetaOV mám doma vegetariána. Je mu aktuálně 6 let. Maso nejí 3 roky. Je úplně normální dítě. Není bledý (opaluje se nejlépe z celé rodiny), je plný energie.