Jsou to extrasystoly?

44
3.3.12 10:17

Jsou to exrtasystoly?

Ahoj,mam uz tyden jakoby preskakovani srdce.Mam to i nekolikrat za hodinu.Je to neprijemne.Mam z toho strach.Na EKG jsem byla a pry tam nic nebylo…Mohly by to byt preci jen extrasystoly?Jsou nejak nebezpecne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
3.3.12 10:34

Pokud jsi byla na EKG tak by tam ty extrasystoly byly :think:

A měla jsi ten pocit, když natáčely to EKG? Byla jsi u kardiologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.3.12 10:43

Ne,zrovna tam jsem ten pocit nemela.Zatim jsem se dal neobjednavala ke kardiologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.3.12 11:10

Určitě kardiolog. A jestli to bude negativní..co psychika? Já teda trpím na úzkosti, a problémy jsem měla podobné, proto se ptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.3.12 11:14
kocicka11 píše:
Ne,zrovna tam jsem ten pocit nemela.Zatim jsem se dal neobjednavala ke kardiologovi.

A má to nějakou návaznost? Na nějakou situaci nebo tak? To ti dělal EKG internista nebo praktická lékařka? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
3.3.12 11:32

Ahoj,
jestli to máš takhle častější, tak se nech objednat ke kardiologovi a ten ti na 24hod dá Holtera. Tam by se to zachytit dalo.

Jinak extrasystoly to určitě bejt můžou. Mívám je,ale hrozně nepravidelně, zřídka … dr to se mnou nějak extra neřeší.
Je to hrozně nepříjemný, ale naučila jsem se už v tej chvilce se zprudka postavit, hluboce pravidelně dejchat, zvednout ruce … to mi z toho pomůže. Ale leknu se pokaždý, sice už ne tolik, co ze začátku, ale furt je to fuj fuj fuj. Psychicky to nemám, spíš možná únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
3.3.12 11:35

nez ekg je lepsi 24 ci 48 hodinovy holter coz je zaznam ekg za urcity cas vetsi pravdepodobnost zachyceni zmen rytmu.
v prvmim tehu ksem mela taky a prslo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
3.3.12 13:04

Ahoj!
Pracovala jsem 4 roky na JIP interního oddělení a tam jsem těch poruch srdečního rytmu viděla spousty, tak zkusím poradit. Extrasystoly mohou vycházet z různých částí srdce, nejčastěji síňové, někdy komorové. Mohou být vnímány velice nepříjemně a proto je lepší navštívit DR. a ujistit se o jakou poruchu se jedná a jestli s tím jde něco udělat. Na EKG se to vetšinou nezachytí (přece jen to natočení trvá chviličku). Požádej svého DR. o žádanku na interní vyšetření, tam Ti vezmou odběry a mohou napojit EKG Holter na 24 hodin. Pak už je pravděpodobné, že extrasystoly zachytí. Dostaneš k tomu lejstro, kde budeš zapisovat co jsi v kterou denní dobu dělala. Záleží na tom kolik extrasystol za den proběhne, pak se uvažuje o léčbě.
Držím palečky, aby to dopadlo dobře ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
3.3.12 19:31

Me zjistili extrasystoly v tehotenstvi, ale ekg neni vubec prukazne, pac se nataci jen chvilku a musela bys ji zrovna mit. Obcas je ma skoro kazdy a je to normalni a dotycny o tom ani nevi (muj pripad). Pokud chces mit jistotu at te praktik posle na kardio, kde ti udelaji holtra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
3.3.12 20:30

ahoj zakladatelko a holky.. já cítím extrasystoly od 36tt (nyní 38+3tt), řekla jsem to doktorovi a on mi na to řekl jen to, že je to na konci těhotenství normální, EKG by to asi nezaznamenalo, jedině celodenní holter.. že mi prostě velké břicho tlačí srdce ,,nahoru,, a to souvisí i s tím, že od 36tt mám vysoký tlak (beru dopegyt).. prý ležet jen na levém boku a vyčkat do porodu :) taky to ,,přeskakování,, cítím i 5× za hodinu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí