Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,mam uz tyden jakoby preskakovani srdce.Mam to i nekolikrat za hodinu.Je to neprijemne.Mam z toho strach.Na EKG jsem byla a pry tam nic nebylo…Mohly by to byt preci jen extrasystoly?Jsou nejak nebezpecne?
Pokud jsi byla na EKG tak by tam ty extrasystoly byly ![]()
A měla jsi ten pocit, když natáčely to EKG? Byla jsi u kardiologa?
Ne,zrovna tam jsem ten pocit nemela.Zatim jsem se dal neobjednavala ke kardiologovi.
Určitě kardiolog. A jestli to bude negativní..co psychika? Já teda trpím na úzkosti, a problémy jsem měla podobné, proto se ptám ![]()
kocicka11 píše:
Ne,zrovna tam jsem ten pocit nemela.Zatim jsem se dal neobjednavala ke kardiologovi.
A má to nějakou návaznost? Na nějakou situaci nebo tak? To ti dělal EKG internista nebo praktická lékařka? ![]()
Ahoj,
jestli to máš takhle častější, tak se nech objednat ke kardiologovi a ten ti na 24hod dá Holtera. Tam by se to zachytit dalo.
Jinak extrasystoly to určitě bejt můžou. Mívám je,ale hrozně nepravidelně, zřídka … dr to se mnou nějak extra neřeší.
Je to hrozně nepříjemný, ale naučila jsem se už v tej chvilce se zprudka postavit, hluboce pravidelně dejchat, zvednout ruce … to mi z toho pomůže. Ale leknu se pokaždý, sice už ne tolik, co ze začátku, ale furt je to fuj fuj fuj. Psychicky to nemám, spíš možná únavou.
nez ekg je lepsi 24 ci 48 hodinovy holter coz je zaznam ekg za urcity cas vetsi pravdepodobnost zachyceni zmen rytmu.
v prvmim tehu ksem mela taky a prslo to.
Ahoj!
Pracovala jsem 4 roky na JIP interního oddělení a tam jsem těch poruch srdečního rytmu viděla spousty, tak zkusím poradit. Extrasystoly mohou vycházet z různých částí srdce, nejčastěji síňové, někdy komorové. Mohou být vnímány velice nepříjemně a proto je lepší navštívit DR. a ujistit se o jakou poruchu se jedná a jestli s tím jde něco udělat. Na EKG se to vetšinou nezachytí (přece jen to natočení trvá chviličku). Požádej svého DR. o žádanku na interní vyšetření, tam Ti vezmou odběry a mohou napojit EKG Holter na 24 hodin. Pak už je pravděpodobné, že extrasystoly zachytí. Dostaneš k tomu lejstro, kde budeš zapisovat co jsi v kterou denní dobu dělala. Záleží na tom kolik extrasystol za den proběhne, pak se uvažuje o léčbě.
Držím palečky, aby to dopadlo dobře
![]()
Me zjistili extrasystoly v tehotenstvi, ale ekg neni vubec prukazne, pac se nataci jen chvilku a musela bys ji zrovna mit. Obcas je ma skoro kazdy a je to normalni a dotycny o tom ani nevi (muj pripad). Pokud chces mit jistotu at te praktik posle na kardio, kde ti udelaji holtra
ahoj zakladatelko a holky.. já cítím extrasystoly od 36tt (nyní 38+3tt), řekla jsem to doktorovi a on mi na to řekl jen to, že je to na konci těhotenství normální, EKG by to asi nezaznamenalo, jedině celodenní holter.. že mi prostě velké břicho tlačí srdce ,,nahoru,, a to souvisí i s tím, že od 36tt mám vysoký tlak (beru dopegyt).. prý ležet jen na levém boku a vyčkat do porodu
taky to ,,přeskakování,, cítím i 5× za hodinu ![]()