Štítná žláza - Thyrozol a nervy v kýblu

2.3.12 13:56

Štítná žláza - thyrozol a nervy v kýblu

Ahoj, kde začít. Před měsícem mi zjitliti (po prodělané angíně) hyperfunkci štítné žlázy + struma a uzel. Mudr. mi napsal Thyrozol 6× denně (což je dle letáku více než maximální dávka). Po pár dnech jsem začala pociťovat úzkostné stavy, výčitky, pomalu až depky. :( nedá se semnou vydržet. Často i brečím do polštáře a jsem bez nálady…vše začalo až po pár dnech, kdy jsem začala léky užívat. Změnila jsem se z vysmátého spokojeného člověka v uzlíček nervů. Měl někdo podobný problém? A pokud ano, dá se to nějak řešit? Díky
Jinak ještě pravděpodobně ji mám po porodu i když malá už bude mít dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
2.3.12 14:14

Ano mam to stejne, akorat ja mam hypofunkci…
Mela bys pockat 2-3 mesice, nez se hormony v tele ustali.
Potom to asi resit s lekarem, nevim. Ja nejsem schopna jit s tim k lekari a mluvit o svych psychickych stavech, takze s tim tak nejak ziju. Nekdy to je lepsi, nekdy to stoji za nic…

• Citovat
  • Upravit
2.3.12 14:19

Díky, jdu právě v pondělí k němu a taky se to snažím nějak v sobě držet a žít s tím, ale někdy mám pocit, že se zblázním!! Myslím, že mu to aspoň naznačím i když tuším že pro lékaře bude důležitější fyzické zdraví než psychické…Takže mysláš, že by to mohlo přejít? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.3.12 14:26

Tak mě čeká návštěva endokrinologa.. Tyhle stavy mám i bez prášků… Jestli se to zhorší, tak budu na mašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.12 14:30

Lakynka…já je právě neměla, byla jsem v pohodě. Moje příznaky byly akorát třes rukou to byl mazec a dost jsem zhubla a udělala sem mi boule na krku. Ale psychicky v pohodě. Doufám, že tě to nepotká, není to žádná sranda! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
2.3.12 14:44

U zvýšené činnosti se hubne. Mě zase štítná žláza nefunguje vůbec, beru doživotně Euthyrox 75.
Ale četla jsem na internetu, že poruchy štítné žlázy způsobují vegetativní neklid, sklony k depresím apod. U mě tedy doktorka nasazovala léky pomalu, začínala jsem s 50, polovinu, pak celou, pak jsem přešla na půlku 75 a pak na celou. Mívala jsem bušení srdce, návaly, ale jen chvilku po spolknutí prášku.

Jestli to má zakladatelka silné, a hned plnou dávku, to se mi zdá najednou moc, každopádně by to měla prodiskutovat s doktorem, ty příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
2.3.12 14:48

To je divný,já měla právě takové stavy když mi ještě léčbu nenasadili,plus šílená únava.Taky jsem jich brala šest,trvalo to rok,přibrala jsem ale šestnáct kilo.Nakonec mi tu potvoru museli odstranit,a až od té doby byl pokoj.A já na to začala trpět taky po porodu,ale přišlo se na to až za sedm let.Snad tedy u tebe bude mít léčba rychlejší spád.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
2.3.12 14:51

Mě na to taky přišli po porodu. Po druhém. Mě zas byla pořád hrozná zima, nešlo se zahřát a bolely mě klouby na rukou.
Tak jsem šla k obvodnímu, ať mi vezme krev :mrgreen: , že mám určitě revma, že to máme v rodině. Vzal a zjistil žlázu. Já tedy nepřibrala nic, musím se tedy nepřejídat, ale to je klasika u každý ženský, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
2.3.12 14:52

Jo, a únavu to způsobuje taky, taky jsem to tam četla. Pak to někomu vysvětlujte, že jste unavené, že? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.12 14:56

šestnáct kilo?? neeee budu za chvilku jak koule, ptala jsem se jestli budu přibírat hodně a prý ne vůbec, ale už mám 4 kila nahoře a to se držím. Achjo :(

Nasadili mi takovou obrovskou dávku, nevím proč, jen že to prý potřebujou dát rychle do normy. Natvrdo…Jinak únavu jsem neměla a nemám, spím dobře díky bohu

Chlap mi jen říkal, že má strach z toho, že se za chvíli zblázním :( tak se krotím a nedávám nic najevo ať nepřidělávám starosti svým blízkým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.12 14:57

annaaaaa přesně a vysvětlujte že každého druhého pošlete do prdele, což takové zlostné záchvaty mám taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
2.3.12 14:59

Ale to je něco jiného,já už ted štítnou žlázu taky nemám a nepřibírám.Po těch prášcích se to bohužel nedalo zastavit,byla to jako noční můra,nicméně,když je vysadili,chvíli byl klid,pak se zvýšená funkce za nějaký čas vrátila,já se začla klepat jak drahej pes,zase drasticky zhubla a poté mi jí odstranili.Načež mám pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.12 15:11

boball… aky uvažuju o tom,že bych ji dala pryč, pokud mi nabídnou takovou možnost budu souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15111
2.3.12 15:20

Určitě bych se poradila,dneska mám pocit,že mne zbytečně dlouho kvůli tomu trápili.Navíc jsem si vybrala odstranění radioaktivním jodem.Byla jsem týden v nemocnici.Trochu problém u tebe myslím,je že máš malou holčičku a já si ted nepamatuji,jak dlouho jsem se nesměla kvůli tomu přiblížit k malým dětem,protože moje holky v tu dobu už byly velké,tak jsem to tolik nezkoumala.A myslím,že rok potom se nesmí otěhotnět.Nicméně je to prý šetrnější,než si nechat řezat krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.3.12 15:38

Moje máma nabrala strašně rychle 5kg… Ale prý to byla jen voda.. A dr jí upravila pak dávky a prášky, protože to nasadila nějak blbě…

Jestli přiberu, tak na to kašlu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast