Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych si s tím nezahrávala, mámin druh to měl taky a byla to mrtvice… ještě mu ale navíc taky mrtvila pravá ruka a noha, postupně to odeznělo a tak to taky nechal být… podruhé to mělo horší průběh… Přetažení či přepracování na tom můžou mít podíl taky…
http://cs.wikipedia.org/…99%C3%ADhoda
Zkus se kouknout na ten odkaz, jsou tam popsané příznaky… každopádně bych to brala jako varování, že má zvolnit a nepřetahovat se…
Mně ještě napadla migréna, já jí někdy mám a vypadne mi kus zorného pole, četla jsem, že někomu může vypadnout i pamět. Ale může to být i ta mrtvice:-(Měl by si zajít k doktorovi.
V lete se to prihodilo strejdovi…v praci najednou nemohl mluvit,jen vydaval divny zvuky,kolegum na stavbe vse psal do pisku…pozdeji se k tomu pridalo i brneni v ruce a mel trochu poklesly koutek.
Slabsi mozkova mrtvicka.
Nikdy dřív se mu to prý nestalo a potom už taky ne.Nějak jsem z toho byla rozhozená,že jsem se ani na víc moc neptala.Jako jestli jenom nemohl mluvit a nebo jestli ještě něco jiného se s ním dělo.Je mu 36 let.
Mrzí mě,že takovou podstatnou věc mi zatajil.Podle mě to taky není žádná sranda.
dari74 píše:
Taky mě napadla mrtvice,určitě by měl zajít k doktorovi.
A když půjde k doktorovi,tak ten může zjistit,jestli prodělal opravdu mrtvici?
bublinka40 píše:
Mně ještě napadla migréna, já jí někdy mám a vypadne mi kus zorného pole, četla jsem, že někomu může vypadnout i pamět. Ale může to být i ta mrtvice:-(Měl by si zajít k doktorovi.
Bolestí hlavy nikdy netrpěl a ani netrpí.
Regina Hero píše:
Já bych si s tím nezahrávala, mámin druh to měl taky a byla to mrtvice… ještě mu ale navíc taky mrtvila pravá ruka a noha, postupně to odeznělo a tak to taky nechal být… podruhé to mělo horší průběh… Přetažení či přepracování na tom můžou mít podíl taky…
Zkus se kouknout na ten odkaz, jsou tam popsané příznaky… každopádně bych to brala jako varování, že má zvolnit a nepřetahovat se…
Děkuji.Určitě si to pročtu.
hlavne muze zjistit jestli nema nabeh na dalsi. ildyz uz je to dyl a od te doby nic mel by jit k lekari.
hlavne muze zjistit jestli nema nabeh na dalsi. ildyz uz je to dyl a od te doby nic mel by jit k lekari.
verim, ze dostat ho tam bude, ale problem.
Já mu řikala,ať si dojde k mudr.
Prý co tam bude po roce a půl dělat a že už se mu to neopakovalo,takže to nemám řešit.
Myslíte že by doktor mohl zjistit,jestli tu mrtvici prodělal?
Nebo usoudí podle toho,jaké měl potíže?
Já mám strach,že ho mudr. nedostanu?
A pokud se mi ho povede někam dotlačit,tak má jít k obvodnímu a nebo k jinému?
Anonymní píše:Regina Hero píše:Děkuji.Určitě si to pročtu.
Ale určitě bych trvala, aby šel k doktorovi a řekl to a ten ho případně poslal na nějaké vyšetření… nevím sice, jestli to jde třeba zpětně zjistit, jestli se něco takového stalo, nebo ne, ale s tímhle bych si asi moc nezahrávala… manželův kamarád na mrtvici umřel v necelých 38 letech, ženu na mateřské a tři malé děti k tomu… ![]()
Anonymní píše:
Já mu řikala,ať si dojde k mudr.
Prý co tam bude po roce a půl dělat a že už se mu to neopakovalo,takže to nemám řešit.
Myslíte že by doktor mohl zjistit,jestli tu mrtvici prodělal?
Nebo usoudí podle toho,jaké měl potíže?
Já mám strach,že ho mudr. nedostanu?
A pokud se mi ho povede někam dotlačit,tak má jít k obvodnímu a nebo k jinému?
Určitě nejdřív k obvodnímu, ten už ho někam pošle, pokud by bylo potřeba…
Rozhodně by to chtělo doktora! Nemusí to být nic, ale může to být i poslíček - většině MM to předchází, takové drobné příznaky, které samy odezní. Držím palce, ať je manžel v pořádku!
Ahoj holky,včera jsme měli doma menší hádku.Ohledně všeho.Hlavně jeho práce.Mezi řečí řekl,že se honí a že se bojí že se mu stane zase to,co se mu už jednou stalo.Když jsem se ho zeptala o co jde,tak řekl,že cca před rokem a půl se v práci nějak přetáhnul a nemohl najednou mluvit.Vydával jenom skřeky jako opice.Po pár minutách se to srovnalo.Nikomu o tom neřekl.Ani do včerejška mě
Mohlo to být důsledek přetažení a nebo to může signalizovat něco jiného?
Nechce aby o tom nikdo věděl,tak pro jistotu anonymně.