Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@levandule 7 take jsem hotova, usinam pozde- nejde to jinak a vstavat musim brzo ![]()
@Hanulka82 Já mám Dr. u moře takže to nechám jak to je, sestra mi radila, že to je součast terapie, at vubec do toho nezasahuju, že Dr.je šikovná a ví dobře co dělá. No doma pakárna, ten starší už z těch horeček blouzní, viděl doma jeleny
já jsem místo záchranku volala hasiče no prostě bezva
…když je stres nemá to chybu…
Můžu se zeptat jaké léky vám dr. napsala na sníženou funkci ŠŽ? já jen abych byla v obraze než půjdu na kontrolu.
@levandule 7 no to je mazec s tou horeckou
at je brzy lip, jak jsou nemocny deti, je to strasny stres ![]()
@hankamisa diksuze je o Thyrozolu - lek na zvýšenou fci, takze s lekama na snizenou tady asi holky zkusenosti nemaji…
moje tchyne bere na snizenou tusim Letrox, nebo tak nejak
@Hanulka82 No jak říkáš nemocný děcka je pro nás mamky depka… @hankamisa bohužel nevím, sestra má sníženou funkci šž, ale je taky u moře, tak nemužu sloužit ![]()
@levandule 7 díky,neva.budu pátrat dál. si myslím, že je to štítkou, že nám to nejde. ![]()
Těžko říct znám mraky holek co normálně otěhotněly se sníženou funkcí šž a dokonce i dost starý ženský prvorodičky. A ty se už léčíš někde v CAR?
@levandule 7 -ne zatím ne. čeká mě ambulantní léčba, do caru nechcem -finance.bud se s ní zadaří nebo nic.
@levandule 7 jezis, to mas neprijemne, hlavne at je v poradku! ![]()
@Térouš Děkujeme
@hankamisa no to víš to chce hlavně klid, pobyt u moře kontryhelový čajíka to by bylo, aby nebylo
![]()
Tak jsem večer zjistila, že mám zvýšenou funkci šž (hyperthyeroza). tak nevím proč mi dr. říkala, že je snížená. si s ní budu muset promluvit. no jestli jsem kvuli ní stratila zbytečně čtyři měsíce…tak budu pěkně naštvaná. ![]()
@levandule 7 -na moře nemám korunky-šetřím na mim, kontryhel mám už od ledna a nic. právě, že jsem vyzkoušela kde co ale nic k lepšímu nezabralo. takže to určo bude tou štítkou. ![]()
@hankamisa Hele jestli máš zvyšenou, tak jako já, tak s otěhotněním to vubec problém není a v těhu uplná pohoda. Já být na tvém místě, tak si koupím ovulační testy a pěkně si to pohlídám, možná máš posunutou ovu a ani to nevíš. Já jsem po prvé otěhotněla taky až později než jsem myslela, že ovuluju.
@levandule 7
-ovu testy mám už od dubna jenže už to vypadá, že ovu není.
dle teplot se sice ukáže, že byla dle ovut ani tuk. měřím od 8dc-24dc. čárka sice postupně zesílí ale stále málo na to aby byla pozitivní podle návodu. dle utz po udajné ovu (minulý cyklus )nebyl ani náznak ovulky. takže ještě k tomu mi nedorůstají vajíčka největší co se našlo mělo 9mm. sliznice taky nízká. takže si můžu vybrat. estrofem a proveru nesmím-bylo mi po ní zle. ted mě čeká utroš za 3 dny nebo po ovu tak nevím co se mnou udělá. dnes nebo zítra to vypadá opět na ovu, jak podle BT tak i uvnitř fura bílýho slizu, který se mezi prsty malinko natáhne, stav čípku nerozeznám, na kalhotkách miniaturní mokré flíčky už 4 dny. no ale k čemu mi to je když nedozraje vajíčko..
dr.utz neudělá, má dovču.
ráno jsem volala endokrinoloce, zítra krev a pak se uvidí. řekla jsem ji, že od toho estrofemu to není stále ono. potím se víc a víc, mám návaly a jsem unavená. ![]()
No nevím, @levandule 7 tyhle informace máš od své endokrinoložky? Ona se v těhotenství udržuje raději LEHCE zvýšená funkce štítky než snížená. Ale silně zvýšená funkce zvyšuje riziko poškození plodu a potratu. Navíc nevím jak Thyrozol, ten je (pro mne) nový, ale kdysi co jsem brala se nesmělo brát v těhotenství (přenos přes placentu k plodu a poškozování vývoje).
Na endokrinologii mne několikrát upozorňovali, že se nemám snažit otěhotnět, dokud hyperfunkci nebudu mít kompenzovanou. A i pak mi chtěli raději štítku vzít… Pro upřesnění - byla to hyperfunkce G-B typu (autoimunitní zánět).