Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím všechny a prosím o radu. Ve středu byla malá dooost neklidná, večer měla teplotu 37,5 (po odečtu),v noci toho moc nenaspala - nakonec jsem jí ve 3 ráno namazala dásně Babydentem a chrněla až do rána. Včera měla už ráno 38 - sráželi jsme Panadolem, furt kníkala,když se zakousla silněji do kousátka - šíííííílenej ryk, večer zas měla 38,5. Noc jsme nějak pžežili a dnes ráno měla už 39,5. Pomocí čípku a chladného zábalu jsme to srazili - malá se uklidila, dokonce se smála, ale jak to přestává působit, tak chudinka děsně pláče ( momentálně ze spaní - prostě spí, ale každou chvilku z ní vylítne takovej skřek
) Taky měla v noci a ráno průjem. Tipovala bych to na zuby, ale dásně nemá vůbec červený ani moc nateklý ( jen trochu, ale to má už snad měsíc). Tak zas nevím. Normálně bych skočila k Dr,ale má dovolenou, takže bysme museli jet přes celou Prahu do Motola MHD,a to se mi teda v tomhle počasí a hlavně v jejim stavu zrovna nechce.
Myslíte, že by to mohly být ty zuby, nebo co by se tak mohlo projevovat?
A jak dlouho ty horečky můžou trvat?
Dík
No, ja jsem teda velkym odpurcem diagnozy „zuby“, protoze za to se da schovat vse a pak opomijime skutecne problemy, takze na zuby myslim az jako na posledni vec. Napada me u Vas 6. nemoc, 3 - 4 dny vysokych horecek, jinak nic moc dalsi symptomy, muze byt boleni v krku, uzliny, slaba ryma, totalni odpor k jidlu (hlavne hlidejte tekutiny!!!) a po tech 3 - 4 dnech horecka ustoupi a vyseje se drobounka vyrazka po telicku. Hned bych k doktorovi nebezela, stejne nic nepozna. Pokud nebudou dalsi symptomy. Pokud horecka presahne 40 C, prida se neco nehezkeho, tak ano, ale s timto rozhodne ne. Linda
A není jí prostě jen horko? Počasí je ukrutné, pokud nemáte doma klimu, může být prostě jen přehřátá, taková mrňata ještě termoregulaci moc nezvládají. Odpovídalo by tomu i zlepšení nálady po paracetamolu, snižuje hodně teplotu, třeba se jí ulevilo.
Svlíkni ji, dej jí třeba jen lehounké šatičky na ramínka, zkus chladit lýtka a předloktí vlažnou vodou, jestli se ráda koupe tak do vany. A hodně pijte, jestli jen kojíš zkus nabídnout i vodu nebo čaj z lahvičky nebo po lžičce. Srážet teplotu až od 38,5 a pozor na doporučené maximální dávkování.
K doktorovi ve 33st ani náhodou, když bude zle zavolej do nemocnice, ale jen tak ji ven netahej.
Tak ať se vám uleví.
Bára
Mno holky, nejsem o moc moudřejší, ale přesto - díky moc. Jinak doma máme vedro, ale v ložnici to jde - tak jsme celý den tam - a nebo ve vaně (miluje vodu a chladná koupel jí vždy uleví). Jídlu moc nedá,ale vodu vyžaduje každou chviličku. Jinak v tomto počasí samozřejmě žádné oblečení nedávám a chladíme se neustále (obě).
No nic, uvídíme, co se z toho vyklube.
Jo, a moc jste mě uklidnily, že nemusím jet do tý nemocnice - z toho mám fakt hrůzu.Navíc jsem teď vylezla na terasu a málem jsem padla.
Ahojky! já bych to taky tipla taky spíš na nějakou „skrytou“ chorobu než na zoubky, většinou se to moc na ně nedá svádět. Možná to bude opravdu z horka, rozhodně bych malou v tomhle hice netahala a dál bych srážela teplotku, kdyby se to do večera nezlepšilo nebo naopak zhoršilo, tak bych se nechala hodit autem až nebude takový hic na nějakou pohotovost. Tak ať jste brzy v pohodě.
teď koukám, že než jsem to odeslala tak jsem teda trošku mimo:-)
Ahoj,myslím že teploty nad 39 nebudou k zubům,spíše nějaká virozka…
Tak jste měly pravdu
Žádný zuby - šestá nemoc to byla. V pátek odpoledne najednou uplně bez teploty, v sobotu se celá osypala a dneska už má jen pár půpínečků na krku.
Jinak zuby čekáme každou chvíli - ráno měla nějaký nateklý dásně. Se picnu, to je furt něco.