Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj mamky,¨
myslela jsem, že mně ohledně růstu zubů asi už nic nepřekvapí, ale malému se teď prořezávají horní řezáky a už tři dny vyzvrací i hořký čaj a má i průjem. Je bez horeček. Máte některá s tímhle zkušenost? Jen, než půjdu k doktorovi.....
díky
Gábina
Ahoj, ja bych k Dr. sla hned, zvraceni
rust zoubku nejdou dohromady, prujem byt muze. A cetla sem ze pri rustu zoubku muze byt zvysena teplota, horecka ne
to uz je pry jiny problem. Sany.
Ahoj,malé asi lezou stoličky,tak od včerejška od jedenácti chodíme po bytě a ne a ne zabrat,ona teda pochrupává,ale v sedě na klíně,jak jí dám do postýlky začne se křečovitě vzpírat a řve jak ďas,jen jí posadím na klín,chrupe dál,může to být od zubů?Taky si nejsem jistá jestli není úplněk,ten taky dělá pěknou nekalotu ![]()
Rozmary, u nás je to podobné. Malá od čtvrteční noci skoro nespí, budí se po dvou hodinách, nemůžu ji uspat
a už jsem docela na prášky.
Jednu noc měla teplotu, ale přes den je ok..do pusy strká vše co ji přijde pod ruku, tak doufám že to jsou zuby a že už brzo vylezou
Holky poraďte prosím!
Malá měla horečku 2 dny, pak vyrážku. Semtam v klidu jinak řev - hlavně když ji položím. Doktorka říkala, že má virózu. Druhý den kontrola - vše oukej. Tak proč má takové záchvaty křiku - jakoby ji něco bolelo, ale doktorka říkala, že zuby ani náznakem
. Celé tělíčko jsme prohmatali a nic ji nebolelo…z toho začne řvat jak tur a já už fakt nevím
! Nemáte s tím někdo zkušenosti, nebo podobné zážitky???
Ještě jsem zapomněla připsat, že má za pár dní 7.měsíců a papá normálně, stolička taky, prdy fajn, akorát víc pije - saje…
zoubky ještě nemá. uspávání je horor! tak co, znáte to někdo taky?
Ahoj, obnovuji tuhle diskuzi, doufám, že sem někdo koukne.
Začnu od začátku:
Dcera (8 měsíců)se minulý pátek strašně oprudila (překvapilo mě to, protože se nám to nikdy nestalo), je to docela silná opruzenina a nedaří se mi ji zlikvidovat do teď. Pak začala být nevrlá a až do neděle měla zvýšenou teplotu. Ta ustala a začaly jiné trable, přestala jíst vše, co se vkládá do pusy lžičkou. Vypije mléko, mlíčko s kaší i ten čaj ( i když teď mu taky moc nedá, oproti tomu, jak pila jindy). Byla jsem s ní u doktorky - udělala moč, odběry krve a vše v pořádku. Prý je zdravá. Mám pocit, že se jí dole derou dvě dvojky. Má nateklé dásníčka a takové bílé čárky, ale zoubky ještě nejsou prořezané.
A teď o co mi jde. Myslíte si, že to nechutenství ke všemu tuhému mohou být opravdu zoubky? Trvá to už týden a začínám být bezradná. Nevím, jestli ji nabízet jídlo, na které jsme byly zvyklé, i když ho nesní a nebo jí dát mlíko? Momentálně to je u nás takto: Ráno 240 ml mléka, svačina ovocná přesnídávka (nesní), oběd masozelenina (nesní), na odpolední svačinu, aby se aspoň trochu najedla dávám mlíčko s kaší od nestlé (jinak býval vždy jogurt), a na večeři zase mléko 270ml. Dělaly byste to také takto, nebo místo pevné stravy nabídly něco jiného?
A ještě poslední dotaz, co Vám zabíralo na opruzeniny? Vyzkoušela jsem sudocream..ale nepomohlo. Tak mám ještě v tašce pytiol…
Dík za odpovědi.
Ahoj maminky prosím poraďte mi malá má 3 měsíce už 2 dny my brečí je dost neklidná. Teplotu nemá měla minulí týden rymu, ale ta je pryč. Dávala sem kapičky bio gaia, ale už je přes týden nedávám myslíte, že to je tím? A není možné, že by jí ve 3 měsíci začali růst zoubky? ![]()
Terulkaslunicko, tohle mi předvádí Anežka u každého zoubku s odpuštěním nežere a nežeře teď jsem do ní nedostala skoro 14dní prakticky nic kromě sunaru, prořezávají se jí dvě stoličky najednou. Takže klid až jí to přestane bolet zase začne dlabat ![]()
Terulkaslunicko, tak u nás je to hodně podobné. Malá bude mít za 8 dní 7 měsíců. U nás to nejezení trvá už 2 týdny, aspoň, že to mlíčko pije…v poledne nesní víc jak 5 lžiček masozeleniny a na svačinu tak 2 lžičky ovoce. Je nevrlá, tak se pořád uklidňuji, že to ty zoubky budou. Jenže ať hledám, jak hledám, tak nemáme ani nateklé dásně, už začínám být zoufalá. Příští týden jdeme na váhu a na odběry krve k Dr. Řekla bych, že u vás to už nebude dlouho trvat a že se zoubky prořežou a vše se upraví.
Barunce se taky jednou oprudil zadeček, ale bylo to jen tak lehce, že po mazání Sudocreamu bylo za den zahojeno…dřív jsme na zadeček používali Bepanthen a ten byl hodně dobrý, ale dražší.
@terulkaslunicko nevím jestli je to ještě aktuální, äle jídlo je na tuty od zubů máme to samé včetně opruzeného zadečku, protože k tomu vždy dostane průjem. Pomáhá imazol - normál¨ně koupíš v lékárně, jenom rada, má-li to hodně tak to namaž klidně víckrát než jen 2× denně.
Ahoj, chci se jen zeptat na vaše zkušenosti.
Asi před 14 dny dceři vylezl první zub, proběhlo to naprosto bez problémů.
Jenže od pondělí je dcera protivná, nic ji nebaví. A když ji zabavim, tak se minutu směje a pak to zase přejde v pláč. Chce jen nosit - i tak uspávat ji musim, jinak když ji položím tak je neskutečný řev. (A to standardně usíná v postýlce). Noce taky nic moc, minulý týden měla i dvakrát teplotu, okolo 38,5. Když kouknu do pusinky tak vidím klubající se zoubek, myslím, že by to mohlo být z toho, ale co je mi divné, že se dceři dnes chce pořád jen spát a když usne, tak spí normálně hodinku. A po půl hodině co je vzhůru si zase začne mnout oči a být protivná. A takhle to bylo celý den. A předevčírem, když měla 38,6 a dala jsem ji paralen suspenze tak mi to okamžitě vyzvracela i s celou dávkou mlíka. Co myslíte s tím spánkem, může to taky patřit k tomu zoubku. Díky za rady
@terulkaslunicko píše:
Začnu od začátku:
Dcera (8 měsíců)se minulý pátek strašně oprudila (překvapilo mě to, protože se nám to nikdy nestalo), je to docela silná opruzenina a nedaří se mi ji zlikvidovat do teď. Pak začala být nevrlá a až do neděle měla zvýšenou teplotu. Ta ustala a začaly jiné trable, přestala jíst vše, co se vkládá do pusy lžičkou. Vypije mléko, mlíčko s kaší i ten čaj ( i když teď mu taky moc nedá, oproti tomu, jak pila jindy). Byla jsem s ní u doktorky - udělala moč, odběry krve a vše v pořádku. Prý je zdravá. Mám pocit, že se jí dole derou dvě dvojky. Má nateklé dásníčka a takové bílé čárky, ale zoubky ještě nejsou prořezané.A teď o co mi jde. Myslíte si, že to nechutenství ke všemu tuhému mohou být opravdu zoubky? Trvá to už týden a začínám být bezradná. Nevím, jestli ji nabízet jídlo, na které jsme byly zvyklé, i když ho nesní a nebo jí dát mlíko? Momentálně to je u nás takto: Ráno 240 ml mléka, svačina ovocná přesnídávka (nesní), oběd masozelenina (nesní), na odpolední svačinu, aby se aspoň trochu najedla dávám mlíčko s kaší od nestlé (jinak býval vždy jogurt), a na večeři zase mléko 270ml. Dělaly byste to také takto, nebo místo pevné stravy nabídly něco jiného?
A ještě poslední dotaz, co Vám zabíralo na opruzeniny? Vyzkoušela jsem sudocream..ale nepomohlo. Tak mám ještě v tašce pytiol…
Dík za odpovědi.
Ahojky tak zoubky to asi budou, mě malý taky vždycky odmítal tuhou stravu nebo nejedl skoro vůbec, tak jsem ho víc kojila nebo dávala mléko a kaše. Jinak na opruzeniny nedám dopustit na bephanten, nic jiného nám tak rychle nazbralo a to měli opruzeniny hrozné když jsme byli v nemocnici s adenovirama, vyzkoušli jsme snad všechno od pitiolu po různé krémy na opruzeniny a pomohl jen bephanten pro druhé mimčo nebudu ani ni jiného vymýšlet ![]()
@terulkaslunicko píše:
Začnu od začátku:
Dcera (8 měsíců)se minulý pátek strašně oprudila (překvapilo mě to, protože se nám to nikdy nestalo), je to docela silná opruzenina a nedaří se mi ji zlikvidovat do teď. Pak začala být nevrlá a až do neděle měla zvýšenou teplotu. Ta ustala a začaly jiné trable, přestala jíst vše, co se vkládá do pusy lžičkou. Vypije mléko, mlíčko s kaší i ten čaj ( i když teď mu taky moc nedá, oproti tomu, jak pila jindy). Byla jsem s ní u doktorky - udělala moč, odběry krve a vše v pořádku. Prý je zdravá. Mám pocit, že se jí dole derou dvě dvojky. Má nateklé dásníčka a takové bílé čárky, ale zoubky ještě nejsou prořezané.A teď o co mi jde. Myslíte si, že to nechutenství ke všemu tuhému mohou být opravdu zoubky? Trvá to už týden a začínám být bezradná. Nevím, jestli ji nabízet jídlo, na které jsme byly zvyklé, i když ho nesní a nebo jí dát mlíko? Momentálně to je u nás takto: Ráno 240 ml mléka, svačina ovocná přesnídávka (nesní), oběd masozelenina (nesní), na odpolední svačinu, aby se aspoň trochu najedla dávám mlíčko s kaší od nestlé (jinak býval vždy jogurt), a na večeři zase mléko 270ml. Dělaly byste to také takto, nebo místo pevné stravy nabídly něco jiného?
Dík za odpovědi.
jeee promin ted jsem si všimla jak je dotaz starý ![]()
@abidail píše:
Ahoj, chci se jen zeptat na vaše zkušenosti.Asi před 14 dny dceři vylezl první zub, proběhlo to naprosto bez problémů.
Jenže od pondělí je dcera protivná, nic ji nebaví. A když ji zabavim, tak se minutu směje a pak to zase přejde v pláč. Chce jen nosit - i tak uspávat ji musim, jinak když ji položím tak je neskutečný řev. (A to standardně usíná v postýlce). Noce taky nic moc, minulý týden měla i dvakrát teplotu, okolo 38,5. Když kouknu do pusinky tak vidím klubající se zoubek, myslím, že by to mohlo být z toho, ale co je mi divné, že se dceři dnes chce pořád jen spát a když usne, tak spí normálně hodinku. A po půl hodině co je vzhůru si zase začne mnout oči a být protivná. A takhle to bylo celý den. A předevčírem, když měla 38,6 a dala jsem ji paralen suspenze tak mi to okamžitě vyzvracela i s celou dávkou mlíka. Co myslíte s tím spánkem, může to taky patřit k tomu zoubku. Díky za rady
tak může to tím být, malý byl vždy teda protivný než se mu prořezal, pak v pohodě, ale třeba jí roste druhý nebo jí to bolí, kdyby se zvracení opakovalo šla bych k doktorce, ale mohl jí to vyvolat ten paralen dávej ho před jídlem ![]()