Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem bi a udělala jsem velkou chybu. Měla jsem skvělého muže, se kterým jsem si rozuměla jak v běžném životě, tak i v milování. Máme spolu dvě krásné děti. Jenže mě stále přitahovala jedna kamarádka a jednou se to stalo. Víno a příjemné povídání skončilo polibkem, mazlením a milováním konče. Poté jsem se pravidelně setkávali a bylo to krásné. Jenže jednou se můj manžel přijel dříve z práce, abychom si prý udělali pěkný večer, a nachytal náš. Teď se rozvádíme, jenže ho stále miluju a taky nechci přijít o děti. Prosím co mám dělat?
Ono to neni jen tak „přejít na druhej břeh“. Jasně, jsou ženy, které se vdaly, ale časem poznaly, že to neni pro ně..
Ale ženy, které „už muži štvou, tak se stanou lesbama“ jsou blbky, které nevědí, co chtějí.
Jak to dopadlo? skousnul to?…nikdo na tvuj prispevek nereagoval a ja to ctu az ted…chapu, co se ti stalo… ![]()
Celé dětství jsem byla vychovávaná přísně křesťansky, takže jsem neměla žádnou možnost najít samu sebe. Prostě bylo jasné, že si musím najít muže, vdát se a mít děti a hlavně se chovat jako žena, když jsem žena. Být ženou pro mě bylo vždy těžké a vždycky jsem si říkala, jako to ostatním holkám pěkně jde a mě ne. Až okolo třicítky jsem si uvědomila, že se cítím spíš mužem a dovolila jsem si být tím, kým opravdu jsem. Dnes mám ženu a jsem spokojená. Takže nikdo ať to nevzdává, pozdě není nikdy.
@Anonymní píše:
Celé dětství jsem byla vychovávaná přísně křesťansky, takže jsem neměla žádnou možnost najít samu sebe. Prostě bylo jasné, že si musím najít muže, vdát se a mít děti a hlavně se chovat jako žena, když jsem žena. Být ženou pro mě bylo vždy těžké a vždycky jsem si říkala, jako to ostatním holkám pěkně jde a mě ne. Až okolo třicítky jsem si uvědomila, že se cítím spíš mužem a dovolila jsem si být tím, kým opravdu jsem. Dnes mám ženu a jsem spokojená. Takže nikdo ať to nevzdává, pozdě není nikdy.
Velmi ráda bych si s tebou popovídala o tvých zkušenostech s křesťanskou výchovou a homosexuální orientací. Jsem maminka gaye, který kvůli své orientaci před více než rokem spáchal sebevraždu. Od té doby se snažím pomáhat těmto lidem a trochu v rámci svých možností posunout pohled společnosti na tuto problematiku. Jsem vděčná za každé svědectví. Ráda bych si s tebou popovídala v SZ, ale tím, že píšeš anonymně, tak ti nemůžu napsat zprávu. Jestli jsi ochotná si se mnou „popovídat“, napiš prosím SZ.
@babča8 Vím, že je to pro Vás velká ztráta a nechci se Vás nějak dotknout, ale jak jsem o případu Vaše syna jsem četla, tak mi přišlo, že se jeho osobní tragédie zbytečně moc politizovala a bulvarizovala. Až příliš bulvárně se zmiňovalo, kdo je jeho tetou, jako by na tom záleželo. Hned vedle článků o tom, s kým jaké celebrity z reality show údajně chodí. O článcích v Blesku o duhovém náhrobku a podobných věcech nemluvě.
Pokud je součástí nauky nějaké církve učení, že homosexuální chování je hřích, opravdu mi přijde zbytečné vyčítat faráři, že toto učení kázal a nelíbilo se mu, že se v kostele pouští písně jako Same love od Macklemora a dělají se tam politizující proslovy zástupců gay organizací.
Sama jsem lesba (k zdejší předchozí diskusi: označení lesbička mi vůbec nevadí), ale často mi přijde, že někteří lidé, kteří hovoří jakoby mým jménem či pomyslné „komunity“ (bez rozdílu jejich orinetace, může jít třeba i o heterosexuální politiky ze Strany zelených), některé věci ve vztahu k veřejnosti moc hrotí. Teď nesmyslím určité projevy ostentativního nevkusu při akcích typu queer pride, ale spíš takové to vnucování vlastních představ jiným až demonstrace síly typu „jsi homofob, mají tě za to vyhodit z práce“ či „učení tvé církve se nám nelíbí, tak zmlkni a poslouchej nás“.
Velmi zajimavy prispevek @Ludmila85 . Souhlasim, ze gay komunitu si politici rádi pujčují pro své zájmy, ale na druhou stranu je opravdu nápadně paradoxní, že se církev, která zakazuje kněžím heterosexuální sňatky a jejíž teologie stojí na panenském početí, zaštiťuje odporem k homosexualitě, místo aby učila toleranci. Jsem přesvědčená, že v dobách minulých bylo kněžské roucho dobrou schovkou pro gaye.
Můj názor i výzkumy potvrzený je, že největší homofob = největší gay.
Navíc proč asi Třetí říše nenáviděla a perzekuovala homosexuály? ![]()
Navíc co Zeman a jeho extempóre s homosexuálním profesorem? Nezlobte se na mě, ale to je přesně ta homofobie, co vadí i mě, hetero člověku.
Nemyslím, že homofoby je třeba vyhazovat z práce, ale zároveň neškodí podívat se na příčinu jejich postoje - v mnoha případech totální projekce.
@umea : Institut celibátu považuji za naprostou pošahanost, ale pokud to někoho baví…
Se Zemanem a Putnou to vidím trochu jinak, Zeman sám je zastáncem registrovaného partnerství, opakovaně mu vyjadřoval podporu (už minimálně od roku 1995) a byla to jeho vláda, kdo v letech 1999-2001 navrhoval jeho přijetí.
V případě Putny nešlo vůbec o jeho homosexualitu, ale Zeman argumentoval nevkusným transparentem Putny na gay pride (i když zrovna o má sám ohledně slušného projevování se co říkat…) a důstojností profesury. Faktickou motivaci bych viděla spíše v tom, že Putna se výrazně podílel na prezidentské kampani pro Schwarzenberga, respektive byl jedním z těch, kteří se ostře vymezovali a vymezují proti Zemanovi.
Mne je 32, jsem lesbička a slovo „lesba“ mi přijde tvrdé. I když já používám obecně, že jsem „gay“ - žila jsem v Anglii a tam je to takto zaběhnuté..