Jste s dětmi opravdu šťastnější?

39
13.12.21 10:20

Jste s dětmi opravdu šťastnější?

Ahoj, zakládala jsem tu už jednu diskuzi s poporodní depresí, začala jsem brát AD a mám domluvené další schůzky s psycholožkou, tak snad to k něčemu bude.
Nemůžu se ale zbavit myšlenek na to, že já mít dítě neměla, že jsem podlehla tomu, že je to přirozené, že je s dětmi je vše hezčí a stojí to za to. Teď ale všude kolem čtu a slyším, jak maminky nemají čas na sebe, jsou unavené, vyčerpané, partnerský život upadá a mateřská je vlastně vůbec nebaví.
Tak se chci zeptat, jste s dětmi opravdu šťastnější? Nebyl váš život veselejší předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1229
13.12.21 10:23

Ano, jsem s nimi šťastnější. Už jsou oba dospělí, ale nedovedu si představit, že bych je neměla. Jsem na ně pyšná a považuju je za největší úspěch svého života. Neskutečně ho oba obohatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.12.21 10:27

Ne, nejsem štastnější, než před dětmi. Byla jsem šťastná i bez nich, jsem šťastná s nimi. Domnívám se, že bez nich bych ale ted nebyla tak šťastná, ale tojsou jen doměnky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.21 10:28

Stastnejsi jsem byla bez deti, ale nelituju, ze je mam. Porad doufam, ze az budou vetsi, tak to stesti prijde :lol: zatim je to jen tezky. Mivam stejny pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
13.12.21 10:28

@Kia20 Vše co píšeš je pravda. Po příchodu dětí se vše začalo podřizovat jim. Přibylo práce, starostí, omezení. Na společné zážitky se ženou nebyl čas a prostor. Do značné míry se konverzovalo hlavně o spolehlivém chodu domácnosti :-).
Teď už jsou děti větší. Starosti trochu jiné, ale stále jsou. 80% času s nimi je vlastně něco, co by se klidně dalo nazvat zátěží. Ale těch 20% za to stojí. Vážně jo. Už bych si život bez nich nepřál, i když jsou to někdy paka k pohledání :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
13.12.21 10:29
@Kia20 píše:
Ahoj, zakládala jsem tu už jednu diskuzi s poporodní depresí, začala jsem brát AD a mám domluvené další schůzky s psycholožkou, tak snad to k něčemu bude.
Nemůžu se ale zbavit myšlenek na to, že já mít dítě neměla, že jsem podlehla tomu, že je to přirozené, že je s dětmi je vše hezčí a stojí to za to. Teď ale všude kolem čtu a slyším, jak maminky nemají čas na sebe, jsou unavené, vyčerpané, partnerský život upadá a mateřská je vlastně vůbec nebaví.
Tak se chci zeptat, jste s dětmi opravdu šťastnější? Nebyl váš život veselejší předtím?

Nevím, jestli šťastnější, neb jsem dokázala být šťastná i jako single bez dětí, ale s dětmi je to život „plnější“ a „celý“. Je to jako by zapadl poslední díl skládačky a bylo to komplet. jasně, první roky byly záhul, nevyspání, depky, málo času atd., ale to je jen přechodný období, život bez dětí si nedokážu už představit, byl by tak prázdný a šedý :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
13.12.21 10:31

Mám dvě holky 7 a 3 a určitě jsem šťastnější. :) Jasně, že už nemůžeš carat po diskotékách a pak vyspavat do oběda. Už to není jenom o tobě. Ale bez dětí by to bylo o ničem, aspoň pro mě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
13.12.21 10:33

Ano, jsem s nimi určitě šťastnější. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.21 10:33

Nejsem šťastnější, než jsem byla bez dětí, zcela jistě bych ale byla dnes velmi nešťastná, kdybych je neměla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
13.12.21 10:34

Jsem stastna jinak.

• Citovat
  • Upravit
6180
13.12.21 10:40

Můj život je s dětmi určitě barevnější, nebo jak řekla @Keyllah, plnější :srdce: Starší dcera mě přinutila dospět, mladší mě učí zvolnit, zklidnit se. Jasně že jsou ty první měsíce intenzivně hrozný, náročný, ale opravdu to za tu dřinu stojí. Strašně ráda pozoruju děti jak rostou a učí se nový věci, zahrnujem je do našich běžnejch činností (na lezeckou stěnu, šifrovačky, túry, divadlo, doma se mnou starší vaří a peče…) a sledujem jak na to reagujou - starší dcera si odmala nahodí batůžek, kšiltovku a jde, od tří let ujde kolem 10 km a já mám z toho hroznou radost. Víkendový dopoledne na stěně zbožňuju, mladší spí v kočárku, my a starší lezem, svačíme čaj a toasty a povídáme si, cestou domů mi starší pomůže koupit oběd… Tohle jsou nejkrásnější momenty mýho života a nemůžu se dočkat, až do nich doroste i mladší :srdce:

Příspěvek upraven 13.12.21 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
13.12.21 10:40

Mám čtyři děti, nejmladší je chronicky nemocné. Vzpomínám na dobu, kdyby byly jen tři, tehdy jsem byla ve srovnání s dneškem v podstatě bezdětná. :lol:

• Citovat
  • Upravit
148933
13.12.21 10:45

Ano, můj život je s dětmi mnohem štastnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31012
13.12.21 10:52

S detma mi chybi bezdetnej zivot a bez deti mi chybely ty deti. Takze bych rekla, ze remiza ;).

Spoustu let jsem se tesila na deti a ted se intenzivne tesim, az vyleti z hnizda, porad se je na co tesit :mrgreen: :mrgreen:.

Ale myslim, ze detny clovek to ma jednodussi, nemusi se uzirat otazkami „co by kdyby“, ma to pekne naservirovane od rana do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
13.12.21 10:55

Ano, jsem s dítětem šťastnější :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie