Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za me Alenka, mela jsem toto jmeno vybrane pri obou tehotenstvich - mam 2 kluky.. ![]()
Alice.. podle mě Alena je něco jako Anna, a když tak se mi teda více líbí Anička, než Alenka.. ale Alici mám v záloze také ![]()
Taky jsem pro Alici! Je to krásné jméno a líbí se mi i zdrobnělina Alička. ![]()
@slabikář píše:
Julie
Ahoj, měla jsem jasno Julii, muž se k tomu taky přiklonil. Ale cosi si to rozmyslel a chtěl by radši Alici. Na Julii se mi nelíbí že si lidi to spojují s pipinkou, a na Alici že nemá tolik zdrobnělin, a taky třeba že Alča, Aja je zdrobnělina i s Alice, i s Aleny a já nechci aby si mysleli že se jmenuje Alena. Příjmení je Kudrnová. Které se líbí vám víc? ![]()
@Mrs. S
proti Julii nic nemam, ale jak slysim „Julča“, tak se mi jezi chlupy, takze bych to jmeno nikdy ani nezvazovala
Mně se líbí víc Julie. Já znám dvě Alice, té jédné se děti posmívaly Alice-slepice, té druhé říkají všichni Alča
@Mrs. S S jakou pipinkou? Asi nejsem lidi, nic si nespojuju a nechapu. Alici jako male Alicka, jako velke normalne Alice, Ála. Vzdycky se najde zpusob jak oslovovat, ve svem okoli nemam skoro nikoho, kdo by pouzival ty bezne tvary jmen pro sve deti. I se prechyluje ten tvar do opacneho rodu - Filip - Filina, Amalie - Amis, Stepan - Stepino, Frantisek - Fafa, Adam - Adoš, Marek - Marena, Jirka - Jirina atd
Prosim anonym, ta kombinace jmen kamaradu je dost urcujici, dekuji