Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mrs. S rozhodně Alice ![]()
U nás máme spojené Julča s pipkou no
![]()
Navíc Julie se teď docela zase dává, Alice je méně obvyklá, takže já jsem pro Alici ![]()
Za mě taky Julie. Spojení s pipinkou bych vůbec neřešila. Co by pak měly říkat všechny Kateřiny? Přirození se běžně říká kačka nebo kačena…
@Mrs. S Samo o sobe se mi vic libi Julie, k prijmeni lepe Alice. V blizkem okoli mam obe a neni problem s oslovenim v zadnem veku
Pardon, ale obě jména se mi příčí! Julča ano tak jsem již vícekrát slyšela jako pojmenování dámského přirození
a Alice jako palice/ slepice/opice no… ![]()
Julca je nic moc. Ale člověk si nevybere, slyšela jsem i Alice-palice. Stejně se mi ale Alice líbí víc.
@Ignácie píše:
Za mě taky Julie. Spojení s pipinkou bych vůbec neřešila. Co by pak měly říkat všechny Kateřiny? Přirození se běžně říká kačka nebo kačena…
kačka jsem tedy nikdy neslyšela ve smyslu přirození.
Za to julča je u nás dost používaný. Asi jiný kraj…
![]()
@Lishaa píše:
Julca je nic moc. Ale člověk si nevybere, slyšela jsem i Alice-palice. Stejně se mi ale Alice líbí víc.
Alice palice jsem slyšela taky, ale stejně se mi líbí víc. lepší než přirovnání s buchtou
![]()
A je pravda, že děti si dokáží vymyslet rým na jákékoliv jméno.
Např. Tereza má ko.zy z železa, nebo Kamila týden se nemyla atd…
Tak u nás na JM se zase používalo jako přirození kačka, kačenka…ale nikdy jsme to na holky se jménem Kateřina nevztáhli. Přestěhovali jsme se na Vysočinu a tady se zase používá Julča. Dcera je Julie, ale narodila se teda v kraji „kaček“. ![]()
@Yasminn Teda ja jsem v zivote opravdu nikdy neslysela ani jedno. Ze by Praha? ![]()
@Nikolettka1 Konvice, krabice, slonice, zvonice. A co jako? Nikoletta omeleta cigareta katecheta…
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Pokud se bude chtít někdo dítěti posmívat, najde si cokoli a ani to nemusí být spojené se jménem.
Mám doma Alici. Když ji představuji, říkám, že se jmenuje Alička, nikdo si ji zatím s Alenou nespletl. Doma jí říkáme Ali, Alinko, Aličko a co vymyslela malá neteř - Aldo. Zprvu jsem zuřila, nakonec to sama sem tam použiju, zvykla jsem si na to. Jedině Alčo, tak to fakt nee.
Dala bych Julii. Alice je pěkně jméno v anglicky mluvících zemi, líbí se mi, ze se jim říká „Elis“. Navíc Julinka je krásné jméno a k příjmení mi jde rozhodne lépe ![]()
Já bych z těchto 2 jmen volila Julii.
Na nějaké nadávky a přirovnání bych se vyprdla, protože to se něco najde na každé jméno.
Já jsem Iveta-z dětství si pamatuju:Ivetice palice roztrhala zajíce ![]()
Syn Michal:Michálek píchálek, Míša šíša ![]()
Dcera Nela:už přesně nevím jak ta reklama byla, ale nějak Nela batole, značka všech maminek a miminek. děti jí to říkaly a jí to hrozně točilo ![]()
Dcera Viktorie:bláznivá Viktorka, Viktorka od splavu ![]()
Tak asi tak ![]()
To by me zajimalo, proc si vsichni mysli, ze anglicky se Alice vyslovuje Elis. Ziju v Anglii, manzel Anglican, mame Alici, libilo se nam, ze se jmeno stejne pise v obou jazycich. Ale vyslovuje se to Alis, opravdu nikdy nikdo nerika Elis
Rikaji ji Alis nebo Ali ![]()