Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj přesně mezi těmito jmény jsme vybírali u posledního dítěte, my se rozhodli pro Julinku, no ale jelikož jsme si nechali pohlaví dítěte jako překvapení, tak na svět nakonec vykouknul Oliverek.
@Naima píše:
Hlasuji pro Alici, Julie v mém okolí přebírá štafetu Sofinek, Nelinek a Emiček - vyskakují na mě už i z konzervy.
Za sebe bych určitě dala Alice, taky jsem to měla ve výběru, Julií je teď docela dost, navíc zdrobnělina Julča
. Říkala bych jí Ali, Aličko, Alinko, Elis.
Příspěvek upraven 12.06.12 v 18:32
Kamarádka má dcerky Julii a Alici
Hezká jména obě dvě, mně se trošku víc líbí Alice. Zdrobněliny pro ni používají Ali, Alinka, Alička, Ála a pro větší je hezké Elis.
Obojí se mi líbí, o něco víc Alice(taky jsme o ní uvažovali)
Julie zní lépe, Alice zní taky dobře, ale nelíbí se mi zdrobněliny u tohoto jména, u Julie se mi zas nelíbí Julča, bylo to v nějaké pohádce
Nějaký třetí jméno nemáte
Já mám ráda originální, spíš ojedinělé jména, naštěstí jsme si to u naší malé splnily ![]()
@petka86 píše:
Julie zní lépe, Alice zní taky dobře, ale nelíbí se mi zdrobněliny u tohoto jména, u Julie se mi zas nelíbí Julča, bylo to v nějaké pohádceNějaký třetí jméno nemáte
Já mám ráda originální, spíš ojedinělé jména, naštěstí jsme si to u naší malé splnily
Tak jsem zrovna projížděla webovky soutěže dítě roku, od tuším časáku maminka a když zadám jméno Melisa (mimochodem moc se mi líbí) - tak zas až tak ojedinělé není
obzvlášť po zadání zdrobněliny Meliska ![]()
@RyBANA píše:
Tak jsem zrovna projížděla webovky soutěže dítě roku, od tuším časáku maminka a když zadám jméno Melisa (mimochodem moc se mi líbí) - tak zas až tak ojedinělé není
Tak když to srovnám např. s dávanýma jména jako Natálky, Terezky, kterých se ročně narodí cca 1500× a Melisa byla v roce 2011 dána 30× tak je to super
U nás teda nikdo okolo Melisu nezná, ve třídě i škole bude myslím vážně jen jedna, pokud se nestrhne lavina za rok či dva ![]()
@petka86 Tak je jasné, že s Terezkama a Natálkama nejde srovnat téměř nic ![]()
Raději Alice, ale i Julie není špatné..Rozhodně oboje bez zdrobnělin, ty s emi moc nelíbí