Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženský ![]()
Hledala jsem v diskusích, jestli se na toto téma někde nenarazilo, ale nenašla, proto zakládám nové.
Zajímalo by mě, jestli se zpravidla dává k zásnubám prsten nebo je možné i něco jiného (popř. nic)?
S partnerem jsme spolu dlouho, vychováváme už i dítě, takže svadba u nás nebude óbr překvápko, spíš se tak jakoby dohodneme.
A o prsten mi jde proto, že jsem ujetá na tyto serepetičky a všechny prsty mám „plné“, takže bych ho neměla ani kam dát
Tak tedy jestli vás nenapadá nějaká náhrada nebo není zásnubák důležitý a postačí pak jen snubí prsten (ten by to asi chtělo:) ).
Snad jsem se vymáčkla, děkuji předem za postřehy… pěkný den ![]()
Ja jsem zasnubni prsten dostala, ale nevidim v tom nutnost, zvlaste pak kdyu uz spolu zijete, mate dite. V podstate se muzete domluvit na cemkoliv, co by ti udelalo radost a ty bys vedele ze je to k zasnubam.
Já znám pár, kde holka prstýnky nenosí a tak dostala zásnubní hodinky, luxusní. Myslím, že záleží jenom na vás ![]()
Juu
ja jeste nepotkala nikoho kdo by byl zasnoubenej (jako v tom tradicnim slova smyslu).
My proste prisli oznamit, ze se budem tehdy a tehdy brat a manzel akorat tehdy donesl me mamce kytku, aby ji jako oficialne pozadal o mou ruku.
A spolu s manzelem jsme si zasli do oblibene hospudky na jidlo a bylo hotovo.
Ale na snubak bych si misto na ruce teda udelala
![]()
ahoj ja se vdavala pred 2 mesici a zasnoubeni jsme nejak vynechali i zadost o ruku. Zadna romantika. Urcite je jen na vas, co pri zasnubach zvolite, stejne tak i pri svatbe. Kamarad si treba s tou svou vymenoval pri svatbe kameny ve tvaru srdce.
Já si myslím, že to nutnost není, ale můj chlap se mě už několikrát zeptal, jestli si ho vezmu. Vždycky mu odpovím, že mu tuhle otázku uvěřím, až přijde s prstýnkem
samozřejmně to myslím ze srandy, protože on má ve zvyku se na tohle zeptat v situacích, kdy například klepu řízky, luxuju, sedím u počítače. Zkrátka tajně pořád doufám v nějakou tu romantiku, třeba u večeře při svíčkách (hahaha)
lleennttiillkkaa píše:
Já si myslím, že to nutnost není, ale můj chlap se mě už několikrát zeptal, jestli si ho vezmu. Vždycky mu odpovím, že mu tuhle otázku uvěřím, až přijde s prstýnkemsamozřejmně to myslím ze srandy, protože on má ve zvyku se na tohle zeptat v situacích, kdy například klepu řízky, luxuju, sedím u počítače. Zkrátka tajně pořád doufám v nějakou tu romantiku, třeba u večeře při svíčkách (hahaha)
To jsi mě pobavila, protže u nás to tehdá proběhlo podobně, při nákupu v supermarketu, někde u salámu… jestli bych si ho teda jako nechtěla vzít, noo… to mě taky „naštvalo“, čekala jsem, přesně jak ty říkáš, tu romantiku a on to takhle zazdil ![]()
Ale jak říkám, my už to berem jakože to prostě jenom zpečetíme, konečně budem mít společné jméno a je to.. tak jakýpak s tím caviky ![]()
Jinak děkuji všem za názory, všechny se mi líbily
Asi bude nejvhodnější se slézt s rodinou, babičkám dát kytku, oznámit nějaké to datum.. a jak říkáte, buď si dát něco jiného jakože k zasnoubení nebo skáknout na dobrou véču
Ale snubák to chtít bude, ten někam nacpu ![]()
Díky ![]()
Ahoj holky,
já jsem sice zásnubní prstynek dostala,tady upřímně jsem si ho sama musela v obchodě vybrat.Muj drahy byl jaksi bezradny.Romantika se nekonala..Myslím si že to zrovna není to nejduležitější,hlavně když to ve vztahu klape. ![]()
Tak koukám že pánové mají romantiku opradu nastavenou jinak
![]()
Oskynka píše:
Ahoj holky,
já jsem sice zásnubní prstynek dostala,tady upřímně jsem si ho sama musela v obchodě vybrat.Muj drahy byl jaksi bezradny.Romantika se nekonala..Myslím si že to zrovna není to nejduležitější,hlavně když to ve vztahu klape.
Jasně, určitě! Já bych si ho musela taky vybrat, tedy hlavně vyzkoušet.. ale přemýšlím, že ty hodinky by se mi šikly ![]()
Zásnubní nemám a jako snubní mám ocelovej silnej prsten, kterej jsme s partnerem nosili oba stejnej ještě před svatbou. Jen jsme si je nechali přeleštit a vyrýt datum:-) Na tyhle věci okolo moc nejsme. Ani svatbu jsme neměli tradiční.
Myslím že páníček bude jen rád, když si vybereš hodinky a hlavně a především spokojeny že udělal radost a jak pěkně to vyřešil ![]()
AdelQa píše:lleennttiillkkaa píše:To jsi mě pobavila, protže u nás to tehdá proběhlo podobně, při nákupu v supermarketu, někde u salámu… jestli bych si ho teda jako nechtěla vzít, noo… to mě taky „naštvalo“, čekala jsem, přesně jak ty říkáš, tu romantiku a on to takhle zazdil
Já si myslím, že to nutnost není, ale můj chlap se mě už několikrát zeptal, jestli si ho vezmu. Vždycky mu odpovím, že mu tuhle otázku uvěřím, až přijde s prstýnkemsamozřejmně to myslím ze srandy, protože on má ve zvyku se na tohle zeptat v situacích, kdy například klepu řízky, luxuju, sedím u počítače. Zkrátka tajně pořád doufám v nějakou tu romantiku, třeba u večeře při svíčkách (hahaha)
Ale jak říkám, my už to berem jakože to prostě jenom zpečetíme, konečně budem mít společné jméno a je to.. tak jakýpak s tím caviky
Pokud se u nás někdy svatba bude konat, tak to bude opravdu jenom formální podepsání papírů na radnici…
Přiznávám, že by se mi líbilo být krásná nevěsta, ale když si vyjmenuju všechna ta negativa, co by to obnášelo…tak radši tu formalitu.