Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ikdyz neni jeho? Bydlime v cizine,mam k tomu vazne duvody.Chci se vratit domu.
To jestli je nebo není jeho nikoho nezajímá, pokud je uvedený v RL (a popření otcovství asi taky moc nepřipadá v úvahu u osvojení). Maximálně kdyby se začal zajímat pravý otec, tak je šance dosáhnout zapsání toho skutečného.
Je možné, že teoreticky vymazání otce i jde, ale to by soud musel uznat, že jsou to vážné důvody a myslím, že by se muselo jednat o týrání nebo něco takového, jinak pochybuju. Ale třeba ti napíše někdo, kdo se vyzná lépe.
Otázkou taky je, jak je to v zahraničí. POkud to dobře chápu, nechce sem… a ty s malou ano… budete to msuet řešit soudně ať už tam nebo tady.
otázkou je, kde žijete, jelsti je to muslim apod…
A kdyz chci odcestovat vse musi jit dohodou a nebo soudne,chapu to dobre?
Otázkou je odkud jste…??? Resp. jaké národnosti či vyznání je otec…
Jinak ano, měla bys mít jeho souhlas. Pokud bys odjela bez něj, mohlo by to být bráno jako zavlečení..... taky záleží na tom, jak moc on na tom dítěti visí.
Ahoj, mě adopotoval můj nevlastní otec, když mi bylo 12. Vystavili mi nový RL. Ale bio otec musel souhlasit, pak to šlo k soudu atd…dlouhý lokte. Určitě nikam bez souhlasu otce neodjížděj! Jinak je to vlastně únos a on by mohl získat špunta do péče. Pokud je to stav nouze - zneužívá tě, mlátí tě apod., jdi na ambasádu!
Eva B. píše:
Ahoj, mě adopotoval můj nevlastní otec, když mi bylo 12. Vystavili mi nový RL. Ale bio otec musel souhlasit, pak to šlo k soudu atd…dlouhý lokte. Určitě nikam bez souhlasu otce neodjížděj! Jinak je to vlastně únos a on by mohl získat špunta do péče. Pokud je to stav nouze - zneužívá tě, mlátí tě apod., jdi na ambasádu!
Vidíš, to je přece nápad.
Ať už t týrá nebo ne, oslov ambasádu a zeptej se jich co dělat… určitě poradí jak postupovat, aby nedošlo k porušení zákonů
Dobrý den. Jdu si k vám pro radu. Stalo se mi že mi nějak namokl rodný list syna,byl přeložený na půl, takže jak je dole to modré razítko z magistrátu, tak se obtisklo.Tak teď jak je na rodném listu nápis Česká republika tak je přes něj modrý flek.Jinak jde všechno přečíst i to razítko, jen je tam ten flek a už nevypadá jako nový.
Myslíte že to vadí?Mám nechat udělat nový? Nerada bych ho někde takhle ukazovala.
A je na novém r.listu napsáno že je to dupllikát?
děkuji. ![]()
Já si nechávala dělat nový rodný list.....asi teda před 10ti lety ![]()
a není tam napsáno že to je duplikát…
Dojdi s tím listem na matriku,to se holt stane
duplikát na něm napsané není, ale máš tam dole jiné datum, tak se to pozná, ale nikdo to neřeší. Dojdi si udělat nový na matriku
Přítel je cizinec a bohužel jsme nestihli zařídit všechny papíry nutné k zapsání do rodného listu.
Já ale nechci být svobodná matka s otcem neznámým v rodném listě dítěte :/
Všechny potřebné dokumenty budeme mít až tak 3 týdny po narození dítěte.
Lze poté nějak jednoduše otce zapsat?
Nevím jak u cizinců, ale normálně dojdeš na matriku oba to podepíšete a jediný co, tak je nutný zaplatit poplatek.. Najdi si číslo na matriku a zeptej se - jestli je to tak i u cizinců..
Nevím jestli to v případě cizinců půjde jednoduše, ale určitě to půjde. A do RL se neuvádí otec „neznámý“, ale „neuveden“.
Ahoj,
pokud pritel osvojil malou a je napsan v RL jako otec,jde to i zrusit a udelat rodny list bez udani otce?