Rodný list dítěte

Anonymní
20.10.10 09:30

Rodny list ditete

Ahoj,
pokud pritel osvojil malou a je napsan v RL jako otec,jde to i zrusit a udelat rodny list bez udani otce? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101684
20.10.10 09:33

Nejde, soud to nepovolí neb by to nebylo v zájmu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.10 09:38

A ikdyz neni jeho? Bydlime v cizine,mam k tomu vazne duvody.Chci se vratit domu.

• Citovat
  • Upravit
101684
20.10.10 09:43

To jestli je nebo není jeho nikoho nezajímá, pokud je uvedený v RL (a popření otcovství asi taky moc nepřipadá v úvahu u osvojení). Maximálně kdyby se začal zajímat pravý otec, tak je šance dosáhnout zapsání toho skutečného.

Je možné, že teoreticky vymazání otce i jde, ale to by soud musel uznat, že jsou to vážné důvody a myslím, že by se muselo jednat o týrání nebo něco takového, jinak pochybuju. Ale třeba ti napíše někdo, kdo se vyzná lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.10.10 09:59

Otázkou taky je, jak je to v zahraničí. POkud to dobře chápu, nechce sem… a ty s malou ano… budete to msuet řešit soudně ať už tam nebo tady.
otázkou je, kde žijete, jelsti je to muslim apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.10 10:01

A kdyz chci odcestovat vse musi jit dohodou a nebo soudne,chapu to dobre?

• Citovat
  • Upravit
14598
20.10.10 10:05

Otázkou je odkud jste…??? Resp. jaké národnosti či vyznání je otec…

Jinak ano, měla bys mít jeho souhlas. Pokud bys odjela bez něj, mohlo by to být bráno jako zavlečení..... taky záleží na tom, jak moc on na tom dítěti visí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
20.10.10 10:09

Ahoj, mě adopotoval můj nevlastní otec, když mi bylo 12. Vystavili mi nový RL. Ale bio otec musel souhlasit, pak to šlo k soudu atd…dlouhý lokte. Určitě nikam bez souhlasu otce neodjížděj! Jinak je to vlastně únos a on by mohl získat špunta do péče. Pokud je to stav nouze - zneužívá tě, mlátí tě apod., jdi na ambasádu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.10.10 10:13
Eva B. píše:
Ahoj, mě adopotoval můj nevlastní otec, když mi bylo 12. Vystavili mi nový RL. Ale bio otec musel souhlasit, pak to šlo k soudu atd…dlouhý lokte. Určitě nikam bez souhlasu otce neodjížděj! Jinak je to vlastně únos a on by mohl získat špunta do péče. Pokud je to stav nouze - zneužívá tě, mlátí tě apod., jdi na ambasádu!

Vidíš, to je přece nápad. :palec: Ať už t týrá nebo ne, oslov ambasádu a zeptej se jich co dělat… určitě poradí jak postupovat, aby nedošlo k porušení zákonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.12 07:56

Dobrý den. Jdu si k vám pro radu. Stalo se mi že mi nějak namokl rodný list syna,byl přeložený na půl, takže jak je dole to modré razítko z magistrátu, tak se obtisklo.Tak teď jak je na rodném listu nápis Česká republika tak je přes něj modrý flek.Jinak jde všechno přečíst i to razítko, jen je tam ten flek a už nevypadá jako nový. :( Myslíte že to vadí?Mám nechat udělat nový? Nerada bych ho někde takhle ukazovala.
A je na novém r.listu napsáno že je to dupllikát?
děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
65365
11.4.12 08:27

Já si nechávala dělat nový rodný list.....asi teda před 10ti lety :mrgreen:
a není tam napsáno že to je duplikát…
Dojdi s tím listem na matriku,to se holt stane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.4.12 08:28

duplikát na něm napsané není, ale máš tam dole jiné datum, tak se to pozná, ale nikdo to neřeší. Dojdi si udělat nový na matriku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
5.12.12 10:24

Přítel je cizinec a bohužel jsme nestihli zařídit všechny papíry nutné k zapsání do rodného listu.
Já ale nechci být svobodná matka s otcem neznámým v rodném listě dítěte :/
Všechny potřebné dokumenty budeme mít až tak 3 týdny po narození dítěte.
Lze poté nějak jednoduše otce zapsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.12.12 10:27

Nevím jak u cizinců, ale normálně dojdeš na matriku oba to podepíšete a jediný co, tak je nutný zaplatit poplatek.. Najdi si číslo na matriku a zeptej se - jestli je to tak i u cizinců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
5.12.12 10:27

Nevím jestli to v případě cizinců půjde jednoduše, ale určitě to půjde. A do RL se neuvádí otec „neznámý“, ale „neuveden“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí