K zasnoubení prsten?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
20.10.10 11:46

Adélko,v dnešní době už to není tak jako dřív. Je to spíš na domluvě partner, zda si prstýnky jak zásnubní, tak snubni dají. To je jen vaše rozhodnutí a jestli máš ručitky už plné a nechceš zásnubní prstýnek měnit s jiným, tak to nahraďtě něčím jiným. Naušnice, nárame, žetízek.. nebo prostě nic.

Kamarádka se vdávala vloni, její partner nechtěl ani aby měla šaty,aby měli obřad prostě nic. A myslím, že ani ten snubák jí dodnes nekoupil.

A když koukám na svoje ruce, prstýnků mám několi ještě od rodičů a stejně nosím jen ten snubní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
20.10.10 11:47

my sme mali zasnuby dokonca v kostole a tam sme mali snubne prstienky.. manzel taky dreveny a ja kvetinkovy :mrgreen: bola to nadhera.. len my dvaja pred Bohom a jasneze knaz..
ale vobec nemusia byt zasnuby oficialne, tak ani prstienok nemusi byt.. je to na vasej spolocnej dohode :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
20.10.10 11:52
lleennttiillkkaa píše:
AdelQa píše:
lleennttiillkkaa píše:
Já si myslím, že to nutnost není, ale můj chlap se mě už několikrát zeptal, jestli si ho vezmu. Vždycky mu odpovím, že mu tuhle otázku uvěřím, až přijde s prstýnkem :D samozřejmně to myslím ze srandy, protože on má ve zvyku se na tohle zeptat v situacích, kdy například klepu řízky, luxuju, sedím u počítače. Zkrátka tajně pořád doufám v nějakou tu romantiku, třeba u večeře při svíčkách (hahaha)
To jsi mě pobavila, protže u nás to tehdá proběhlo podobně, při nákupu v supermarketu, někde u salámu… jestli bych si ho teda jako nechtěla vzít, noo… to mě taky „naštvalo“, čekala jsem, přesně jak ty říkáš, tu romantiku a on to takhle zazdil :-D
Ale jak říkám, my už to berem jakože to prostě jenom zpečetíme, konečně budem mít společné jméno a je to.. tak jakýpak s tím caviky :-)
Pokud se u nás někdy svatba bude konat, tak to bude opravdu jenom formální podepsání papírů na radnici…
Přiznávám, že by se mi líbilo být krásná nevěsta, ale když si vyjmenuju všechna ta negativa, co by to obnášelo…tak radši tu formalitu.

Každá nevěsta chce byt krásná a ty určitě také budeš.Velká svatba velké peníze.Duležity je okamžik pro nevěstu a ženicha.Není třeba divadlo,mám s tím špatné zkušenosti.Kamarádka měla krásnou svatbu a ve finále se všichni poprali.Nevěsta plakala a rodiny spolu dodnes nemluví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.10.10 11:52

tak my měli svatbu taky podle svého a neměnila bych,po skoro čtyřech letech vztahu.já na svatbě nechtěla jeho mámu,on moje rodiče,takže paráda,oblíkli jsme džíny,trička,prcky taky pohodlně,vzali jsme se na radnici(zkrácený obřad-myslím to kecání ) a jeli na hory :dance: :lol: paráda,já na šaty nejsem ani nějaký velký množství lidí to samémanžel,nenávidí košile a kravaty.tak proč si tento krásný den tak kazit :twisted: co se týká tradice tak jsme měli prstýnky a kytku.to stačí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
20.10.10 11:54

Ideální řešení.Hlavně když jsou novomanželé spokojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9199
20.10.10 11:58
Ajka a Domi píše:
tak my měli svatbu taky podle svého a neměnila bych,po skoro čtyřech letech vztahu.já na svatbě nechtěla jeho mámu,on moje rodiče,takže paráda,oblíkli jsme džíny,trička,prcky taky pohodlně,vzali jsme se na radnici(zkrácený obřad-myslím to kecání ) a jeli na hory :dance: :lol: paráda,já na šaty nejsem ani nějaký velký množství lidí to samémanžel,nenávidí košile a kravaty.tak proč si tento krásný den tak kazit :twisted: co se týká tradice tak jsme měli prstýnky a kytku.to stačí :twisted:

Naprosto souhlasim. Ja sice mela svatbu ne dle mych predstav, ale jestli mate moznost, tak si ji udelejte dle sveho. Zasnubni prstynek bych neresila, my se 3.7. rozhodli a 23.7. tehoz roku jsme se brali a byli jsme radi, ze nam stihli udelat klasicke prstynky, ktere nakonec byly jeste driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
20.10.10 12:04

Ahoj, já osobně bych brala nějakej hooodně příjemnej hrnek na čaj nebo kafe. :-)
Teď se často nechávají udělat tyhle skleničky se jmény:
 http://www.svatebniobchudek.cz/…dsdetail.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
20.10.10 12:05

Nečetla jsem ostatní příspěvky, my když jsme se zasnoubili, nechali jsme si udělat prstýnky pro oba (stříbrné) a nosili je do svatby :wink:

I po těch letech to hodnotím jako báječnou věc, my jsme z nich byli nadšení (také jsme se nebrali hned po měsíci, to bych je samozřejmě nenechala dělat) :palec: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
20.10.10 12:17

Je jasné, že by si to měl člověk udělat tak, jak to vyhovuje jemu a ne dát na rodinu… čím víc lidí do toho kecá :-) Bráha měl krásnou svatbu, ale bylo tam asi 80 lidí, takže hafo peněz… to já bych si radši zajela na pěknou dovolenou. Tak nějak bychom to měli asi v plánu..jen formální obřad a pak hurá na dovču. Prďolku bych nechala asi s babi na chalupě, tam by mu bylo líp, než ho tahat někde do tropů.. a týden bych to bez něho snad vydržela :-)
A jak psala kolegyně, ten můj taky nesnese oblek, já šatová taky nejsem, i když bych je klidně snesla :-)
Já bych to spíchla nějradši někde na lodi, v šatičkách a na boso, ten můj košili a nějaký kaťata a to by bylo dle mého gusta… ale jak je to se svatbou v zahraničí, to nevím :-/

Jinak, Kačko, ty sklenky nejsou špatný nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
20.10.10 12:19
Oskynka píše:
lleennttiillkkaa píše:
AdelQa píše:
lleennttiillkkaa píše:
Já si myslím, že to nutnost není, ale můj chlap se mě už několikrát zeptal, jestli si ho vezmu. Vždycky mu odpovím, že mu tuhle otázku uvěřím, až přijde s prstýnkem :D samozřejmně to myslím ze srandy, protože on má ve zvyku se na tohle zeptat v situacích, kdy například klepu řízky, luxuju, sedím u počítače. Zkrátka tajně pořád doufám v nějakou tu romantiku, třeba u večeře při svíčkách (hahaha)
To jsi mě pobavila, protže u nás to tehdá proběhlo podobně, při nákupu v supermarketu, někde u salámu… jestli bych si ho teda jako nechtěla vzít, noo… to mě taky „naštvalo“, čekala jsem, přesně jak ty říkáš, tu romantiku a on to takhle zazdil :-D
Ale jak říkám, my už to berem jakože to prostě jenom zpečetíme, konečně budem mít společné jméno a je to.. tak jakýpak s tím caviky :-)
Pokud se u nás někdy svatba bude konat, tak to bude opravdu jenom formální podepsání papírů na radnici…
Přiznávám, že by se mi líbilo být krásná nevěsta, ale když si vyjmenuju všechna ta negativa, co by to obnášelo…tak radši tu formalitu.
Každá nevěsta chce byt krásná a ty určitě také budeš.Velká svatba velké peníze.Duležity je okamžik pro nevěstu a ženicha.Není třeba divadlo,mám s tím špatné zkušenosti.Kamarádka měla krásnou svatbu a ve finále se všichni poprali.Nevěsta plakala a rodiny spolu dodnes nemluví :think:

Noooo - já (zase mohu mluvit pouze ze své vlastní zkušenosti, nikomu to necpu) jsem původně chtěla malou svatbu, dokonce jsem na OKAMŽIK zauvažovali, že bychom se vzali někde na tropickém ostrově, ale to jsme brzo zavrhli.
Manžel s tím souhlasil a postupem času (měli jsme na přípravu dlouhou dobu) když jsme řešili tu první věc - místo kde se ta důležitá událost odehraje - jsem zavrhla ty příšerné oddací místnosti a ÚPLNOU NÁHODOU jsem našla krásnou kapličku… A najednou to začalo. Ta kaple přímo sváděla k pohádkové svatbě 8-)
Ne že bychom měli mega svatbu, ale měli jsme ji KLASICKOU, s bílými šaty, s rodiči, s příbuznými, s dortem, s rozbitým talířem a se vším kromě únosu (ten jsem nechtěla). A jsem šťastná, že jsme se na tom dohodli OBA a dodnes na tu chvíli vzpomínáme a NIC - naprosto NIC bychom nezměnili :mrgreen:

A ještě zkušenost mé kamarádky - šli místo svatby jen podepsat papíry a ona je dodneška smutná - časem si uvědomila, že chtěla alespoň jednou jedinkrát v životě vypadat jako princezna, mít fotky a vzpomínky. Říká, že je chyba, že se ani manžela nesnažila přesvědčit, aby prý nevypadala hloupě, že chce být „za princeznu“ :nevim: Tím neříkám, že to tak máte i vy - chápu, že jsou holky, které to tak mohou chtít, vyhovuje jim to a nesmutní po tom co mohly mít.

Jen radím - až budete někde samy, zkuste si o tom popřemýšlet, jestli vám to jednou nebude chybět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
20.10.10 12:20
AdelQa píše:
Je jasné, že by si to měl člověk udělat tak, jak to vyhovuje jemu a ne dát na rodinu… čím víc lidí do toho kecá :-) Bráha měl krásnou svatbu, ale bylo tam asi 80 lidí, takže hafo peněz… to já bych si radši zajela na pěknou dovolenou. Tak nějak bychom to měli asi v plánu..jen formální obřad a pak hurá na dovču. Prďolku bych nechala asi s babi na chalupě, tam by mu bylo líp, než ho tahat někde do tropů.. a týden bych to bez něho snad vydržela :-)
A jak psala kolegyně, ten můj taky nesnese oblek, já šatová taky nejsem, i když bych je klidně snesla :-)
Já bych to spíchla nějradši někde na lodi, v šatičkách a na boso, ten můj košili a nějaký kaťata a to by bylo dle mého gusta… ale jak je to se svatbou v zahraničí, to nevím :-/Jinak, Kačko, ty sklenky nejsou špatný nápad :palec:

Já než jsem to sesmolila, tak už tady byl Tvůj příspěvek - jen chci napsat, že to nebyla rekace na to co jsi psala, plodila jsem to nějakou chvíli, páč mě prcek tahá za nohu :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
20.10.10 12:29

Je to každého věc, rozhodně to není nutnost. Já jsem zásnubní prstýnek dostala a byla jsem dost překvapená, takovou radost mi přítel dlouho neudělal :huban: a bylo to velmi romantické :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
20.10.10 12:31

Urcite to nutnost neni…
Jsou to jen zvyky,ale myslim si,ze hezke zvyky!!!
Kazdopadne taky jsme spolu s pritelem 4rok,mame snya 19mesicu,svatba nejspis jednou budu,ale i tak chci,aby me pozadal s prstynkem,nejlip pri veceri,nebo nekde na romantickem miste,kde budeme jen my dva,proste jak z pohadky :)svatbu velkou nechci,tak 15-20lidi max.
Kazdy to ma jinak,hlavne aby jste byli spokojeni o nic jineho nejde :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27264
20.10.10 12:50
Anteaa píše:
Oskynka píše:
lleennttiillkkaa píše:
AdelQa píše:
lleennttiillkkaa píše:
Každá nevěsta chce byt krásná a ty určitě také budeš.Velká svatba velké peníze.Duležity je okamžik pro nevěstu a ženicha.Není třeba divadlo,mám s tím špatné zkušenosti.Kamarádka měla krásnou svatbu a ve finále se všichni poprali.Nevěsta plakala a rodiny spolu dodnes nemluví :think:

Noooo - já (zase mohu mluvit pouze ze své vlastní zkušenosti, nikomu to necpu) jsem původně chtěla malou svatbu, dokonce jsem na OKAMŽIK zauvažovali, že bychom se vzali někde na tropickém ostrově, ale to jsme brzo zavrhli.
Manžel s tím souhlasil a postupem času (měli jsme na přípravu dlouhou dobu) když jsme řešili tu první věc - místo kde se ta důležitá událost odehraje - jsem zavrhla ty příšerné oddací místnosti a ÚPLNOU NÁHODOU jsem našla krásnou kapličku… A najednou to začalo. Ta kaple přímo sváděla k pohádkové svatbě 8-)
Ne že bychom měli mega svatbu, ale měli jsme ji KLASICKOU, s bílými šaty, s rodiči, s příbuznými, s dortem, s rozbitým talířem a se vším kromě únosu (ten jsem nechtěla). A jsem šťastná, že jsme se na tom dohodli OBA a dodnes na tu chvíli vzpomínáme a NIC - naprosto NIC bychom nezměnili :mrgreen:

A ještě zkušenost mé kamarádky - šli místo svatby jen podepsat papíry a ona je dodneška smutná - časem si uvědomila, že chtěla alespoň jednou jedinkrát v životě vypadat jako princezna, mít fotky a vzpomínky. Říká, že je chyba, že se ani manžela nesnažila přesvědčit, aby prý nevypadala hloupě, že chce být „za princeznu“ :nevim: Tím neříkám, že to tak máte i vy - chápu, že jsou holky, které to tak mohou chtít, vyhovuje jim to a nesmutní po tom co mohly mít.

Jen radím - až budete někde samy, zkuste si o tom popřemýšlet, jestli vám to jednou nebude chybět :wink:

To víš, že mi to jednou bude chybět, ale tak nějak nemám nikoho, kdo by mi pomohl s organizací, moje matka alkoholička, můj tchán alkoholik, můj táta prudící cholerik. Tchýni nemám. Teď když si představím ty prachy, jednou jsme si počítali kolik lidí bychom pozvali a vyšlo nám cca 70 lidí a to jsou jen rodina a přátelé. Počítám li 1000kč na osobu, plus náklady na šaty(chtěla bych šité, protože v sálonech se mi málokteré líbí), oblek(přítel má větší velikost) zrkátka raději ty peníze utratím za něco rozumného jako například bydlení nebo dovolená(ta by byla jenom ve třech, potažmo ve dvou nechám li dítě doma), nidke žádný stres a podobně.
Kdo ví třeba to nakonec jednou bude jinak a já budu za princeznu a můj muž za prince, ale aktuálně se ke svatbě neschyluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.10.10 12:51

omlouvám se za překlepy. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie