Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Každý ráno jsem narvala konvici vodou a udělala si rnek kafe s mlíkem, půl litru melty s mlíkem a sedmičku fenyklovýho čaje. Problémy z toho neměl, to jedno s mlíkem bych neřešila ![]()
Piju dvě kafe denně s kofeinem. A dopřeju si po večerním kojení i sklenku ![]()
Ťak malá je nakojená a spinká takže jsem si ještě druhé dopřála,ale jak to tak čtu…
Jestli ti v noci nebude pít, až třeba o půlnoci, tak to neřeš ![]()
momi33 píše:
Ahoj,já tedy kafe miluju,i když si dám jen 1 denně,a to pořádného cloumáka.Pila jsem ho i v těhotenství,doktor nic proti neměl.Když jsem ale kojila,tak jsem viděla v pořadu Jste to co jíte jak Havlíček říkal jedné kojící matce,že kofein se rychle vstřebává do mlíka,a dítě je pak předrážděné a nespavé.Tak jsem se rozhodla pít po dobu kojení bezkofeinové,pač malý se mi opravdu zdál neklidný.
bertík28 píše:
já si kafe dávám, ale bez kofeinu a je taky moc dobrý.
musím to zkusit, oparvdu nevím, jestli malá je prostě nespáč nebo to způsobuji já…vyzkoušíme, uvidíme…
bezkofeinove je stejne jao normos, nepozna se to na chuti
jina dite co dostava kavu mlekem ma nicene srdce, protoze se narazove zvysuje tlak
od těhu piju caro nebo vitakávu na litry (v čaji je taky kofein a navíc mě čaj přestal chutnat), kávu si dávám jednu po obědě, kojím už skoro dva roky a mám pocit že podrážděná je navečer skoro vždycky a to i když ji teď třeba nějaký den vůbec nekojím… takže to má asi z něčeho jiného, ale to bude asi individuální…
Nehrotila bych to. Dej si klidně jedno ráno, druhé večer, po těch slabých rozpustných se s tlakem nic neděje, jsou spíš na chuť. Jen kdyby mimčo vypadalo OPAKOVANĚ podrážděně, zkus udělat pokus bez kafe.
Já si dávám kafe ráno po kojení(ne slabé, úplně normální) a občas i když jsu na procházku, dám si presso s sebou.-) A malá je v pohodě. ale si je zvyklá z bříška:-) Kafi jsem se nevyhýbala nikdy a ani alkoholu(sa¨mozřejmě s mírou, sklenku piva po obědě, jindy 2decky vína s manželem večer..)