Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@majka 4 no já doufám, že se nám příště podaří holka, když ne, tak v tom uvozím dalšího kluka… já vybírala podle sebe, za pár let si bude vybírat sám, co si bude chtít vzít na sebe, tak si to užívám ![]()
@xantipi jeeee, tak to jsem zvědavá, kolik budeme mít my v sedmi měsících, zítra nás přeměří, tak jsem zvědavá kolik máme teď… to nám jsou necelé 3 ![]()
@xantipi @Saaliyah tak jsem se koukala do deníčku a malá měla v půl roce 68 cm, tak to se vám tam fak mimi vejdou celéléto.
@majka 4 Hlavně se tam malé líbí, tak doufám, že tam ještě nějaký měsíc vydrží… Stejně se mi bude špatně s tím kočárkem loučit ![]()
@majka 4 já ho teď přeměřila a má 60 +- cm… na třech měsících, tak já doufám, že tam vydrží do zimy noo
sice bude děs vytahovat sporťák na zimu, ale co nám zbývá…
@xantipi co loučit, ale mě se ani nechce jít do sporťáku, jak se mi líbí, hihihi, tenhle tak super jezdí, a na to jak je do schodů těžký, tak venku jede jak po másle… kam se hrabou kočárky s aretovacíma kolečkama ![]()
Ahoj holky, moc se mi kočárek Kajtex tramonto líbí, mám TP až v listopadu, ale už se poohlížím. Bydlíme na vesnici a potřebuji něco co vydrží i procházky v terénu. Můžete mi prosím napsat zkušenosti a jestli jste celkově s kočárem spokojené. Ještě se mi líbil TAKO Haeven line, ale prý je to zkarb.
Děkuji
@Hannule ahojky, je hezkej, bytelnej, mám ty velký kola, projedu vším a všude, ale po třech měsících sporadického užívání (často jezdíme autem) mi zatáčí dost doleva, bouda je taky šejdrem, a mě to doslova dost vytáčí, hihi, prostě je znát, že je z polska, jinak je teda dost prostornej, a po prvním zmoknutí vrže a je tam znát rez… ale i tak s ním pořád ráda jezdím…jo a je dost těžkej, malej má už přes šest kilo a to má 3 měsíce, a já mám co dělat ho unést v korbě, ta sama je o dost těžká… s kolečkama dvojnásob… pokud máš poblíž prodejnu, jeď si ho i omrknout… kdyby něco, klidně zas písni ![]()
Moc děkuji za reakci, určitě se zajdu podívat do prodejny a to se obávám, že se neodolám. H
@Hannule já věřím, že i přes jeho drobné vady s ním uděláš parádu a i krásně povozíš… navíc čekáš na zimu, tak se hodí i ta umělá korbička, že ti prcka neofoukne, což je moc dobré…jen mrkni na ty vady, když jsem si vybírala já, tak měli i vadu na tom nánožníku na hlubokou korbu, jak tam jsou ty kytky, tak byla přes to šmouha, paní prodavačka se mě snažila ubezpečit, že to není vada ale má to tak být - nemá, vyznám se v látkách a toto tam bylo špatně, takže pak přes telefon s paní vedoucí jsem si vyžádala jiný ( byl jediný na prodejně) a šlo to… tak držím palečky a pak písni jaký máš z toho dojem, budu se těšit ![]()
Nevíte náhodou někdo kde v okolí Hradce králové by se na tento kočárek dalo mrknout??Potřebovala bych si ho „osahat“
děkuji
Měla bych dotaz, jestli někdo máte podobný problém s tímto kočárek. Mám Kajtex Tramonto. S hlubokou korbou jsem byla maximálně spokojená, opravdu prostorná a i když je syn docela obr, tak jsem ho v ní vozila do 9 měsíců a vešel se mi tam i se zimním fusakem. Ale pak jsme nasadili sporťák, dokud jsme jezdili proti směru - madlo a tašku jsem měla v nohách tak to šlo ale pak jsme boudu otočili po směru - když syn sedí, tak je to ještě v pohodě ale když ho položím, tak se kočárek strašně převažuje a mám strach že se mi překlopí - směrem na madlo a boudu. Nevím jestli je to u těchto kočárků normální, ale nemohla bych ho pak nechat někde venku samotnýho spát, když náhodou při procházce usne tak musím madlo držet obouma rukama, protože kdybych ho pustila tak by se opravdu asi překlopil. Tak teď nevím jestli se taková věc dá reklamovat, nebo co s tím. Ještě zkusím odepnout tašku, ale tím by to přece být nemělo - nevozím v ní cihly a přece ty základní věcí jakou jsou plíny, ubrousky atd. do tašky dát musím, to by mi byla k ničemu
Ach jo takovou radost jsem z něj měla a teď tedy nevím ![]()
@Lenonka taky jsem to tak měla, ale když jsem věděla že bude spát, tak jsem dávala proti směru jízdy. Jinak to asi nejde. Jedině bych pak nechala kočár stát a dala dolu do košíku něco těžkého. Ale myslím, že je to tak u každého kočárku, co si teda pamatuju ![]()
Tak to tedy mají pěkně blbě udělané
Když mi malý při procházce usne, tak bych ho musela vydělat, otočit boudu a pak ho tam dát spát. Kdyby byla přehazovací rukojeť tak to neřeším, to přehodím kdykoli aniž bych ho musela budit. Já myslím že se tedy kvůli bezpečnosti dítěte kočárek nesmí překlápět. Předtím jsem měla takovou tu dvojkombinaci, kde se přehazovala rukojeť a to se mi tedy kočárek nikdy nepřevažoval, ať byl po nebo proti směru.
Ahojky,
chtěla bych se pouze zeptat zda máte někdo zkušenosti s konstrukcí tohoto kočárku (kajtex tramonto). Nedopídila jsem se žádné diskuze kde by můj problém probírali.
Kočárek je na klasickém křížovém podvozku. U starších ale někdy i novějších typů kočárků je známo, že konstrukce kočárku při dlouhodobém používání zejména u křížového typu celkovou váhou poklesne byť po jednom dítěti. Je to problém i tohoto kočárku, nebo se Vám konstrukce zdála býti betelná a zůstala zhruba ve stejné výšce jako když byl kočárek pořizován? Znám plno takových kočárků, které při koupení byly výškově s konstrukcí špičkové, ale když jsem daný kočárek viděla cca za rok a třičtvrtě tak bylo značně vidět že celá ta konstrukce poklesla. Samozřejmě že v některých případech to nebylo až tak drastické ale už jsem viděla i případy že tzv. „kříž“ byl ve stejné linii jako kolečka.
Možná je to pro některé primitivní dotaz ale pro mě docela dost zásadní a nenašla jsem jednu jedinou diskuzi kde by se tenhle problém probíral.