Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemocnice by mela mit socialni pracovnici, ktera vsechny tyhle moznosti s vami probere a nakontaktuje vas na spravne zarizeni.
Babicku si muzete vzit domu, na 3 mesice plati „osetrovacka“ pro druhou osobu, musi ji napsat lekar v nemocnici. Vypomoci vam muze domaci zdravotni pece (googli), pise ji nemocnice a pak obvodak.
Prehled o zarizenich v okoli ma i odbor socialni pece na obecnim/krajskem urade a zdravotni pojistovna.
Urcite by vam poradili i v tom rehabilitacnim ustavu, stejne mam pocit, ze by se melo zacit co nejdrive.
Jinak pokud babicce funguji oci, existuji pocitace co je snimaji a muze takto mluvit, zarizuje firma Spektra, prispevek z Uradu prace. Ten zprostredkuje i prispevek na peci.
@Lucie_Sx se sociální pracovnicí jsme byli již v kontaktu a ta si jede to svoje o LDN. Chápu, že nevidí naději v 70leté paní, ale na druhou stranu reaguje, ví co po ní člověk chce, snaží se hláskovat (krkolomě mi vyhláskovala i název knížky - nezapomněla číst. Mám vytištěnou i abecedu na následné cvičení výslovy písmenek, popř. jako nejnutnější komunikace). Co se týče psaní tak je problém, jelikož byla pravačka, ale co může to levou rukou/nohou zvládne, polohuje se i sama na posteli.
Bohužel domácí péče nepřipadá v úvahu. Žijeme v 2kk s miminkem ve 3. patře ![]()
Myslíte, že i přesto že lékař preferuje LDN místo rehab. centra, tak na žádost by ji mohli do nějakého RHBCentra umístit? ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx se sociální pracovnicí jsme byli již v kontaktu a ta si jede to svoje o LDN. Chápu, že nevidí naději v 70leté paní, ale na druhou stranu reaguje, ví co po ní člověk chce, snaží se hláskovat (krkolomě mi vyhláskovala i název knížky - nezapomněla číst. Mám vytištěnou i abecedu na následné cvičení výslovy písmenek, popř. jako nejnutnější komunikace). Co se týče psaní tak je problém, jelikož byla pravačka, ale co může to levou rukou/nohou zvládne, polohuje se i sama na posteli.
Bohužel domácí péče nepřipadá v úvahu. Žijeme v 2kk s miminkem ve 3. patře
Myslíte, že i přesto že lékař preferuje LDN místo rehab. centra, tak na žádost by ji mohli do nějakého RHBCentra umístit?
Mohli, ale ta pravděpodobnost je velmi malá. Co nějaké rehabilitační oddělení v nemocnici? Určitě to bude lepší jak LDN.
@Anonymní píše:
Bohužel domácí péče nepřipadá v úvahu. Žijeme v 2kk s miminkem ve 3. patře
Myslíte, že i přesto že lékař preferuje LDN místo rehab. centra, tak na žádost by ji mohli do nějakého RHBCentra umístit?
Muzes ji umistit kamkoliv, kam ji vezmou. Zjistit co nejvic moznosti a vse dukladne obvolat.
Bud trochu neodbytna, jak u soc.prac, tak u lekare. Ptej se i na tom urade atd. Jsou ruzne neziskovky na pomoc seniorum, odlehcovaci pece, tam vsude by te meli umet nasmerovat.
Domaci pece (s podporou agentury domaci pece) muze byt docasna volba, nez se nekde uvolni misto (i 2kk ve tretim se da).
Ahojte všichni. Řešíme teď dilema. Přítele babička je po těžké mrtvici. Má jen jeho a teď před nim stojí těžké rozhodování.
Babičku chtějí přemístit z Jipu na LDN. Jelikož je ochrnuta na pravou stranu těla a ani nemluví. Levá strana lehce pokulhává, ale opravdu se snaží.
Nedoporučují ji domácí péči a ani rehabilitační centrum, jelikož není zatím zdravotně schopna podstoupit intenzivní rehabilitace.
Má otázka zní. Kam teď? Domu si ji opravdu vzít nemůžeme a nikoho jiného nemá. Ale zas máme obavy, že se na ní na LDN vyprdnou a ona se již dál neposune. Existuje v okolí HK, Pardubice, Kolín, Praha východ nějaký zařízení, kde by ji byla poskytnuta, alespoň lehká rehabilitace aby nezakrněla a dochází tam logoped? Děkuji 🙏🏼