Kam se řítíme?

Anonymní
27.8.22 18:36

Kam se řítíme?

V poslední době, zhruba několik let, mám pocit, že vše jde od desíti k pěti. Od vlády, která je čím dál horší (a to mi přišlo, že to horší být nemůže) přes média (samá negativa), jak se k sobě chovají lidé, jak se vytrácí porozumění, vše se zrychluje, ale zároveň jaksi zhoršuje. Nemyslím si, že jde o depresi. Ale čtu všude jen špatné zprávy (takový seznam, kde mám e-mail, podle mě své novináře platí podle množství žluči a nenávisti, jinak si to neumím vysvětlit), spousta skvělých lidí odchází bez náhrady (teď Hanka…), a to nemluvím o zdravotnictví (se kterým můžete být spokojení jen, když po něm nic nepotřebujete). Mezi lidmi jakoby se vytratila radost - i lidi v mém okolí říkají, že nejsou spokojení, kam se ubíráme. Co si o tom myslíte vy a jaký máte recept na radost a spokojenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
27.8.22 18:46

Vše je o lidech…
A čím nemůžeš nic udělat, to nezměníš…snažím se usmívat na každého, prodavačkam popřeju ať jim to brzy uteče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.8.22 18:47

Snažím se to nevnimat, zprávy pouštím jednou za čas, abych nebyla úplně mimo, ale nějaké katastrofické články na seznamu nebo na nově nesleduju, jo a hlavně CNN prima sem blokla, tam se vyloženě vyžívají ve vyvolávání paniky. Soustředím se na děti, na to co mě těší a snažím se nerozcilovat při každém nákupu, který je čím dál dražší 8) ale člověk musí vnímat ty drobné radosti a nesoustředit se jen na to špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
27.8.22 18:49
@Anonymní píše:
V poslední době, zhruba několik let, mám pocit, že vše jde od desíti k pěti. Od vlády, která je čím dál horší (a to mi přišlo, že to horší být nemůže) přes média (samá negativa), jak se k sobě chovají lidé, jak se vytrácí porozumění, vše se zrychluje, ale zároveň jaksi zhoršuje. Nemyslím si, že jde o depresi. Ale čtu všude jen špatné zprávy (takový seznam, kde mám e-mail, podle mě své novináře platí podle množství žluči a nenávisti, jinak si to neumím vysvětlit), spousta skvělých lidí odchází bez náhrady (teď Hanka…), a to nemluvím o zdravotnictví (se kterým můžete být spokojení jen, když po něm nic nepotřebujete). Mezi lidmi jakoby se vytratila radost - i lidi v mém okolí říkají, že nejsou spokojení, kam se ubíráme. Co si o tom myslíte vy a jaký máte recept na radost a spokojenost?

Jed pomahat do Afriky a uvidis jak se ti zmeni priority..jak se budes tesit na nase zdravotnictvi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 18:49
@Kriss Tina píše:
Snažím se to nevnimat, zprávy pouštím jednou za čas, abych nebyla úplně mimo, ale nějaké katastrofické články na seznamu nebo na nově nesleduju, jo a hlavně CNN prima sem blokla, tam se vyloženě vyžívají ve vyvolávání paniky. Soustředím se na děti, na to co mě těší a snažím se nerozcilovat při každém nákupu, který je čím dál dražší 8) ale člověk musí vnímat ty drobné radosti a nesoustředit se jen na to špatné.

Ano, CNN Prima a Seznam, to jsou přehlídky zmaru a zkázy :?

• Citovat
  • Upravit
6021
27.8.22 18:50

Je to hodne o tom, co k sobe pustis, ja jsem jednu dobu radeji ani neposlouchala radio, nepoustela zpravy, a na FB cetla hlavne vtipky. Ne, ze bych se desila neceho, co se realne deje, desila jsem se toho, jak tim nektere skupiny manipuluji masy, aby dosahly ceho chteji dosahnout. A je toho porad dost - energeticka krize, valka… a zase clovek jen s uzasem sleduje, co s tim urcite skupiny dokazi delat za kouzla…

Muj recept je vnimat svoje okoli, a v nem realne zit - neresit nejake coby-kdyby, co se mi nekdo snazi natlacit do hlavy. Zit si se svoji rodinou, udelat si hezky vecer, prochazku, vylet, zahrat hru. Nesnazim se vyresit problemy celeho sveta. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.8.22 18:54

Nečtu noviny, nepouštím si zprávy a žiju svůj spokojenej život. Já se k lidem chovám hezky, oni ke mě taky. Nemám pocit, že je to čím dál horší. Se zdravotnictvím jsem taky spokojená. Nekoukej se na svět jak kakabus, nehledej jen to nejhorší a možná zjistíš, jak fajn život máš. To vzdychání, co předvádíš, je mi z duše protivný, sorry.

• Citovat
  • Upravit
44197
27.8.22 18:55

Ne, poslední roky se nám daří, prožila jsem hodně osobních úspěchů a život si vychutnávám plnými doušky, užívám si ho. Jsem za to vděčná.
Tragédie i úmrtí tu byly vždy. Úmrtí starých lidí je normální přirozený koloběh života. Nikdo tu nebudeme věčně. Trápí mě nemoci dětí, mladých lidí a zbytečné úrazy a nehody, ale to taky bylo vždy. Snažím se to filtrovat a pracovat s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
27.8.22 18:56

Vidíš a já bych řekla, že zdravotnictví je jedno z posledních, kde dostane člověk velmi dobrou péči nezávisle na penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
27.8.22 18:58

Na zprávy se nedivam, max si něco přečtu má seznamu abych nebyla úplně mimo.
Covid a Ukrajinu jsem neřešila vůbec.
Mas pravdu v tom, ze se lidi mění. Nedávno jsme se o tom v práci bavili, ze dřív každý přišel, poprosil, poděkoval. Teď? Kazdej druhej na tebe řve jak s tím je nespokojenej, na to má narok :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9767
27.8.22 19:03

Asi žiju v jiném světě :nevim: Lidi okolo mě jsou milí (nepočítám anonymní dav na internetu, který je mi tak nějak šumák), zdravotnictví taky fajn, máme kde bydlet, co jíst, jsme zdraví. Jsem (zatím a doufám, že to vydrží) v bezpečí a když nechci vidět válku, tak vypnu zpravodajství. A že umře nemocný 75 letý člověk je tak nějak normální, bez ohledu na to, čím byl. A v tomhle věku mi to nepřijde jako tragédie a ani nijak moc smutné, prostě život :nevim:

Příspěvek upraven 27.08.22 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9767
27.8.22 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 19:07
@Cuddy píše:
Vidíš a já bych řekla, že zdravotnictví je jedno z posledních, kde dostane člověk velmi dobrou péči nezávisle na penězích.

Nevím. Mám dvě kamarádky. Jedna v Belgii a druhá Švýcarsko. A obě se odstéhovaly, když získaly pocit, že by tu nedostaly kvalitní péči. Ale samozřejmě je to taky o tom, co očekáváme. Já třeba obdivuju ty super drahé moderní mašinky. Nezdvořilý personál o něco hůř.

• Citovat
  • Upravit
1240

Máš pravdu, nezažili jsme válku, koncentráky, podařilo se nám přežít komunismus a žijeme si na obláčku. Současná generace má vše, co chce a nikoho nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Teď byl covid, který nám dal první facku, pak válka, teď zdražování. Pořád se my tady v ČR máme nadstandardně. Pořád se tu děje spoustu dobra, zkus se na to soustředit. Neposlouchej zprávy, mne se bez nich žije líp. Čtu jen net a když pak u tchánovcu slyším tv, je mi z toho zle… Krize teď bude, ale musíme to nějak zvládnout a doufat v lepší zítřky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28860

Já jsem spokojená a věřím v lepší zítřky :nevim: zprávy sleduju jen dost okrajově a prostě se soustředím na jiné věci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová