Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vše je o lidech…
A čím nemůžeš nic udělat, to nezměníš…snažím se usmívat na každého, prodavačkam popřeju ať jim to brzy uteče..
Snažím se to nevnimat, zprávy pouštím jednou za čas, abych nebyla úplně mimo, ale nějaké katastrofické články na seznamu nebo na nově nesleduju, jo a hlavně CNN prima sem blokla, tam se vyloženě vyžívají ve vyvolávání paniky. Soustředím se na děti, na to co mě těší a snažím se nerozcilovat při každém nákupu, který je čím dál dražší
ale člověk musí vnímat ty drobné radosti a nesoustředit se jen na to špatné.
@Anonymní píše:
V poslední době, zhruba několik let, mám pocit, že vše jde od desíti k pěti. Od vlády, která je čím dál horší (a to mi přišlo, že to horší být nemůže) přes média (samá negativa), jak se k sobě chovají lidé, jak se vytrácí porozumění, vše se zrychluje, ale zároveň jaksi zhoršuje. Nemyslím si, že jde o depresi. Ale čtu všude jen špatné zprávy (takový seznam, kde mám e-mail, podle mě své novináře platí podle množství žluči a nenávisti, jinak si to neumím vysvětlit), spousta skvělých lidí odchází bez náhrady (teď Hanka…), a to nemluvím o zdravotnictví (se kterým můžete být spokojení jen, když po něm nic nepotřebujete). Mezi lidmi jakoby se vytratila radost - i lidi v mém okolí říkají, že nejsou spokojení, kam se ubíráme. Co si o tom myslíte vy a jaký máte recept na radost a spokojenost?
Jed pomahat do Afriky a uvidis jak se ti zmeni priority..jak se budes tesit na nase zdravotnictvi..
@Kriss Tina píše:
Snažím se to nevnimat, zprávy pouštím jednou za čas, abych nebyla úplně mimo, ale nějaké katastrofické články na seznamu nebo na nově nesleduju, jo a hlavně CNN prima sem blokla, tam se vyloženě vyžívají ve vyvolávání paniky. Soustředím se na děti, na to co mě těší a snažím se nerozcilovat při každém nákupu, který je čím dál dražšíale člověk musí vnímat ty drobné radosti a nesoustředit se jen na to špatné.
Ano, CNN Prima a Seznam, to jsou přehlídky zmaru a zkázy ![]()
Je to hodne o tom, co k sobe pustis, ja jsem jednu dobu radeji ani neposlouchala radio, nepoustela zpravy, a na FB cetla hlavne vtipky. Ne, ze bych se desila neceho, co se realne deje, desila jsem se toho, jak tim nektere skupiny manipuluji masy, aby dosahly ceho chteji dosahnout. A je toho porad dost - energeticka krize, valka… a zase clovek jen s uzasem sleduje, co s tim urcite skupiny dokazi delat za kouzla…
Muj recept je vnimat svoje okoli, a v nem realne zit - neresit nejake coby-kdyby, co se mi nekdo snazi natlacit do hlavy. Zit si se svoji rodinou, udelat si hezky vecer, prochazku, vylet, zahrat hru. Nesnazim se vyresit problemy celeho sveta. ![]()
Nečtu noviny, nepouštím si zprávy a žiju svůj spokojenej život. Já se k lidem chovám hezky, oni ke mě taky. Nemám pocit, že je to čím dál horší. Se zdravotnictvím jsem taky spokojená. Nekoukej se na svět jak kakabus, nehledej jen to nejhorší a možná zjistíš, jak fajn život máš. To vzdychání, co předvádíš, je mi z duše protivný, sorry.
Ne, poslední roky se nám daří, prožila jsem hodně osobních úspěchů a život si vychutnávám plnými doušky, užívám si ho. Jsem za to vděčná.
Tragédie i úmrtí tu byly vždy. Úmrtí starých lidí je normální přirozený koloběh života. Nikdo tu nebudeme věčně. Trápí mě nemoci dětí, mladých lidí a zbytečné úrazy a nehody, ale to taky bylo vždy. Snažím se to filtrovat a pracovat s tím.
Vidíš a já bych řekla, že zdravotnictví je jedno z posledních, kde dostane člověk velmi dobrou péči nezávisle na penězích.
Na zprávy se nedivam, max si něco přečtu má seznamu abych nebyla úplně mimo.
Covid a Ukrajinu jsem neřešila vůbec.
Mas pravdu v tom, ze se lidi mění. Nedávno jsme se o tom v práci bavili, ze dřív každý přišel, poprosil, poděkoval. Teď? Kazdej druhej na tebe řve jak s tím je nespokojenej, na to má narok ![]()
Asi žiju v jiném světě
Lidi okolo mě jsou milí (nepočítám anonymní dav na internetu, který je mi tak nějak šumák), zdravotnictví taky fajn, máme kde bydlet, co jíst, jsme zdraví. Jsem (zatím a doufám, že to vydrží) v bezpečí a když nechci vidět válku, tak vypnu zpravodajství. A že umře nemocný 75 letý člověk je tak nějak normální, bez ohledu na to, čím byl. A v tomhle věku mi to nepřijde jako tragédie a ani nijak moc smutné, prostě život ![]()
Příspěvek upraven 27.08.22 v 19:04
@Cuddy píše:
Vidíš a já bych řekla, že zdravotnictví je jedno z posledních, kde dostane člověk velmi dobrou péči nezávisle na penězích.
Nevím. Mám dvě kamarádky. Jedna v Belgii a druhá Švýcarsko. A obě se odstéhovaly, když získaly pocit, že by tu nedostaly kvalitní péči. Ale samozřejmě je to taky o tom, co očekáváme. Já třeba obdivuju ty super drahé moderní mašinky. Nezdvořilý personál o něco hůř.
Máš pravdu, nezažili jsme válku, koncentráky, podařilo se nám přežít komunismus a žijeme si na obláčku. Současná generace má vše, co chce a nikoho nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Teď byl covid, který nám dal první facku, pak válka, teď zdražování. Pořád se my tady v ČR máme nadstandardně. Pořád se tu děje spoustu dobra, zkus se na to soustředit. Neposlouchej zprávy, mne se bez nich žije líp. Čtu jen net a když pak u tchánovcu slyším tv, je mi z toho zle… Krize teď bude, ale musíme to nějak zvládnout a doufat v lepší zítřky…
Já jsem spokojená a věřím v lepší zítřky
zprávy sleduju jen dost okrajově a prostě se soustředím na jiné věci ![]()
V poslední době, zhruba několik let, mám pocit, že vše jde od desíti k pěti. Od vlády, která je čím dál horší (a to mi přišlo, že to horší být nemůže) přes média (samá negativa), jak se k sobě chovají lidé, jak se vytrácí porozumění, vše se zrychluje, ale zároveň jaksi zhoršuje. Nemyslím si, že jde o depresi. Ale čtu všude jen špatné zprávy (takový seznam, kde mám e-mail, podle mě své novináře platí podle množství žluči a nenávisti, jinak si to neumím vysvětlit), spousta skvělých lidí odchází bez náhrady (teď Hanka…), a to nemluvím o zdravotnictví (se kterým můžete být spokojení jen, když po něm nic nepotřebujete). Mezi lidmi jakoby se vytratila radost - i lidi v mém okolí říkají, že nejsou spokojení, kam se ubíráme. Co si o tom myslíte vy a jaký máte recept na radost a spokojenost?