Kam se řítíme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80106
28.8.22 10:16
@Anonymní píše:
Moc děkuji. Jedna z mála jste pochopila, že mým cílem není stěžovací diskuse ale naopak vlastní recepty na spokojenější život. Taky chci mít radost z maličkosti. Bohužel některé zdejší uživatelky jsou zlé, i když k tomu nemají důvod. Moc vám děkuju za váš přístup.

To se těžko radí. A není to populární, ale je to jednoduché - dokud nejde o život, jde o houno. Moje kamarádka přišla o manžela, když byla v sedmém měsíci s druhým dítětem. Smetl ho na silnici kamion.
A víš co? Vyhrabala se po několika letech a je to velmi klidná spokojená žena. Když ji dcera propadla na gymplu - no o co jde? Nakonec odmaturovala a vystudovala práva a filozofii. Syn se nechal vyloučit z gymplu, nenáviděl to tam - a co? Vyučil se a je spokojený. Když jsem si ji stěžovala na něco, většinou to skončilo u té první věty. No a pak mě to život sám hezký naučil. Zbytečně se uzirame blbostmi, dokud nejde o život, nejde o nic. Ale k tomu musíš dojít sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
28.8.22 10:25
@Anonymní píše:
Moc děkuji. Jedna z mála jste pochopila, že mým cílem není stěžovací diskuse ale naopak vlastní recepty na spokojenější život. Taky chci mít radost z maličkosti. Bohužel některé zdejší uživatelky jsou zlé, i když k tomu nemají důvod. Moc vám děkuju za váš přístup.

No jo, taky jsem to poznala :lol: do některých jak když pichnu vidlemi :mrgreen:

Jinak pokud cítíš napětí, nervozitu, z přírodních doporučuji třezalku. Užívat 3 měsíce a pak na nějakou dobu vysadit a tak znova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
28.8.22 11:07
@Anonymní píše:
V poslední době, zhruba několik let, mám pocit, že vše jde od desíti k pěti. Od vlády, která je čím dál horší (a to mi přišlo, že to horší být nemůže) přes média (samá negativa), jak se k sobě chovají lidé, jak se vytrácí porozumění, vše se zrychluje, ale zároveň jaksi zhoršuje. Nemyslím si, že jde o depresi. Ale čtu všude jen špatné zprávy (takový seznam, kde mám e-mail, podle mě své novináře platí podle množství žluči a nenávisti, jinak si to neumím vysvětlit), spousta skvělých lidí odchází bez náhrady (teď Hanka…), a to nemluvím o zdravotnictví (se kterým můžete být spokojení jen, když po něm nic nepotřebujete). Mezi lidmi jakoby se vytratila radost - i lidi v mém okolí říkají, že nejsou spokojení, kam se ubíráme. Co si o tom myslíte vy a jaký máte recept na radost a spokojenost?

Na zprávy v TV záměrně nekoukám, vyjímku jsem udělala jen teď s p. Zagorovou v pátek. Na Seznamu čtu většinou jen nadpisy, už to neotvírám. Krize holt asi bude, ale co? Můžu to změnit? Nemůžu… Můžu se podle toho akorát zkusit zařídit.
Dokud nám nepadají na hlavu bomby, dokud má člověk zdraví a život, všechno se dá nějak zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová