Kam umístit dítě a jak (diagnostický ústav?)

Anonymní
7.11.11 14:39

Kam umístit dítě a jak (DIAGN. ÚSTAV? )

Omlouvám se za anonym, ale je to příliš citlivé a osobní téma.
Mám z prvního manželství syna, kterému bylo v létě 17 let, další soužití s námi je už dál nemožné a nevím co dělat, kam se obrátit. Nastoupil do 1.ročníku učebního oboru letos v září, v praxi byl 1 den, ve škole snad všeho všudy týden. Neustále lže, dělá ze mě a manžela blbce, nechá se do školy odvézt ráno autem a stejně tam nejde. Přede dvěma lety mi začal doma krást, zjistila jsem, že velmi často hulí trávu a zdravotně jsem na tom byla zle, domluvila jsem se s jeho otcem (jsme rozvedeni 13 let), že si ho vezme k sobě. I on nad ním zlomil hůl a vrátil mi ho zpět. Já se mezitím provdala a máme půlročního syna. Je to o strach. Mám i strach o nynější manželství, že půjde kvůli němu do kopru. Ti dva se hádají, sprostě si nadávají, o malého mám taky strach, aby mu velký pod vlivem drog něco nevyved. Začal trávu i ve velkém prodávat, vidím to na FB, předevčírem začal kopat do dveří sousedovi a řvát na něj, že ho zabije a nadával mu do buzerantů, ztratila se mu totiž tráva z botníku na chodbě za 2000,–, nechtěl mi to prvně říct. Nevím co s ním. Na sociálce mi řekli, že se tím jeho umístěním nikdo na soudě zabývat nebude, protože mu bude v létě 18. Nezvládnu dlouhých 9 měsíců. Nynější manžel se odmítá o něj starat, odnáším to i já. Je tu dusno. Pokud ho nechám odejít, zas to odnesu já, protože mám za něj odpovědnost. Poraďte prosím, kdo jste se setkal s něčím takovým, nevím co dál......

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
7.11.11 14:48

Dojdi s ním na sociálku a řekni ať ho někam umístí, že už ho nechceš!

• Citovat
  • Upravit
27264
7.11.11 14:51

co třeba zkusit dětskou psychiatrickou léčebnu? Normálně zajít k nějakýmu psychiatrovi a trvat na léčbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.11 14:51

odmítli me kvůli jeho věku, vždyt jsem to psala.

• Citovat
  • Upravit
11529
7.11.11 14:53

já bych ji teda něco řekla od plic, jak kvůli věku, však 18náct ještě pořád nemá :cert: :cert: :cert: :cert: musí to být hrozné :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
7.11.11 14:55
Anonymní píše:
odmítli me kvůli jeho věku, vždyt jsem to psala.

ale prosimtě :roll: není mu 18, to mu je až za 9 měsíců, tak jdi za jinou ženskou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 14:55

to bylo pro Hodaku.
lleennttiillkkaa On nepůjde na psychiatrii, jako s dítětem jsem s ním navštěvovala psychology a k ničemu. Jak by nám mohl psychiatr pomoct? Nikdo ho nikam nezavře. Jsem zoufalá a na pokraji sil. Ano, vážně ho už doma nechci a z té myšlenky je mi hrozně, miluji ho, je to mé dítě, ale … ALE.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 14:56

Hodaka tady jiná ženská není, jen jedna pracovnice OP :nevim: D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 14:56

Odvez ho do Klokánku ,není mu ještě 18 tak by ho měli vzít .

• Citovat
  • Upravit
1570
7.11.11 14:57
Hodaka píše:

8-o vždyť to není zvíře ale člověk :nevim:
Zakladatelko,určo jak radí lentilka,jinak do dětského domova,pak mu ale bude 18 a vrátí se… leda ho dát léčit,pomoct mu.Je to těžké když tě v tom ex nechává tak máchat :think: držím ti palce a pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
7.11.11 14:59
kibooolka píše:
Hodaka píše:
8-o vždyť to není zvíře ale člověk :nevim:
Zakladatelko,určo jak radí lentilka,jinak do dětského domova,pak mu ale bude 18 a vrátí se… leda ho dát léčit,pomoct mu.Je to těžké když tě v tom ex nechává tak máchat :think: držím ti palce a pevné nervy :hug:

však já to nemyslela nijak hezky, po přečtení zakladatelčina prvního příspěvku jsem se málem :poblion:

• Citovat
  • Upravit
30317
7.11.11 15:00

Nechápu jak tě můžou odmítnout. Za prvé mu není 18 a za druhé, pokud se bude nadále chovat tak jak se chová, není problém ho tam nechat do 19, to už by měl skoro na dva roky.
Nejde to, že bys ho rovnou do nějakého ústavu dovezla? Nevím jak se umisťují děti, ale jednu holku tam taky máma strčila v 17 a nebyl problém a jí to pomohlo, uvědomila si, že tudy cesta nevede a bylo to pak o něco lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
7.11.11 15:01
Anonymní píše:
to bylo pro Hodaku.
lleennttiillkkaa On nepůjde na psychiatrii, jako s dítětem jsem s ním navštěvovala psychology a k ničemu. Jak by nám mohl psychiatr pomoct? Nikdo ho nikam nezavře. Jsem zoufalá a na pokraji sil. Ano, vážně ho už doma nechci a z té myšlenky je mi hrozně, miluji ho, je to mé dítě, ale … ALE.

Pani na sociálce byla nejspíš odpordnice přes dětské chování :cert:
Měli jsme v práci kluka, kterýho přijali 3 měsíce před 18. narozeninama. Pracovala jsem v DPL. Zajdi za psychologem/psychiatrem sama. Najdi si nějakou léčebnu, zavolej tam a poptaj se. Vím, že je těžký se se synem domluvit, ale dokud není plnoletý nic nezmůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.11 15:05

Než abych ho dostala na psychiatrii, to by raděj utekl.
Je to cca 3 týdny, co jsem ho dávala do pátrání. Týden se poflakoval. A do dětského domova asi zase jen přes OPD, kde nic dělat už nechtějí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.11 15:11

Taky se dá umístit například na dětské oddělení. Pokud uteče, dá se po něm pátrat a mezitím poběží sociální řízení a až ho najdou převeze se rovnou do diag. ústavu. Co na to pediatrička? Anonym K.T.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová