Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hodaka píše:eMaminka píše:jo ale jsou to cizí děti, to je jiný.Hodaka píše:eMaminka píše:většinou cizí člověk platí na dítě lépe, taky mám zkušenost s kamarádčinou holkoupapavlinka33 píše:Já věřím, že bych se s ním dokázala domluvit uplně v pohodě, že bych minimálně zjistila proč to vše dělá…
Zakladatelko mam napad, posli synatora na prevychovu k E-mamince, ona ti ukaze jak na torozhodně.. mě je 23… měl by mě za kámošku, né za někoho kdo mu radí o něčem co si už dáááávno nemůže pamatovat
a já si myslim, že na rozmluvy s puberťákama mám vyložený nadání …
to je jasné.. mě je taky jasný, že až já budu mít doma dvě malý drzý puberťačky tak mě poslouchat chtít nebudou
už teď je na nich silně vidět jejich osobnost.. paličatost… psychicky se připravuju na to co bude už odteď ![]()
eMaminka píše:sophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
tak předně tu obhajuju zájmy dítěte, nemluvím tu za mámy puberťáků ale jako jako člověk, dítě co si prošlo ulicí, co se k němu obrátili rodiče zády.. nepopírám, že z vaší strany to může vypadat jinak..![]()
dokonalá nejsem, vždy jsem byla a budu rebel.. u mě se to obešlo bez omamných látek a krádeží.. to neznamená, že sem byla sluníčko.. taky to neznamená, že jsem si nezasloužila být dítětem a mít v rodičích oporu…
stejně jako syn zakladatelky…
abych ale nebyla za diplomata co okecává, udělat toto, neměl by dle mého na to právo, pak bych ho čapla za flígr a tak bych mu dala po hubě, že by se z toho posr*l…
akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelky ![]()
eMaminka píše:Hodaka píše:to je jasné.. mě je taky jasný, že až já budu mít doma dvě malý drzý puberťačky tak mě poslouchat chtít nebudoueMaminka píše:jo ale jsou to cizí děti, to je jiný.Hodaka píše:eMaminka píše:většinou cizí člověk platí na dítě lépe, taky mám zkušenost s kamarádčinou holkoupapavlinka33 píše:Já věřím, že bych se s ním dokázala domluvit uplně v pohodě, že bych minimálně zjistila proč to vše dělá…
Zakladatelko mam napad, posli synatora na prevychovu k E-mamince, ona ti ukaze jak na torozhodně.. mě je 23… měl by mě za kámošku, né za někoho kdo mu radí o něčem co si už dáááávno nemůže pamatovat
a já si myslim, že na rozmluvy s puberťákama mám vyložený nadání …
už teď je na nich silně vidět jejich osobnost.. paličatost… psychicky se připravuju na to co bude už odteď
tak vidíš, víš co já měla za představy v tvém věku když byl mladej mrňous, realita je holt jiná.
sophinka píše:eMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
tak předně tu obhajuju zájmy dítěte, nemluvím tu za mámy puberťáků ale jako jako člověk, dítě co si prošlo ulicí, co se k němu obrátili rodiče zády.. nepopírám, že z vaší strany to může vypadat jinak..![]()
dokonalá nejsem, vždy jsem byla a budu rebel.. u mě se to obešlo bez omamných látek a krádeží.. to neznamená, že sem byla sluníčko.. taky to neznamená, že jsem si nezasloužila být dítětem a mít v rodičích oporu…
abych ale nebyla za diplomata co okecává, udělat toto, neměl by dle mého na to právo, pak bych ho čapla za flígr a tak bych mu dala po hubě, že by se z toho posr*l…
dát přes hubu tomuto dítěti je trapné, jsem zkoušela v létě, když mě vytočil ![]()
Hodaka píše:sophinka píše:dát přes hubu tomuto dítěti je trapné, jsem zkoušela v létě, když mě vytočileMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
já už to pár let nezkouším ,syn měří 192 m,musela bych si vzít štafle
![]()
sophinka píše:eMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
omyl… vidím z rodiny mého muže.. on báječný, musel dostat ale školu ode mě.. on vyrůstal v rodině, která byla o 360 stupňů jiná než ta moje.. výsledkem je, že jeho bratr gambler, zadluženej jak prase, krade 60tiletý mámě kreditky.. jemu je 40
hele vůbec.. ve výchově je důležitá míra, vyvážení… ani moc ani málo lásky, pochopení, podřizování, povyšování.. není dobrý… důležitý je to mít v rovnováze.. asi tak.. zatížit povinnostma v úměrné míře věku, nic nepřehánět, nic nepodceňovat ![]()
btw: zmáknu svýho 100 kilovýho chlapa usadit, když je potřeba.. usadila bych i 17 tiletýho kluka aby získal respekt.. ![]()
emaminkotvoje naivita je fakt úsměvná
no praktické rady nám asi nenabídneš protože zkušenosti k tobě dojdou až za pár let. Na jedné straně říkáš vyváženost a na druhé bys ho zbouchala? ![]()
modli se ať tě takový dárek v podobě vlastního potomka nepotká
nečetla jsem celou diskusi, nějak nemám náladu poslouchat, jak je každý chytrý a zvládl by problémové dítě. Takže za mě - při diagnostických ústavech často existují střediska výchovné péče. Pokud tam chceš umístit dítě, není potřeba soudní nařízení, jedná se čistě o aktivitu rodičů (ti samozřejmě pobyt platí). V případě, že policie začne řešit jeho kšeftování s trávou, tak jsou další možnosti - např. spolupráce s probační a mediační službou, kde mu můžou např. nařídit, aby chodil do školy. To je ale jen v případě, že by mu tu trestnou činnost prokázali. Diagnostický ústav je taky varianta, ale tam by musela spolupracovat sociálka. Možná tu vaši žádost o umístění opřít o fakt, že se chová agresivně (viz. soused), a že ohrožuje členy vaší rodiny.
Hodaka píše:sophinka píše:dát přes hubu tomuto dítěti je trapné, jsem zkoušela v létě, když mě vytočileMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
si mě pobavila.. dobře své předchozí prohlášení beru zpět,páč muž mě miluje, žejo, vím, že by mi neublížil, to se pak vyskakuje snadno… navíc sem si vzpoměla jak dal můj bráška v 15 na hubu tatíkovi.. tak ale tam musí bejt nějakej respekt mezi rodičem a dítětem ne.. jak to vypadá, když chceš ted zmlátit syna co je o hlavu větší?…
eMaminko, já si myslím že vzhledem k tomu, čím jsi si doma prošla ty, si do situace zakladatelky promítáš tu svojí a dost dobře to nedokážeš vidět jinak, než tak jak to vidíš.
To není útok, je to tak přirozený.
Jenže zakladatelčina situace je naprosto odlišná.
Zákon akce a reakce opravdu někdy naprosto nefunguje, ostatně, kdyby to tak bylo, měl by naopak díky Tvým strašným rodičům vyrůst sígr z Tebe, a ono to tak není.
To, že v Tvém případě podle toho co vyprávíš byli ti špatní Tví rodiče, neznamená že je to tak vždy.
Sedmnáctiletý kluk už opravdu není žádný „človíček“, vždyť je tady hromada diskuzí sedmnáctiletých maminek, a mnohé z nich jsou důkazem, že v tomhle věku se dokážou chovat velice rozumně a zodpovědně.
Nedokážu se vyjádřit k tomu, zda dát syna do diagnostického ústavu je dobrý nápad nebo ne. Jak už tu bylo psáno, někomu to pomůže, někomu uškodí, zakladatelčina syna neznám a nedokážu odhadnout, jak by to působilo na něj.
Jen mi prostě Tvá argumentace přišla do očí bijící tím, jak srovnáváš nesrovnatelné.
sophinka píše:Hodaka píše:já už to pár let nezkouším ,syn měří 192 m,musela bych si vzít štaflesophinka píše:dát přes hubu tomuto dítěti je trapné, jsem zkoušela v létě, když mě vytočileMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
abych ale nebyla za diplomata co okecává, udělat toto, neměl by dle mého na to právo, pak bych ho čapla za flígr a tak bych mu dala po hubě, že by se z toho posr*l…![]()
můj asi 186(poslední měření z jara
) asi 75 kg já 164-50 ![]()
eMaminka píše:Hodaka píše:si mě pobavila.. dobře své předchozí prohlášení beru zpět,páč muž mě miluje, žejo, vím, že by mi neublížil, to se pak vyskakuje snadno… navíc sem si vzpoměla jak dal můj bráška v 15 na hubu tatíkovi.. tak ale tam musí bejt nějakej respekt mezi rodičem a dítětem ne.. jak to vypadá, když chceš ted zmlátit syna co je o hlavu větší?…sophinka píše:dát přes hubu tomuto dítěti je trapné, jsem zkoušela v létě, když mě vytočileMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
jsem trapná trpaslice útočící na něco o hodně většího
on si na mě nedovolí, mám velkýho muže ![]()
crazzi píše:
eMaminko, já si myslím že vzhledem k tomu, čím jsi si doma prošla ty, si do situace zakladatelky promítáš tu svojí a dost dobře to nedokážeš vidět jinak, než tak jak to vidíš.
To není útok, je to tak přirozený.Jenže zakladatelčina situace je naprosto odlišná.
Zákon akce a reakce opravdu někdy naprosto nefunguje, ostatně, kdyby to tak bylo, měl by naopak díky Tvým strašným rodičům vyrůst sígr z Tebe, a ono to tak není.
To, že v Tvém případě podle toho co vyprávíš byli ti špatní Tví rodiče, neznamená že je to tak vždy.Sedmnáctiletý kluk už opravdu není žádný „človíček“, vždyť je tady hromada diskuzí sedmnáctiletých maminek, a mnohé z nich jsou důkazem, že v tomhle věku se dokážou chovat velice rozumně a zodpovědně.
Nedokážu se vyjádřit k tomu, zda dát syna do diagnostického ústavu je dobrý nápad nebo ne. Jak už tu bylo psáno, někomu to pomůže, někomu uškodí, zakladatelčina syna neznám a nedokážu odhadnout, jak by to působilo na něj.
Jen mi prostě Tvá argumentace přišla do očí bijící tím, jak srovnáváš nesrovnatelné.
jdu do defenzívy… v jistém ohledu s tebou naprosto souhlasím.. jen jsem chtěla pomoct s tím aby si uvědomila každá máma co se cche dítěte takto zbavit, jak moc to to dítě bolí… když by ta máma měla být ten člověk, který tu má být pro nás vždy, za každé okolnosti…
jaké to je být matka takového dítka zkutečně nedokážu reálně posoudit ale ani jsme se o to nesnažila.. ![]()
Hodaka píše:eMaminka píše:jsem trapná trpaslice útočící na něco o hodně většíhoHodaka píše:si mě pobavila.. dobře své předchozí prohlášení beru zpět,páč muž mě miluje, žejo, vím, že by mi neublížil, to se pak vyskakuje snadno… navíc sem si vzpoměla jak dal můj bráška v 15 na hubu tatíkovi.. tak ale tam musí bejt nějakej respekt mezi rodičem a dítětem ne.. jak to vypadá, když chceš ted zmlátit syna co je o hlavu větší?…sophinka píše:dát přes hubu tomuto dítěti je trapné, jsem zkoušela v létě, když mě vytočileMaminka píše:akce -reakce to je právě to co není vždy ve výchově pravda. To by totiž znamenalo ,že ze špatné rodiny vychází pouze zmetci a zdobrá jen super děti a tak to není. A že bys mu dala po hubě? AQž jednou tvůj syn bude měřit 180 a bude mít 80 kg tak už to tak lehce říkat nebudeš,obzlášť když to bude grázl jako ten zakladatelkysophinka píše:vše má akci a reakci… nejde jen o toto.. jde o celý příběh.. proč by to udělal, proč by mě poslal do háje, proč by byl drzej.. je potřeba vidět celek..eMaminka píše:tak nás pouč jak by sis s ním poradila až by tě jako matku poslal do pr–e a šel by si na balkon hodit čouda? Strašně by mě zajímalo jak bys k tomu přistupovala ty jako matka
abych ale nebyla za diplomata co okecává, udělat toto, neměl by dle mého na to právo, pak bych ho čapla za flígr a tak bych mu dala po hubě, že by se z toho posr*l…on si na mě nedovolí, mám velkýho muže
prskam si na monitor ![]()
tak to neber z pozice jsem kámoška,ale jsem matka,možná ti to pak docvaká