Jsme kamarádi, ale chci víc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29.5.25 18:18

Kamarád ale chci víc

Zdravím,

poznala jsem člověka (40), který je po rozvodu, s manželkou byl 17 let, mají dvě děti. Byl ale čerstvě zadaný, přesto jsme oba cítili, že k sobě máme zalíbení, trávíme spolu rádi čas, pošťuchujeme se, ale uvědomovala jsem si, že se musím držet dál. Nakonec se ale rozešli a my v tom našem škádlení, vídání se pokračovali, pokračujeme a teď to dospělo do fáze, kdy u něj přespávám, spíme spolu, takoví kamarádi s výhodami.. Na začátku mi řekl, že se mu líbím, přitahuju, ale potřebuje čas si vše urovnat (přestože měl vztah)…
Aktuální situace je taková, že ho ten poslední za mě brzký vztah poučil a dokopl víc k vizi- být sám je lepší, nikdo mi neublíží, city jsou na překážku a do vztahu se netlačí, protože nevěří, že by to všeobecně s někým vyšlo a nemá chuť se snažit o něco, když v manželství dělal co mohl a bylo to k ničemu. Že je teď větší sobec, protože už byl dost dlouho milej, hodnej a k ničemu to nevedlo.
Příjde mi jako by tím ale házel všechny do jednoho pytle.. Říkala jsem si, jestli není chyba ve mě, třeba jsem moc urputná ale prý nedělám nic špatně, pořád jsou tam sympatie, rád se mnou tráví čas ale vztah nechce kvůli tomu všemu. Možná je to teď blok z rozvodu a postupně ho to pustí. Na druhou stranu to nikdy nebylo tak, že tam nebyla i snaha z jeho strany mě zaujmout ale příjde mi jakoby si to nechtěl připustit, protože city a to je špatně. Nevím co s tím, chápu, že potřebuje čas ale na druhou když mu řeknu, že bych mu měla zmizet ze života atd, tak to nechce, že nevidí důvod, proč by to tak mělo být…
P. s.: Pro některé ano, jde s ním komunikovat, bavíme se o tom, jak to cítíme, vidíme. Rozvod ho hodně ovlivnil a určitě ho z ničeho neobviňuju…

Příspěvek upraven 29.05.25 v 18:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33136
29.5.25 18:34
@Kopretina995 píše: Více

Ty děláš špatně jednu věc, dáváš do toho city, a to je španě. Jste jen kamarádi s výhodama, a on to tak opravdu vidí. Tak s ním přestanˇspát, ubližuješ sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15566
29.5.25 18:50

Tak jasně, že nechce abys mu úplně zmizela ze života, protože jemu to takhle vyhovuje a je rád, že má někoho blízkého do postele, ale o nic víc nestojí… :think:
Buď to tak budeš brát a čekat, že se jeho postoj „na věc“ změní nebo s ním přestaneš „ztrácet čas“ a poohlédneš se po jiném, pro tebe perspektivnějším protějšku, který naplní tvá očekávání. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
29.5.25 18:51

Promluv si s ním tak, jak svoje pocity skutečně cítíš. Že tě jeho chování zranuje a jsi bezradna. Promluv si s ním narovinu tak, jak to zde popisuješ a dokopni ho ke komunikaci. Ale neobvinuj ho z ničeho (zatím). Řekni jen, jak se cítíš, nenech se vyprovokovat k hádce. Chtěj po něm odpovědi na své otázky. Chtěj od něj odpovědi, proč se chová tak, že se cítíš sama a zraněná. Řekla bych, že komunikace je základ pro další řešení (jestli s ním ovšem komunikovat lze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.25 18:51

Kdyby měl o tebe zájem a myslím tím vztah, ne jen sex a kamarádství, tak by o tebe projevil zájem… Vyhovuje mu, že se nemusí vázat a vrzne si. ;) Vždyť ti to sám řekl..

• Citovat
  • Upravit
35435
29.5.25 18:56

Nejspíš jsi jen převoznice č.2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
29.5.25 19:16

Jdi od toho. To jsou takovy kecy o zraneni a zklamani a jak to vzdava, nevim jestli zvracet nebo se huronsky smat. Vzdyt te vyuziva. Ma obveseleni, pochopeni a pritom te to vse zranuje. Proc budes nekomu delat matracku? Prece chces aby si te partner vazil, aby byl rad, ze te ma a ne aby ses citila, ze milostive s tebou je. Jako tohle se fakt casem nezlepsi. Vzdyt zacatky vztahu maji byt to nejkrasnejsi. A ty budes cekat az te milostive uzna jako partnerku? Peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
29.5.25 19:38

Nechce, aby jsi mu mizela ze života, protože, kde jinde by si tak jednoduše " zakukal" 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
29.5.25 19:40

Za mě jsi jen převoznice. Pomůžeš mu se z toho stavu po rozvodu dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
29.5.25 19:57

Můj známý po rozvodu: proč se teď vázat na 1, když jsem předtím nemohl, a teď je můžu mít všechny…?? Proste krize hodnot. Pochybuji, že to jde nějak spravit, a pokud ano, je to na dlouhé roky. On tvrdí, že už nebude monogamni nikdy. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.25 20:10

@izabe To je otázka, jestli pomůžu… Možná si pořád bude zarytě lpět na tom, že vztahy nemají smysl, protože to stejně dopadne jako s manželkou. Sama v sobě si to snažím srovnat co a jak.

@Judy Hopkava Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli to jde vůbec „spravit- změnit“ to jeho nastavení. Rozvod jsem nezažila, nemůžu soudit, ale zase není první ani poslední, kdo si tímto bohužel projde a bezesporu to není lehké.. Jen na základě téhle zkušenosti odvrhnout jiný, nový vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
29.5.25 20:15

No pomůžeš mu paradoxně tak, že uvidí, že se dá udržovat “vztah” s ženou bez závazků, lasky, společného života apod. Prostě si bude užívat sexu, společnosti bez něčeho víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
29.5.25 20:22

Ty máš jen dvě možnosti - buď to brát jako on, hezké chvilky bez záruky, nebo jít od toho. Ale rozhodně nečekej, že když s ním trpělivě budeš přátelsky spát, tak jednoho dne prozře, získá zpět ztracenou důvěru a bude tě chtít jako partnerku se vším všudy. On možná zase jednou zatouží po vztahu, dokonce si myslím, že je to pravděpodobné, ale ne s tebou. To už byste spolu byli. A svým chováním je i celkem čitelný, a vlastně ti to i říká - nechce vztah, jen v těch pravých důvodech tak trochu mlží, pochopitelně, riskuje, že bys s ním přestala spát, kdyby ti řekl pravdu, navíc když ví, že ty to chceš jinak. Takhle má svoje jisté a může se i rozhlížet bokem. Možná to píšu moc tvrdě, ale podle mě se chytáš plané naděje a může ti to hodně moc ublížit, když se nestáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15566
29.5.25 20:48

Podle mě, se marně snažíš „něco“ si namluvit, protože k němu zachováváš daleko hlubší city, než
on k tobě a je pro tebe těžké připustit si, že on to vidí zkrátka jinak… :nevim:
Ale ruku na srdce, kdyby o tebe opravdu stál, tak mu půjde o mnohem víc, než jen o sex, i když věřím, že to může být pro vás dva moc krásný. :P
Jednoduše řečeno, teď má za sebou neúspěšně dlouhodobé manželství a to poslední o co by
teď zrovna stál, je další vážný vztah…
Takže, buď ber nebo nech být.
Ale, tím se jen okrádáš o jiný hezký a hlavně láskyplný vztah s někým, kdo tě bude doopravdy milovat se vším všudy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
29.5.25 22:33

Kočičko, je mi líto, ale to není tak úplně o rozvodu. To jsou jenom takové kecy. Taky jsem to občas používala, když se kolem mě motal někdo, kdo byl sice celkem fajn, ale za partnera jsem ho nechtěla.
Prostě nejsi ta, se kterou by chtěl mít hlubší vztah. Navíc už vlastně vše dostal bez práce. Tak proč by se snažil, když si může užívat hezké chvilky i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová