Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já jsem asi tři měsíce měla podobného kamaráda. Bylo to po rozvodu a docela mi to prospělo. Na delší dobu bych to ale nedoporučovala…
@Kas píše:
Ahoj holky,určitě je tu mezi náma také spousta maminek, které jsou na všechno samy, jako já. Chci se zeptat, jaký máte návod na tzv. „kamarádství s výhodou“? Jeden můj dobrý kamarád mi tento návrh udělal a já nevím, jestli do toho jít. Co vy na to? máte někdo zkušenost?
To je jako kamarád, se kterým máš sex? Já tomu postaru říkám milenec. Zkušenost aktuální nemám.
Jestli ti můžu radit, tak se na to vykašli. Většinou to skončí tak, že jeden ze dvou, obvykle žena, se zamiluje, a chce víc a je pak nešťastná/nešťastný. Co bys z toho měla? Sex bez lásky? Ten je přece o ničem a ještě hrozí zmatek v citech. Silně nedoporučuji.
Já bych do toho šla…zvedneš si sebevědomí a budeš mít sex bez závazků…ale záleží na tom co hledáš, pokud už jsi připravená na nový vztah a víš, že bys do toho tahala city, tak to nedělej. Myslím, že je to opravdu ideální na porozchodovou (porozvodovou) depku, kdy se člověk nechce vázat a nehledá nový vzah… ![]()
Ahoj, taky mám porozvodovou zkušennost, je to fajn když oba víte co od toho očekáváte, ale musíte to oba dodržovat. Jakmile do toho jeden nebo druhej spadne citama, tak je to špatně. Takže jesti chceš, jdi do toho, ale hned jakmile by v tom měly být city (tvoje nebo jeho), tak to utni.
@Dafné píše:
Ahoj, taky mám porozvodovou zkušennost, je to fajn když oba víte co od toho očekáváte, ale musíte to oba dodržovat. Jakmile do toho jeden nebo druhej spadne citama, tak je to špatně. Takže jesti chceš, jdi do toho, ale hned jakmile by v tom měly být city (tvoje nebo jeho), tak to utni.
Jenomže když to utne, až už v tom city budou, tak to je trochu pozdě, no ni?
Ja jsem mela jednoho „kamarada s vyhodami“, kdyz jsem jeste byla svobodna a bezdetna, tak mezi vztahy (bylo to dlouhodobe, ale nikdy ne, kdyz jsem mela vztah) nam to fungovalo perfektne. Ale vedeli jsme oba dva, co od toho ocekavame a opravdu to bylo jenom o sexu a obcas kafi, ktere take skoncilo sexem. Ale jakmile jsem mela novy vztah, tak tento prestal, vedeli jsme to oba a meli to ujasnene…
Pokud tohle dokazes, tak bych do toho sla. Nam to takhle fungovalo s prestavkami asi 5let. A bylo to v pohode.
Ale ne kazdy ma na to zaludek.
![]()
(omlouvam se za anonymitu, ale rodina to nevi, mozna tusi, ale nemusi to mit potvrzene z prvni ruky, ne?
).
Já mám tahle „kamaráda“ přes 20 let, když byl jeden z nás zadaný, tak jsme se nevídali, teď jsme oba sami, tak jsme to zase dali dohromady. Máme každý svoje, do vztahu nechceme jít ani jeden, tak si takhle občas „vypomáháme“. Je to fajn, ale musíš vědět, že je to „jen o sexu“ ![]()
Ahojky něžnosti krásné, pokud tak trochu mohu se přidat k tomuto tématu. Tak plně souhlasím s tím že i taková kamarádka se někdy hodí. Určitě se, každé stalo že jí ten její dal kopačky. Týden je z toho hotová ale příroda je přírodou a pokud není uplně zahalena černým rauchem tak si klikne.Ale to po nějaké době tak omrzí. Tak se vytáhne kamarád ze šuflíku a je zle. Začne se myslet na toho co mě odkopl a jaké to s ním bylo. Proto plně souhlasím, že kamarád taky rád. A je to ještě lepší o to že každý má tu ulohu jistou, ALE POZOR je jasné že city jen maliné. Bez nich to vyvrcholení není ono.
Jestli chces o kamaráda přijít, tak směle do toho. Z vlastní zkušenosti nedoporučuju
ale určitě se najde spousta těch, které to dotáhly až k oltáři a dalších šťastností ![]()
@Phaia píše:
Jestli chces o kamaráda přijít, tak směle do toho. Z vlastní zkušenosti nedoporučujuale určitě se najde spousta těch, které to dotáhly až k oltáři a dalších šťastností
Já si myslím, že jich moc nebude, spíš víc těch, co poznali, že je to pěkná blbost.
Ale ať si to každý, kdo chce, zkusí. Tady se happyendy prostě z 95% nekonají. Taky jsem někde četla, že muži většinou oddělují ženy, které chtějí jen na sex a ty, které chtějí pro život. Kdo nemá povahu na nezávazný sexík, ten vždycky dřív nebo později narazí…
Jo na tom neco bude..stejne tak to plati i obracene. Obcas je mi ale zahadou, za jaky skvost chlap vymeni svoji drahou polovicku se kterou planoval i rodinu..zlati kamaradi s benefity ![]()
@Phaia píše:
Jo na tom neco bude..stejne tak to plati i obracene. Obcas je mi ale zahadou, za jaky skvost chlap vymeni svoji drahou polovicku se kterou planoval i rodinu..zlati kamaradi s benefity
To nikdy nevíš, kde se mu nějaká zalíbí a proč. Každý chce to, co nemá, tak třeba hledají něco jiného, než mají doma, protože už je žena omrzela, nevím.
http://portal-pro-zeny.cz/…i-s-vyhodami
opravdu je to dobře napsané. Ale ta diskuze podtím mě taky pobavila
Ahoj holky,
určitě je tu mezi náma také spousta maminek, které jsou na všechno samy, jako já. Chci se zeptat, jaký máte návod na tzv. „kamarádství s výhodou“? Jeden můj dobrý kamarád mi tento návrh udělal a já nevím, jestli do toho jít. Co vy na to? máte někdo zkušenost?