Kamarádka a drogy

Anonymní
29.4.20 10:02

Kamaradka a drogy

Ahoj, kamaradce je 19 let a ma nejake psychicke problemy. Absolvovala uspesne 3 mesice v protialkoholni lecebne a zdalo se, ze je vylecena. Bohuzel asi dva mesice po nepiti alkoholu si nasla partu kamaradu, ktera dost pije a uziva drogy. Trava, emko, kokain a spousta dalsich, nevyznam se v tom. Vim ze v minulosti uz neco mela, ale dostala se pres to a zacala zdravy zivotni styl, joga, pravidelne cviceni. Nedavno ji umrel deda a ona mi porad pise jak je sjeta a podobne. Ze se pres jeho smrt nemuze prenest. Vim jake to je, taky mi zemrelo v rodine mnoho lidi, ale drogy ani alkohol nejsou reseni. Uz jsem ji mnohokrat rikala, ze jestli stale bude uzivat drogy, nebudu se s ni bavit, nechci takove lidi okolo sebe. Ji to je asi jedno a sjizdi se dal. Co byste delali vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
29.4.20 10:06

Musíš počkat, až jí to dojde, což může trvat docela dost dlouho…

Případně ji nabízet, že ji pomůžeš, pokud se vrátí do léčby -kldině může někam chodit jen ambulantně a nemusí při tom abstinovat - najdi nejbližš K-centrum a poptej se tam. Je potřeba počítat s tím, že to nebude mít úplně efekt, když jí to navrhneš.

Ale pokud vyhrožuješ, že se s ní přestaneš bavit a neuděláš, to, tak to je vcelku zbytečná výhružka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35683
29.4.20 10:47

A co její rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 10:57

@Ou ptala jsem se ji na to, nema zajem. Uz s ni nejsem tak moc v kontaktu, jen mi kazdy den posila hlasove zpravy na facebooku jak je sjeta.

@Berry77 mate pravdu, jestli to tak bude pokracovat, urcite s ni utnu kontakt

@JancaS84 s mamkou je rozhadana, tak bydli s tatkou v novem byte. Ten je ale neustale s jeho mamkou, kvuli tomu umrti. Takze prakticky ted bydli sama

• Citovat
  • Upravit
9374
29.4.20 11:16

Tak mladá a už má za sebou protialkoholní léčebnu? Ta holka má sklony k závislostem. Ještě jednou a vážně jí řekni, že jestli se potřebuje vypovídat o svých starostech, může, ale ať je střízlivá. Potom ještě můžeš upozornit rodiče, očividně se o holku moc nestarají, když tohle neví nebo to nijak neřeší. Jinak bych se na kamarádku vykašlala, že jsou drogy špatné, to už určitě někdy slyšela. A je to její volba, tvoje volba zase je, že se nechceš obklopovat feťáky. Ona si najde jiné kamarády, kteří budou fetovat s ní, ty si najdeš taky jiné. V životě se okruh přátel mění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.20 11:24

Nemá to cenu. Podle jejího chování ji drogy ovládly a vzhledem k věku asi těžko něco uděláš proti její vůli. A aby člověk přestal brát, musí chtít sám a pak jde přestat i bez odborné pomoci. Něco o tom vím. Bohužel pokud nechce a drogy ji baví, musí spadnout na dno. Mezi narkomany je spousta lidí, co začne páchat trestnou činnost. Od toho jsem se vždycky distancovala. S takovými lidmi je lepší přerušit kontakt, ať se nestaneš součástí nějaké krádeže, třeba by se Ti kamarádka časem mohla pokusit prodat kradený mobil, nebo by Ti mohla nepozorovaně něco vzít. Pokud sama nezajde do K centra nebo k doktorce, že chce třeba psychologa, nemá vůli nic řešit a nikdo jiný to za ní nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová