Kamarádka chce spáchat sebevraždu

Anonymní
19.11.13 17:26

Kamarádka chce spáchat sebevraždu

Ahoj všem :mavam:,
prosím o zachování anonymity. Děkuji

Dneska jsem byla s kamarádkou a to co jsem se dozvěděla mi vyrazilo dech, nevím co s tím mám dělat. Kamarádka mi oznámila, že chce spáchat sebevraždu( už dokonce ví kdy a kde, ale to mi neřekla :pocitac: ). Do dneška jsem nevěděla jaké má problémy vždy působila velmi mile a vyrovnaně, nic jsem netušila. Do finančních potíží jí dostal bývalý přítel ( cca 400 000 Kč), docela dost se o tom rozpovídala, dále má velké problémy s policii ( o co jde netuším, nechtěla o tom mluvit ). Byla úplně na dně, odevzdaná a smířená s tím, že její život nemá smysl.
Jak jí mám pomoct? Jsem s toho dost zoufalá :,(.

Děkuji za každou odpověď a radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
19.11.13 17:30

Ona chce zachránit… takže to někumu řekni, než udělá nějakou demonstračku. Lidi co doopravdy chtějí spáchat sebevraždu, tak nemluví a udělají to. Můj brácha sebevraždu spáchal a ani brvou nehnul. Netušili jsme to. Normálně to řekni rodině, komukoli ať jí dotáhnou na psyhiatrii a pokusí se to s ní řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
19.11.13 17:31

Lidi co to chtějí opravdu udělat tak o tom nemluví, jsou rozhodnutí, třeba jí jen pomůže že ti to řekla, že to s někým mohla probrat, nebo že jí pomůžeš s nějakým řešením, že jí podpoříš, budeš mít nápad jak z toho ven proto ti to řekla, řekla si tím o pomoc a nechce to udělat, chce zachránit a neví jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
19.11.13 17:36

Souhlasím s výše napsaným. Člověk, který se chce zabít, tak se nikomu nesvěřuje. V tomto případě to chce s kamarádkou promluvit a rozhodně pomoc odborníka. Jsou to jasné signály hledání pomoci, jestliže mluví o sebevraždě. Potřebuje, aby ji někdo ukázal, že vše není tak černé a hlavně bude potřebovat oporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
19.11.13 17:36

Rychle s ní na psychiatrii. Ach jo, co je to za řešení problémů 8o. Kolik lidí se dostane do průšvihu jak slepej k houslím a chce to řešit takhle, kolik lidí dělá lumpárny, dluhy… ve velkém a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
19.11.13 17:44

Je smutne..velmi smutne k cemu se lide uchyluji kvuli necemu tak ubohemu, jako jsou penize :zed:

• Citovat
  • Upravit
7631
19.11.13 17:54

Tak já bych se vůbec nespoléhala na to, že to kamrádka nemyslí vážně :think: :think: Poradila bych se na nějaké lince bezpečí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.13 18:00

Prvně jsem si myslela, že to říká jenom tak, ale potom jak mluvila odevzdaně a smířeně stím, že umře si nemyslím, že o tom mluvila jenom tak. Nevím jak jí mám pomoct :zed:. Prosila mě ať o tom snikým nemluvím, přesto mám zavolat její matce? Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
sad 1
19.11.13 18:02

Tak v první řadě bych chtěla všem vyvrátit, po zkušenostech z praxe, tvrzení, že ten kdo sebevraždu plánuje, a svěří se někomu, tak ji neprovede. Bohužel to není pravda, věřte mi. Pokud by se kamarádka svěřila, kdy a kde chce sebevraždu spáchat, informovala bych o tomto policii. Bohužel kdo chce sebevraždu spáchat, spáchá ji, a nikdo tomu nedokážeme zabránit. Můžeme mu ale nabídnout pomocnou ruku, vyslechnout ho, a odkázat na odbornou pomoc.

• Citovat
  • Upravit
11370
19.11.13 18:09

@sad 1 ano může to udělat, ale taky volat o pomoc… já si teda na jednu stránku myslím, že ona je pěknej sobec. Tady zatíží informacemi svojí kamarádku, že chce spáchat sebevraždu, řekne jí podrobnosti a pak chce aby to neříkala? A stím má normální člověk žít, že se kamarádka chce zabít a nic neudělat? Normálně bych na ní zavolala bohnice ať jí svážou do kazajky a dělaj co je potřeba. Pak když se o to opravdu pokusí, bych měla aspoň pocit, že jsem něco udělala a nenechala ji jentak zemřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.11.13 18:12
@Anonymní píše:
Prvně jsem si myslela, že to říká jenom tak, ale potom jak mluvila odevzdaně a smířeně stím, že umře si nemyslím, že o tom mluvila jenom tak. Nevím jak jí mám pomoct :zed:. Prosila mě ať o tom snikým nemluvím, přesto mám zavolat její matce? Zakladatelka

Jo, zavolej. Pak by sis to vyčítala, žes to neudělala. Holky maj pravdu, je to „jen“ demonstračka. Kdyby se chtěla zabít, tak to prostě udělá a nemluví o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.11.13 18:13
@sad 1 píše:
Tak v první řadě bych chtěla všem vyvrátit, po zkušenostech z praxe, tvrzení, že ten kdo sebevraždu plánuje, a svěří se někomu, tak ji neprovede. Bohužel to není pravda, věřte mi. Pokud by se kamarádka svěřila, kdy a kde chce sebevraždu spáchat, informovala bych o tomto policii. Bohužel kdo chce sebevraždu spáchat, spáchá ji, a nikdo tomu nedokážeme zabránit. Můžeme mu ale nabídnout pomocnou ruku, vyslechnout ho, a odkázat na odbornou pomoc.

Jj může ji spáchat i tak, ale tím, že o tom mluví, tak se dožaduje pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.13 18:24

Určitě bych sní zašla k nějakýmu psychiatrovi a doporučila bych jí chodit k psychologovi.
To, že o to mluví znamená, že z největší pravděpodobností to zkusí. Mam za sebou aspon 6 pokusu o sebevraždu. Párkrát jsem o tom mluvila předtim v naději, že mě někdo přesvědčí, že má smysl žít. Zatim se to nikdy nekomu nepovedlo. Zabít se mi nepovedlo a musim žít dál. Pokaždé, co přecházim ulici si řikám jak super by bylo kdyby mě něco přejelo.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
19.11.13 18:26

Já si netroufám soudit kamarádku, zda je sobec nebo ne. Já bych ji třeba dovedla k psychiatrovi, prostě vše co bych mohla, bych udělala. Jestli bude něco demonstrovat nebo ne, to my tady nikdo nevíme, nikdo jí do hlavy nevidíme, a nemůžeme tvrdit, zda to sklutečně udělá nebo nikoliv. Mám jiné zkušenosti. Jsou i lidé, kteří se svěří právě jen jednomu člověku, vyloženě jinak působí tiše, a nikdo nic netuší, rozhodně to neroztrubují, a pak bohužel sebevraždu dokonají. Pokud by se jednalo o moji kamarádku, já bych prostě jednala, jak jsem popsala výše, a nebrala bych to na lehkou váhu. Ale i proto, že jsem už nějakou sebevraždu v profesi zažila, a vím, že jsou toho schopni jak lidé, kteří o ni nemluví, tak lidé, kteří se jen tak mimochodem někomu svěří, a on to právě bere na lehkou váhu.

• Citovat
  • Upravit
27281
19.11.13 18:40
@Anonymní píše:
Ahoj všem :mavam:,
prosím o zachování anonymity. Děkuji

Dneska jsem byla s kamarádkou a to co jsem se dozvěděla mi vyrazilo dech, nevím co s tím mám dělat. Kamarádka mi oznámila, že chce spáchat sebevraždu( už dokonce ví kdy a kde, ale to mi neřekla :pocitac: ). Do dneška jsem nevěděla jaké má problémy vždy působila velmi mile a vyrovnaně, nic jsem netušila. Do finančních potíží jí dostal bývalý přítel ( cca 400 000 Kč), docela dost se o tom rozpovídala, dále má velké problémy s policii ( o co jde netuším, nechtěla o tom mluvit ). Byla úplně na dně, odevzdaná a smířená s tím, že její život nemá smysl.
Jak jí mám pomoct? Jsem s toho dost zoufalá :,(.

Děkuji za každou odpověď a radu :kytka:

Zavolej na linku bezpečí, poradí ti tam personál vyškolený přesně pro tuhle problematiku…

Hele nepodceňovat… známej se kdysi jen tak ve srandě vyptával jak by asi bylo nejlepší se zabít, že má fin. problémy, rodinné problémy a tak. Nakonec usoudil, že asi oběšením. Normálně o tom mluvil jako kdyby se nechumelilo. Říkali jsme se, že má jen blbý smysl pro humor. I se tomu smál. Asi za měsíc se skutečně oběsil. Nezachránili ho. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová