Kamarádka Liberec
- Otevřená skupina
Ahojky holky Skupina pro holky, který nemají a hledají kamarádku.
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, dekuju vam za rady. Ono je to tezky - kazdy rika neco jineho. Jedna moje kamaradka zacinala jako prikrmy s ovocem, ze pry neni tak tezke do zaludku, druha mi zase radi zacit urcite se zeleninou, protoze ovoce je sladke a zeleninu by pak mohla mala odmitat… A s tim nutrilonem - mala pije z prsou hezky, tak nechci o kojeni prijit, navic ze zacatku jsme fakt bojovaly, protoze se narodila mala a nemela silu dostatecne sat, takze moje kojeni probihalo tak, ze mala z jednoho prsu pila, druhe jsem mezitim odsavala a pak ji to davala vypit z lahvicky. Diky tomu stale kojime, i kdyz uz mesic bez odsavani (dikybohu, uprostred noci vstat, sterilizovat, odsavat, no byl to boj). Jen doktorky rada uz tenkrat znela - nutrilon
Tehdy mozna prisla o moji duveru..
Jinak jsem cetla vasi diskuzi o kilech a vaze, mne sla kila dolu sama, ale nevim, odkud - kolem bricha mam porad pneumatiku, ackoli mam jeste o pet kilo min, nez pred otehotnenim. Takze zustavam na velikosti M. Musim teda dodat, ze za tehu jsem pribrala jen osm kilo a posledni dva mesice jsem zacala hubnout, protoze mi nikdo neprisel na jeden problem, diky kteremu se nakonec Daja narodila akutnim cisarem. Nastesti to bylo jen o deset dni pred terminem, takze jsem nakonec i rada, ze se na to neprislo, ze mohla zustat v brisku dyl…
Jinak se musim pochlubit, ze interval mezi kojenim se mi podarilo natahnout na snesitelne 2,5 hodiny - i kdyz, co kojim z obou prsou, tak to zas trva 40 minut (dvacet a dvacet). Nekdy si fakt rikam, ze pro me by byl nutrilon vysvobozeni
ale pak se na me mala usmeje, pusu plnou moji bradavky, a hned tu hrisnou myslenku zazenu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačudík koukam, ze sis s kojenim teda uzila. Ale jsi dobra, ze jsi to nevzdala…ja nevim, zda bych mela takove nervy, jako ty ![]()
A prozradíš nam, o jaky problém slo na konci tehotenstvi?
To je stejne sileny, kolik existuje věci okolo, které spravne tehotenstvi a porod ovlivnuji ![]()
Ja jdu zítra s dcerkou na 18. mesicni prohlídku, tak jsem zvedava, jak nam vyrostla, prcka jedna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačudík ahoj tak ja pribrala asi 22kg
a davej to dolu vid
ta pneumatika zmizi tim ze budes kojit lip ti pujde dolu bricho ale zase se rika ze po cisari jdou pneumatiky hur dolu tak uvidis. jinak vidis zvladas to i bez nutrilonu je fakt ze ja mela vzdy v zaloze um uz od narozeni nakoupene ale zatim jsem ho neupotrebila a teda ssi dobra takto vybojovat to kojeni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ten muj problem na konci tehotenstvi - hellp syndrom… Nikdy jsem o tom neslysela
Asi od 34.tydne tehu jsem mela krece, ale nahore, nad brichem, doktor na gynde jen krcil rameny, jakoze normalni to neni, ale dite bylo v poradku podle vsech vysetreni. Do toho se pridalo jeste i to hubnuti… Bohuzel ho nenapadlo udelat mi krevni testy, soustredil se jen na mimco. Pak me uz predal do porodnice v Liberci s tim, ze uz mam skoro termin porodu (38+4). Tam jsem sla hned druhy den uz zoufala s temi krecemi, protoze trvaly vzdycky tak 12-14 hodin, nemohla jsem jist, spat, proste nic. Pak jsem mela pul den klid a pak se zase opakovaly. Tam mi udelali stejna vysetreni jako na gynde - vse na mimco, monitor, ultrazvuk, a vse OK. Nastesti tesne pred odchodem doktorku napadlo vzit mi jeste krev, druhy den jsem si mela jit pro vysledky. Pritel me odvezl domu, rozlozil gauc a nez jsem si stacila lehnout, volali mi z porodnice, ze uz maji ty moje vysledky a at si sbalim k porodu a okamzite prijedu. No, byl to sok… Mela jsem to tak blby, ze uz jsem umirala (zni to pateticky, ale pri vizite mi to zduraznoval kazdy doktor, ktery se na me prisel ten den podivat
). Misto normalni hodnoty 150 krevnich desticek jsem mela jen 22, takze nejdriv do me nacpali dve kapacky trombocytu a pak teprve jsem mohla jit na cisare. Musel byt v celkove narkoze, zas kvuli te spatne krvi a jaternim testum.. A tak se narodila moje Dajinka
Byla jsem strasne rada, ze me po narkoze probudili a na chvili mi ji dali k prsu, hned se prisala, ja vybuch hormonu, totalni stesti, ale pak jsem musela byt dva dny na jipce, nez se mi krev trosku srovnala, a to jsem teda noci probrecela, ze nejsem u ni… Nastesti sestricky byly hodny, odpoledne me na voziku svezly dolu na sestinedeli a mohla jsem s ni dve hodiny byt. No, ted uz jsem OK, teda - mela jsem brat zelezo, ale mala se po nem nemohla vykakat, takze jsem prestala, ale citim se dobre.
Divine - tak co prohlidka, jak mala vyrostla?
Aspagi - nutrilon koupeny taky mam
clovek nikdy nevi… Mala mi od stredy nekakala, sestricka na detskym rikala, ze je to OK, ze proste spotrebuje vsechno me mleko. Tak si myslim, ze v souvisloti s tim, ze moc nepribira, stejne na tom nutrilonu skoncime, zacina to byt neudrzitelny. Se sestrickou jsem mluvila jen po telefonu, takze si nejspis nedala dohromady to nepribirani s nekakanim… ![]()
Sakra, nejak jsem se rozepsala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačudík
Ahoj, nám je šest týdnů a už od třetího jsme na sunaru, bohužel jsem přišla o mléko i když jsem se snažila. Odsávala jsem, dávala pít z obou prsů a stejně nic.
No a dneska dostala rýmu, takže nejen UM do ní cpu, ale ještě léky :-/
Jinak to hubnutí je na pytel, cvičím a jím zdravě a často a stejně mám ještě šest kilo nahoře a traktorovou pneu na břiše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačudík tak to je strasne, co sis zazila
Vedet, ze jsi mohla umřít, fuj, ani na to nemyslet..
No hlavne, ze jsi v poradku a ze se na to prislo. U pripadneho druhého tehotenstvi uz budes urcite hlidana, vid.
Včera, jak jsem jela tramvaji od doktorky, tak byla vedle me pani, která sve holcicce rikala Dajinko ![]()
Hele a kolik Daja vazi, ze se ti to zda malo?
Jinak ta nase rošťanda ma uz 11kg, u doktorky ječela, jak kdyby ji chteli zavraždit, hysterka silena
A odlozila jsem ockovani MMR az na dva roky, no moc nadsene z toho mudr. a sestra nebyly…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Divine kdyby to bylo v autobuse, mohla bych to byt ja s Dajinkou
Ale tramvaji jsme vcera nejely… Jinak je ji pres 3,5 mesice a vazi 4,8kg. Pri narozeni mela 2,8kg. Meri 59cm. Takze je na spodni hranici… A proc jsi odlozila ockovani?
@veru26 nekdy udelas maximum a o mliko stejne prijdes.. nastesti je dneska doba tak pokrocila, ze ta UM je fakt vymakana
A ja taky vyrostla na eviku, protoze za mamky se melo kojit je kazde tri hodiny, driv ne, ja kricela hlady, tak zacala prikrmovat evikem a prisla o mliko.. A jake leky ji ted davas? Ja jen, ze pritel zrovna onemocnel, tak se desim, aby to mala nechytla..Mam doma jen paralenovy cipky na snizeni horecky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačudík
Doktorka nám doporučila Otrivin pro nejmenší a Fenistil kapky na zmírnění otoku v nosánku, zvlhčený vzduch, často odsávat(odsávačkou na vysavač) a vytírat nosánek buď Fyziologickým roztokem nebo Vincentkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačudík hele kdyz vydrzis kojit do 4mesicu a pak pridas odpoledne zeleninu tak se mala nadlabne a uvidisjak bude pribirat malej na 3.5mesicich pribral jen 150gramu za 14dni mudra hrozila um ale ja se nenechala kojila a pak prikrmovala odpoledne zelenina ecer kase a prokladala jsem to kojenim a nekdy na 4.5mesicich jsem zacal a stridat k obedu ovoce zelenika no a od 7mesice davam ranni kojeni obed zelenina svaca ovoce budto ovocne mlicko nestle dělají bananove od 4m nebo jogurt nebo ovoce pak kojeni a vecer kase a v noci 3× kojeni des bes
Jinak jakyho mas gyndare fakt ti nezavidim co sis prozila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veru26 teda ty jsi samej lek miki ma taky rymu ale davam mu jen hodne pit caje a ani nemam odsavacku a co to je odsavacka na vysavac?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, ale ve s že nám je šest týdnů :-/ Normálně v lékárně řekni že chceš odsávačku na vysavač, je fakt super odsaje tomu miminku všechno a může se tak vklidu najíst mlíka. Já jsem s tím spokojená, je mi jí hrozně líto jak má ucpaný nosánek a dávý se těma hlenama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veru26 a to nasadis na vysavac? Nebo to je elektricka odsavacka a kolik stoji budu to muset koupit malej ma ucpanej nos a chrape ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aspagi ahojky, taky ji mám, koupila jsem ji v Dětském ráji v Rochlicich a stala nejak do 250,–. Elektrická neni, jen umělohmotná a to nasadís na trubici k vysavači a zapnes ho…
Jinak chodím do Dunaje k Richterovi, prý byl kdysi dobrej, ale pak jsem na něj slyšela taky neco negativního, jen jsem si řekla, ze to jsou pomluvy a zůstala u něj. Jenže tohle vyloženě zanedbal, kdyz viděl tu moji zprávu z tak nemocnice, tak se chytil za hlavu a prý - proč jsme neudělali ty krevní testy.. no co mu na to mas odpovědět? Me uz zarazilo, ze ani toho hubnutí si nevšiml, vždycky automaticky vyplnil kolonku a hotovo. Na to jsem ho musela upozornit taky já.. Ale má dobrej ultrazvuk, nemusela jsem chodit do nemocnice na ty velký UZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aspagi ahojky, taky ji mám, koupila jsem ji v Dětském ráji v Rochlicich a stala nejak do 250,–. Elektrická neni, jen umělohmotná a to nasadís na trubici k vysavači a zapnes ho…
Jinak chodím do Dunaje k Richterovi, prý byl kdysi dobrej, ale pak jsem na něj slyšela taky neco negativního, jen jsem si řekla, ze to jsou pomluvy a zůstala u něj. Jenže tohle vyloženě zanedbal, kdyz viděl tu moji zprávu z tak nemocnice, tak se chytil za hlavu a prý - proč jsme neudělali ty krevní testy.. no co mu na to mas odpovědět? Me uz zarazilo, ze ani toho hubnutí si nevšiml, vždycky automaticky vyplnil kolonku a hotovo. Na to jsem ho musela upozornit taky já.. Ale má dobrej ultrazvuk, nemusela jsem chodit do nemocnice na ty velký UZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- budilucka , 3.2.22 10:48
- LUCIE.BERGMAN , 2.2.22 08:30
- marketapatova , 19.11.20 09:46
- katherinaa , 21.2.20 21:59
- lancisko , 7.10.19 11:15
- IvaHar , 8.8.19 21:37
- KaaCa03 , 22.7.19 17:28
- Veronika_Janatova , 15.4.19 11:11
- J.O.V , 2.4.19 17:47
- Yunnx97 , 15.3.19 14:11
- rom.k , 13.11.18 10:09
- Nunina72169 , 5.10.18 20:18
- Souhym , 21.7.18 22:36
- buckova79 , 16.5.18 12:42
- Michaela95 , 7.5.17 21:57
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Jakým způsobem učíte zeměpis? Tipy na výuku
- 16.5.26 20:02
- Anonymní
- 1
V šestém měsíci jen kilo nahoře
- 16.5.26 20:14
- Bytsamsebou
- 6
Francouzské okno nebo sedací? Nemohu se...
- 16.5.26 20:21
- Babrrr
- 11
Fakt nechutná věc - napité klíště v puse
- 16.5.26 19:49
- Havlova
- 14
Chirurgická extrakce horního zubu a...
- 16.5.26 18:31
- Anonymní
- 3
Dědictví, když má dítě “nového otce”
- 16.5.26 17:57
- Aletheia
- 5
KET a 10ty den
- 16.5.26 19:47
- Satalie
- 2
VÝŽIVOVÝ PORADCE - zkušenosti (ATAC, WELKO)
- 16.5.26 14:58
- ka2ka
- 2
FOTO: test slábne - 1 den zpoždění
- 16.5.26 17:24
- Daisy98
- 12
Carum carvi, jsou to německé čípky, máte...
- 16.5.26 13:36
- Evulka44
- 4
Nové příspěvky
Otázka na adminy
- 16.5.26 20:24
- mado
- 2328
Snažení o miminko - měření bazální...
- 16.5.26 20:24
- deepbluesea
- 33262
Milenky sem nová diskuze
- 16.5.26 20:23
- zmrzlik
- 105360
Francouzské okno nebo sedací? Nemohu se...
- 16.5.26 20:21
- Babrrr
- 11
Nedostatečná erekce, prosím radu
- 16.5.26 20:18
- em488
- 33
Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026
- 16.5.26 20:17
- šalvěj
- 2082
Jarní čtenářské bingo 2026