Kamarádka mi nic nekoupí

11.3.23 23:58

Kamarádka mi nic nekoupí

Ahoj, nevím, jak téma správně nazvat. Takto to zní hloupě, ale mám prostě kamarádku, kterou znám necelých 5let. Myslím, že od začátku jsme si dost sedly. No chci říct, že za ty roky jsem ji na každé její narozeniny přála a taky dala dárek. Na Vánoce jsme si daly dárek až předloni. To bylo vlastně poprvé, kdy mi něco koupila.
No a… já nevydělávám moc peněz, ale brala jsem ji jako jednu z nejbližších a proto vždy myslím dopředu, ať si odložím dostatek peněz na její narozky/Vánoce..tak to dělám i u ostatních….
Ona se mi minule svěřila, že vydělává okolo 50tisíc. Samozrějmě má taky výdaje..ale jak je možné, že mi za celou tu dobu nekoupila jedinou věc k narozeninám a to ani pitomou maličkost?
Letošní Vánoce byly takové, že jsme se po Vánocích viděly a já ji dala dáreček..a ona mi nic a řekla mi, že si myslela, že si nic dávat nebudeme..
Ještě dodám, že má narozeniny měsíc přede mnou a prostě každý rok je takový, že se vidíme, já ji popřeji a tím myslím i s dárkem, popř. kytkou..No a na moje narozeniny mi popřeje jen zprávou a to někdy bylo i dva týdny po… a když jsme se třeba loni viděly, tak už tenkrát mě to štvalo a nenápadně jsem zabrousila na téma moje narozeniny a ona jen, že pro mě nic nemá a je jí to blbé.

Přijde mi to dost trapné, že to tak řeším, ale nekupovala jsem ji věci za sto korun…A v poslední době nad tím dost přemýšlím a dost mi to vadí a nějak nemám potřebu ji ani odepisovat na zprávy. Ale je mi to vážně trapné, že řeším takovou “blbost”.. A je to má jediná kamarádka ve městě, kterou tu mám a která o mně ví naprosto všechno a čím jsem si za poslední roky prošla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76904
12.3.23 00:01
@Cekamnagodota píše:
Ahoj, nevím, jak téma správně nazvat. Takto to zní hloupě, ale mám prostě kamarádku, kterou znám necelých 5let. Myslím, že od začátku jsme si dost sedly. No chci říct, že za ty roky jsem ji na každé její narozeniny přála a taky dala dárek. Na Vánoce jsme si daly dárek až předloni. To bylo vlastně poprvé, kdy mi něco koupila.
No a… já nevydělávám moc peněz, ale brala jsem ji jako jednu z nejbližších a proto vždy myslím dopředu, ať si odložím dostatek peněz na její narozky/Vánoce..tak to dělám i u ostatních….
Ona se mi minule svěřila, že vydělává okolo 50tisíc. Samozrějmě má taky výdaje..ale jak je možné, že mi za celou tu dobu nekoupila jedinou věc k narozeninám a to ani pitomou maličkost?
Letošní Vánoce byly takové, že jsme se po Vánocích viděly a já ji dala dáreček..a ona mi nic a řekla mi, že si myslela, že si nic dávat nebudeme..
Ještě dodám, že má narozeniny měsíc přede mnou a prostě každý rok je takový, že se vidíme, já ji popřeji a tím myslím i s dárkem, popř. kytkou..No a na moje narozeniny mi popřeje jen zprávou a to někdy bylo i dva týdny po… a když jsme se třeba loni viděly, tak už tenkrát mě to štvalo a nenápadně jsem zabrousila na téma moje narozeniny a ona jen, že pro mě nic nemá a je jí to blbé.Přijde mi to dost trapné, že to tak řeším, ale nekupovala jsem ji věci za sto korun…A v poslední době nad tím dost přemýšlím a dost mi to vadí a nějak nemám potřebu ji ani odepisovat na zprávy. Ale je mi to vážně trapné, že řeším takovou “blbost”.. A je to má jediná kamarádka ve městě, kterou tu mám a která o mně ví naprosto všechno a čím jsem si za poslední roky prošla..

no tak už jí také nic nekupuj,
a možná to ani není až tak kamarádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.23 00:06

@stinga no ono to má v podstatě jednoduché řešení.. ale holt mi to začalo dělat problém spíš v hlavě po Vánocích, že mám pocit, jakoby mě měla jen na vybrečení svých bolístek.. těžce se mi připouští, že ji nestojím ani za blbé přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
12.3.23 00:14
@Cekamnagodota píše:
@stinga no ono to má v podstatě jednoduché řešení.. ale holt mi to začalo dělat problém spíš v hlavě po Vánocích, že mám pocit, jakoby mě měla jen na vybrečení svých bolístek.. těžce se mi připouští, že ji nestojím ani za blbé přání.

tak hlavně po prvních Vánocích, kdy ty jsi jí dala dárek a ona tobě nic, tak už jsi neměla dál žádné dárky pro ni kupovat,
píšeš, že o tobě ví všechno, takže asi svěřování bolístek je oboustranné?
a co děláte, když se vidíte? jdete do kavárny a vyléváte si srdce, nebo i nějaké akce spolu podnikáte?
ono, to je hrozně těžké radit, když do toho člověk nevidí,
máš v podstatě dvě možnosti, kamarádit se dál, ale už jí NIC nekupovat, nebo to ukončit - ale zas - budeš úplně sama? chceš to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
12.3.23 00:55

No myslim, že ty jí bereš jako kamarádku asi víc než ona tebe. Já taky měla takovou. Považovala jsem jí za best friend. Ale pak jsem prozřela. Ona mi zas většinou na narozeniny řekla, že dárek zapomněla doma. Ale pak už mi ho nikdy nepřivezla. :lol: Když potřebovala, tak jsem tu pro ní vždy byla, ale opačně to neplatilo. Tak jsem se od ní odstřihla a fakt se mi hrozně ulevilo. Takový lidi nepotřebuji v blízkosti.

• Citovat
  • Upravit
16347
12.3.23 01:05

Je to hezké a Miley když popřeješ a dáš dárek, ale pokud někoho znám x let a stále dávám dárky jen já, už třetí rok bych nedala nic, maximálně popřála - osobně, nebo zprávou :nevim:

Nejsem materialista, ale vocaď pocaď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.23 01:48

@stinga @Psylocke @Dahlia0409 no holky celkem se mi i ulevilo to tady napsat… ono asi bude pravda i to, že někdo jiný by po prvních narozkách nedával už nic 😀 asi to tak udělám… že na její narozky jen popřeji a pokusím se to přejít.
Dneska to byla pro mě i taková poslední kapka, protože šla na koncert, na který jsem chtěla taky jít a kdysi jsem ji xkrát říkala, že až půjde s tou kámoškou, se kterou chodívá na koncerty, ať mě vezmou s sebou :D. No prostě až tak moc mě nežere no…

A ano, svěřování bolístek bylo vždy oboustranné, pokud nějaké bolístky byly..a nejenom bolístek že..prostě jsem byla přesvědčená, že mě taky bere jako jednu z těch “nej”.
Jak říkám, celkem se mi i ulevilo to tady napsat a že snad nejsem úplně mimo..:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.3.23 02:03

Tak některý lidi dárky neba. :) Ani dávat, ani dostávat. Takže stejně jako tobě je nepříjemné, že ti dárky nedává, tak jí třeba vadí, že ty jí je dáváš a tím, že tobě žádné dárky nedává ti říká, že nechce, abys je dávala ty jí, a to se stejnou logikou jako ty ty dárky dáváš, hlavně teda asi abys jí připomněla, že bys taky dárek chtěla - protože, když já chci někomu dát dárek, tak ho dám a nijak mě netrápí, že on ho nedá. Mám radost z toho, že jsem ten dárek dala - a nečekám 50:50 směnu, o dárcích a protislužbách třeba podle mě přátelství vůbec není, o tom jsou formální a obchodní vztahy.

Jestli teda ale přátelství bereš jako svého druhu obchodní vztah a jde ti o 50:50, tak holt asi pohledej jinou kámošku, která to uvidí jako ty, takových lidí je dost. :palec: To je taky o povaze, někdo na tohle hodně dá - ve smyslu, když mi dal dárek on, tak mu dám taky v podobné hodnotě.

Zas jako kdybys to brala hodně obchodně, tak je i otázka, kolik má kámošek ona - píšeš, že tvoje je to jediná ve městě, ty její jediná ve městě asi nebudeš, takže už to, že se s tebou kámoší má pro tebe dost velký přínos. A asi jo, nejsi pro ní tak důležitá jak ona pro tebe - ale jako jestli ti bez ní bude líp, když jsi si za pár let v novém městě jinou nenašla, no, tak to si zvaž. :think:

Prostě easy řešení, pokud vám to jinak klape, je ty dárky nedávat, když ti vadí, že nejsou opětované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.23 02:14

@Tomie no já to spíš myslela tak, že je jedna z takových, které člověk řekne ty nejsoukromější věci. Takovou kamarádku mám ještě jednu a ta je v mém rodném městě.
Dárky ona dostává určitě hodně ráda, vždycky byla šťastná a dávala najevo, že je ráda..taky vím, že i svému tehdejšímu příteli kupovala dost, i rodině co mi tak říkala..Tak možná jen nechtěla utrácet ještě za mě :D

Dneska to na mě nějak dolehlo a je tam i více věcí, nad kterými, když se zamyslím, mi vadí. Třeba jsem rok bydlela ve vedlejším městě, ani jednou za mnou nepřijela..i když jsem ji zvala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.23 02:49
@Cekamnagodota píše:
@stinga @Psylocke @Dahlia0409 no holky celkem se mi i ulevilo to tady napsat… ono asi bude pravda i to, že někdo jiný by po prvních narozkách nedával už nic 😀 asi to tak udělám… že na její narozky jen popřeji a pokusím se to přejít.
Dneska to byla pro mě i taková poslední kapka, protože šla na koncert, na který jsem chtěla taky jít a kdysi jsem ji xkrát říkala, že až půjde s tou kámoškou, se kterou chodívá na koncerty, ať mě vezmou s sebou :D. No prostě až tak moc mě nežere no…A ano, svěřování bolístek bylo vždy oboustranné, pokud nějaké bolístky byly..a nejenom bolístek že..prostě jsem byla přesvědčená, že mě taky bere jako jednu z těch “nej”.
Jak říkám, celkem se mi i ulevilo to tady napsat a že snad nejsem úplně mimo..:))

Mně přijde, že jsi na ni poměrně upnutá a dost ji pozoruješ. :nevim: Když nejednou tys jí dala dárek, nota bene dražší, a ona tobě nic, proč jí ještě pořád něco cpeš?

I s tím koncertem, jestli mají s konkrétní kamarádkou svůj zvyk chodit na koncerty, proč se jim tam vtírat? Ještě jak píšeš, že jsi jí to musela říct několikrát - a jestli jsem pochopila správně, nešla jsi, protože ony “tě nevzaly”? Nezlob se, ale na mě to působí poměrně dusivě. :nevim:

Mívala jsem jednu takovou kolegyni, zatímco já ji brala jako bezva kolegyni, se kterou ráda poklábosím a zajdeme na oběd v rámci těch 8 hodin denně, co spolu strávíme - z ní se stala samozvaná nej kamarádka, co mi třeba přijela nedomluveně před barák jen za účelem předání dárku. Je to zlatá povaha a myslela to vždycky dobře, ale naše očekávání od toho vztahu se nepotkaly. Já ji považovala za vlezlou a ona mě patrně za psí čumák.

Jako i chování té tvé kamarádky je dost mimo, když x-krát dostanu dárek, o který nestojím, tak by asi bylo fajn si nějak sednout a nastavit si “hele, Mařko, co kdybychom si nic nedávaly a jen šly oslavně posedět na kafe.”

Chápu, že tě to mrzí, ale tu nejku bych hledala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
12.3.23 06:31

Nerada si s někým dávám dárky, obtěžuje mě to. Ano, s kamarádkami jsme si to sice vyjasnily slovně, ale nenapadlo mě, že bychom proto měly být méně kamarádky. Ty holky mám fakt ráda, jsem tu pro ně, ale nemyslím, že jejich hodnotu musím oceňovat dárky. A když, tak dám dárek, protože zrovna vidím něco přesně pro ní, kdykoli, ne protože jsou narozky nebo Vánoce. Vlastně u většiny svých kámošek to datum ani neznám. Nepřeji ani k svátku…
No, jen jsem tím chtěla napsat, že tě může mít opravdu ráda ;)
Prostě se s ní domluv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.3.23 06:57

Najdi si chlapa, založ si časem třeba rodinu. A neupínej se na kamarádku. Prostě pro ni není důležité, aby tobě dávala dárek. Nevynutíš si to. Nejspíš má sobeckou povahu.
To nepředěláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
12.3.23 07:47

Já už bych jí nic nedávala. Řešila jsem něco podobného, ale nebyla to jedna z nejbližších kámošek - když mi ani nepopřála, tak už jsem taky žádný dárek nedala. Jde o princip, ne o těch pár stovek. A taky je dobrý, když se to vyjasní, jestli si něco budete dávat. Tys měla přestat hned no. A asi si najdi i jiné kamarádky, evidentně od téhle máš velká očekávání, která nejsou oboustranná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8557
12.3.23 08:05

To, že jsi ji dávala vždy dárky (ikdyž ona tobě nikdy nic), byla/je jen tvá volba. Nebo jsi čekala, že teď ti už fakt něco dá? :think: Pak ses jen upnula na ty dárky a čekala jsi a čekala jsi, zda něco dostaneš. Podle mě tě ona až tak moc nebere jako kámošku; ty jsi na ni fixovaná daleko víc.
Zkusila bych trochu ubrat a kdo ví, třeba si najdeš jinou kamarádku, která se k tobě bude chovat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.3.23 10:19
@Payiinka píše:
Nerada si s někým dávám dárky, obtěžuje mě to. Ano, s kamarádkami jsme si to sice vyjasnily slovně, ale nenapadlo mě, že bychom proto měly být méně kamarádky. Ty holky mám fakt ráda, jsem tu pro ně, ale nemyslím, že jejich hodnotu musím oceňovat dárky. A když, tak dám dárek, protože zrovna vidím něco přesně pro ní, kdykoli, ne protože jsou narozky nebo Vánoce. Vlastně u většiny svých kámošek to datum ani neznám. Nepřeji ani k svátku…
No, jen jsem tím chtěla napsat, že tě může mít opravdu ráda ;)
Prostě se s ní domluv…

Ja taky nerada darkuju a uz vubec to nevnimam tak, ze si me pres darky bude nekdo vice vazit a naopak.
Kamosky beru jako moznost se s nekym prima pobavit a odreagovat, bolistky a problemy si nejradsi resim sama, nechci jimi zavalovat druhe, max. s manzelem, se kterym si vzajemne poskytujem max. podporu, kdyz je treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný