Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla jsem se někoho zeptat jenže bohužel se nemám komu svěřit, tak to zkusím tady. S přítelem máme dá se říct pěkný vztah až na nějaké hádky, jenže většinou se hádáme kvůli jeho kamarádce. Přítel mi říká, že ji zná od malička a, že jsou to dobří kamarádi. Můj přítel jezdí často do zahraničí a nedávno jel opět a ptal se mě jestli bych nechtěla jet s nim jenže já kvůli práci nemohla no a on sháněl někoho kdo by jel s ním. Jenže nečekala jsem, že se bude ptát té kamarádky, přijde mi to od něho ošklivé z toho důvodu, že ví, že mi ta slečna vadí a většinou se hádáme kvůli ní. Přijde mi to prostě divné v tom směru, že proč by měl být s jinou slečnou někde u moře, chápu, že nechtěl být sám, ale přece jenom má kamarády. Přítel jel nakonec s jedním kamarádem, protože slečna nemohla. Když jsem se ho na to ptala tak mi opět řekl jeho výmluvu, že se znají od malička a, že někoho potřeboval na povídání a nakonec uznal, že to je asi trochu divné, ale pořad tam mám tu myšlenku, že má tu potřebu. Slečna mu říká i sladkýma přezdívkami jako je například zlato, drahoušku, miláčku ikdyž má slečna přítele..Často o tom přemýšlím a proto mě zajímá taky pohled někoho jiného na tuhle věc, předem děkuji za odpovědi.
Neprehanis? Jsou kamarádi od dětství, kdyby chtěli byli by dávno spolu. Žárlivost je svina a zabiják vztahu
Tvůj partner si vybral tebe. Celkem logicky ale kvůli tobě nedořeže svoje blízké, které zná déle a se kterými nejspíš bude mít daleko více vzpomínek.
Kdyby t chtěl být nevěrný, tak prostě bude a je jedno s kým. Ať už s kámoškou, nebo s někým z tinderu. Není cesty jak kontrolovat chování toho druhého, potřebuješ se srovnat sama se sebou a smířit se s tím, že prostě jsi dost dobrá a chce s tebou být a není žádný zaručený návod jak si zajistit věrnost. A čím víc budeš žárlit, tím víc bude přemýšlet o tom, jestli by mu nebylo líp s ní.
Stejně tak pokud bys ho chtěla zatlačit do kouta, aby si vybral, tak vůbec nemáš jisté, že by si vybral tebe. Ne proto že by chtěl jí, ale spíš - kdo chce žít se žárlivci, co předkládají ultmáta?
Nejrozumnější strategie je se s ní skamarádit a jezdit ve čtyřiech i s jejím přítelem. Máš na to dostatek sebevědomí? Jsi schopná fungovat s ní autenticky a ne jen předstírat, abys ji měla pod kontrolou?
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla jsem se někoho zeptat jenže bohužel se nemám komu svěřit, tak to zkusím tady. S přítelem máme dá se říct pěkný vztah až na nějaké hádky, jenže většinou se hádáme kvůli jeho kamarádce. Přítel mi říká, že ji zná od malička a, že jsou to dobří kamarádi. Můj přítel jezdí často do zahraničí a nedávno jel opět a ptal se mě jestli bych nechtěla jet s nim jenže já kvůli práci nemohla no a on sháněl někoho kdo by jel s ním. Jenže nečekala jsem, že se bude ptát té kamarádky, přijde mi to od něho ošklivé z toho důvodu, že ví, že mi ta slečna vadí a většinou se hádáme kvůli ní. Přijde mi to prostě divné v tom směru, že proč by měl být s jinou slečnou někde u moře, chápu, že nechtěl být sám, ale přece jenom má kamarády. Přítel jel nakonec s jedním kamarádem, protože slečna nemohla. Když jsem se ho na to ptala tak mi opět řekl jeho výmluvu, že se znají od malička a, že někoho potřeboval na povídání a nakonec uznal, že to je asi trochu divné, ale pořad tam mám tu myšlenku, že má tu potřebu. Slečna mu říká i sladkýma přezdívkami jako je například zlato, drahoušku, miláčku ikdyž má slečna přítele..Často o tom přemýšlím a proto mě zajímá taky pohled někoho jiného na tuhle věc, předem děkuji za odpovědi.
Mně by to nevadilo, sama mám takového, nejlepšího kamaráda, od dětství..byli jsme sousedé, pak stejná střední. Mame se radi, občas ho taky oslovím zdrobněle „zlato, chceš kafe?“ " Hele brouku, tam a tam mají výprodej, jedeme mrknout, ne?".
Dříve jsme i jezdili na výlet do vedlejšího města, když můj nemohl a byl v práci, za mě naprosto normální věc.
A hlavně, kdyby chlap kvůli tomu po mě stěkal, tak bych s ním ani nebyla, protože nevidím důvod proč s někým ukončit dlouholeté přátelství, jen skrze žárlivosti ve vztahu.
Nikdy jsme spolu nic neměli - i kdyz si to každý myslel. Jinak oni dva si rozumí, takze pohoda
.
Teď se ho ptám, zda by mu vadilo, ze bych jela s tím kamaradem k moři
. Tak si to prý mám užít a dát na sebe pozor
.
Ve vztahu/v manželství je třeba důvěra, to je za mě základ.
Když chybí, vede to ke zbytečným hádkám.
Ba dokonce my se bavíme ze svými ex - to je celkem sranda, můj ex, chodí od manžela ex.
Takže se hoď do klidu a přestaň vyvolávat hadky, a věř mu.
Protože se z toho brzo zblázníš a bude to horší.
@Ou Slečna si se mnou v životě neprohodila ani slovo, ale nemá mě v lásce. Když se někde potkáme tak na mě hned hází očko a takový ten ženský pohled, jak se mám s ni skamarádit když nejeví taky nějaký zájem. O tom, že kdyby chtěl tak s ní třeba dávno je, je pravda ale co když ona třeba nechce, ale on si třeba sám sobě nevěří.. nepřijde mi v pohodě to jak si oni píšou, ale určitě to není tak, že bych mu dávala nějaké ultimáta, protože přítel má i jiné kamarádky, které mi přijdou v pohodě a rozumí mě si, jezdíme na výlety.. ale on vyloženě vyžaduje pozornost spíše od ní.
Možná jsem naivní, ale kontrolka mi nebliká. Když jsou tak dlouho kámoši, tak on ji spíš bere na stejný úrovni jako kámoše - kluka, a/nebo je hluboce friendzoned i z její strany. Co je hlavní, že se samozřejmostí nabídl místo jako první tobě.
Takového jsme MĚLI kamaráda znali jsme ho od dětství dovolené vikendy grilovačky..
Našel si novou slečnu a ta nám oznamila JE NEVHODNÉ MU PSÁT A VOLAT KDYŽ MÁ MĚ.
Takže cca 30leté přátelství skončilo. Ona k nám nepujde MÁ své známé a baví se jen s jeji stranou. Když se potkáme náhodou pozdraví a jde dál..
Je otázka co vše stojí za to měnit a bourat a kam to chceš vést
Mne by to taky vadilo…on nema zadne kamarady muzskeho pohlavi..?
Ze by jel s nimi… Ja bych mu to teda nedovolila…a pokud by s ni jel, vratil by se uz jako nezadany…hlavne kamaradi se neoslovuji Milacku, Zlato a pod
Ona je fakt trapna…ja bych mu ji zakazala uplne, zkratka nektere kamaradky jsou ve vztahu nezadouci
A je mi uplne fuk, komu by se to libilo a nelibilo. Mne kamaradky meho ex nevadily, ale ty normalni, tahle normalni neni.
@EvieK To je pecka. On je taky problém v tom, že kdybych já si chtěla vyjít s kamarádem někam, kterého znám od dětství tak jemu by to vadilo a vadí proto jsem to vyškrtla ze seznamu, jenže když on někam chce tak se můžeme všichni zbláznit a mě to mrzí z té stránky, že já pak čekám sama doma, ale sama si nemůžu někam vyjít. Omezila jsem to z toho důvodu aby jsme se zbytečně nehádali..
@Anonymní píše:
@Ou Slečna si se mnou v životě neprohodila ani slovo, ale nemá mě v lásce. Když se někde potkáme tak na mě hned hází očko a takový ten ženský pohled, jak se mám s ni skamarádit když nejeví taky nějaký zájem. O tom, že kdyby chtěl tak s ní třeba dávno je, je pravda ale co když ona třeba nechce, ale on si třeba sám sobě nevěří.. nepřijde mi v pohodě to jak si oni píšou, ale určitě to není tak, že bych mu dávala nějaké ultimáta, protože přítel má i jiné kamarádky, které mi přijdou v pohodě a rozumí mě si, jezdíme na výlety.. ale on vyloženě vyžaduje pozornost spíše od ní.
Normálně ji pozvi na víno/kafe/pivo/cokoliv a normálně se začněte bavit, jste dvě podstané osoby v životě jednoho chlapa. A ano, klidně normlně otevřeně s tím, že tedy jaksi máte dost společného a stálo by za to se znát a zkusit, jeslti se třeba nebudete kamarádit.
A ano, budeš do toho muset vkládat o něco víc energie a budeš muset být aktvní. Ona nemá nejmenší důvod to dělat, že. Ona se tebou ohrožená necítí, ona situaci měnit nechce a nepotřebuje, ty jsi v tom nešťastná, ty chceš změnu.
A nebo si ji pěstuj jako vnějšího nepřítele, posiluj svou nejistotu a čím dál tím víc žárli. Ale to nepovede k happyendu.
@Anonymní píše:
@EvieK To je pecka. On je taky problém v tom, že kdybych já si chtěla vyjít s kamarádem někam, kterého znám od dětství tak jemu by to vadilo a vadí proto jsem to vyškrtla ze seznamu, jenže když on někam chce tak se můžeme všichni zbláznit a mě to mrzí z té stránky, že já pak čekám sama doma, ale sama si nemůžu někam vyjít. Omezila jsem to z toho důvodu aby jsme se zbytečně nehádali..
Aha - a proč to děláš? Tedy kromě toho, že zoufale nevěříš sama sobě a necháš se sebou takhle zacházet.
Vykašl se na dotyčnou kamarádku a začni hledat důvěru s sebe sama, vlastní sebeůctu a nauč se vůči partnerovi vymezovat si svoje hranice a jednat podle svých potřeb, ne se jen jemu přzpůsobovat.
POkud to povede k rozpadu vašeho vztahu - no tak hlavně ať je to dřív, než otěhotníš.
Sorry, ale to co popisuješ je jedem velký červený vykřičník vedle druhého.
@Anonymní píše:
To je špatně. Pokud ty máš tolerovat jeho kamarádku, tak by měl on udělat to stejné. To, že jsi ustoupila a sedíš sama doma je už tva chyba. Partneři by si měli ve vztahu věřit.
Žádnou takovou kamarádku bych netolerovala, z toho už jsem vyrostla. Na kamaradstvi mezi muzem a zenou nevěřím.
Odpovím jako starší muž, který toho již dost zažil.
Moje nejlepší kamarádky jsou ženy, se kterými jsem třeba chodil, ale z nějakého důvodu to skončilo, nicméně si sebe vzájemně vážíme. Potom ženy, které znám dlouho a ony mě znají v různých životních etapách.
A nic není bezpečnějšího, než tyto vztahy, i když má současná partnerka žárlí i na písemnou komunikaci. Jsou to ženy, které se se mnou radí, když potřebují nadhled od chlapa, když mají nešikovného partnera a nějaký problém, a nikdy by mě nenapadlo to krásné přátelství zničit. Na sex je přeci velmi snadné najít jinou, neokoukanou…¨
Takže paradoxně větší riziko nevěry nese pánská jízda, když si chlapi vyrazí za zábavou, než pobyt s kámoškou.
Nicméně tomuto nadhledu úspěšně brání žárlivost tvého partnera na tvé kamarády. Tady bych byl nekompromisní a neustupoval.
@Cizinka1 píše:
Neprehanis? Jsou kamarádi od dětství, kdyby chtěli byli by dávno spolu. Žárlivost je svina a zabiják vztahu
Nevěra také
Ahojky, chtěla jsem se někoho zeptat jenže bohužel se nemám komu svěřit, tak to zkusím tady. S přítelem máme dá se říct pěkný vztah až na nějaké hádky, jenže většinou se hádáme kvůli jeho kamarádce. Přítel mi říká, že ji zná od malička a, že jsou to dobří kamarádi. Můj přítel jezdí často do zahraničí a nedávno jel opět a ptal se mě jestli bych nechtěla jet s nim jenže já kvůli práci nemohla no a on sháněl někoho kdo by jel s ním. Jenže nečekala jsem, že se bude ptát té kamarádky, přijde mi to od něho ošklivé z toho důvodu, že ví, že mi ta slečna vadí a většinou se hádáme kvůli ní. Přijde mi to prostě divné v tom směru, že proč by měl být s jinou slečnou někde u moře, chápu, že nechtěl být sám, ale přece jenom má kamarády. Přítel jel nakonec s jedním kamarádem, protože slečna nemohla. Když jsem se ho na to ptala tak mi opět řekl jeho výmluvu, že se znají od malička a, že někoho potřeboval na povídání a nakonec uznal, že to je asi trochu divné, ale pořad tam mám tu myšlenku, že má tu potřebu. Slečna mu říká i sladkýma přezdívkami jako je například zlato, drahoušku, miláčku ikdyž má slečna přítele..
Často o tom přemýšlím a proto mě zajímá taky pohled někoho jiného na tuhle věc, předem děkuji za odpovědi.