Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chci se zeptat. Uz pul roku chodim s mym partnerem. Hned na zacatku jsem ho seznamila s mymi rodici jen si podali ruce a pozdravili se to je vse co si rekli. Je o dva roky mladsi nez ja me je 19 a mu 17, ma povahu introverta takze se tezko bavi s nekym “cizim”. Moje mamka se s nim hrozne uz chce bavit a furt mi to vnucuje ze kdy se s nema zacne uz bavit ale ja ho nechci do niceho nutit. Mate nejaky napad co mam delat?
@teruš03 píše:
Dobrý den, chci se zeptat. Uz pul roku chodim s mym partnerem. Hned na zacatku jsem ho seznamila s mymi rodici jen si podali ruce a pozdravili se to je vse co si rekli. Je o dva roky mladsi nez ja me je 19 a mu 17, ma povahu introverta takze se tezko bavi s nekym “cizim”. Moje mamka se s nim hrozne uz chce bavit a furt mi to vnucuje ze kdy se s nema zacne uz bavit ale ja ho nechci do niceho nutit. Mate nejaky napad co mam delat?
netahej ho domů, pokud mu to není příjemné
@vokishka my chodime jakoze normalne k nam vzdy se jen pozdravi a to je vsechno, to mu nevadi. Ale stydi se s nema bavit vic no
@teruš03 píše:
@vokishka my chodime jakoze normalne k nam vzdy se jen pozdravi a to je vsechno, to mu nevadi. Ale stydi se s nema bavit vic no
tak to prostě matce řekni. Nenut ho do něčeho, co nechce
@teruš03 píše:
Nějaká společná činnost, kterou by mohli komentovat a nemusela probíhat nucena konverzace - návštěva trhu/oprava strechy/..
@teruš03 píše:
A o čem by se s ním chtěla tvoje máma bavit? Je mu 17 a chodí s tebou a za tebou, ne si povídat s ní. To by měla pochopit. Ne každý má povahu na to, aby si s každým hned povídal.
@teruš03 píše:
A když se na něco zeptají, tak snad odpoví ne? Nebo rodiče očekávají, že 17lery kluk bude vymyslet nějaká témata k hovoru?
@Alušáček jo odpovi ale oni se ho na nic nejak neptaji protoze jakoze vzdycky jdem nahoru, mamka si proste predstavuje ze se s nema bude asi bavit jak s kamosema.
@teruš03 píše:
@Alušáček jo odpovi ale oni se ho na nic nejak neptaji protoze jakoze vzdycky jdem nahoru, mamka si proste predstavuje ze se s nema bude asi bavit jak s kamosema.
Mamka je dospělá, ona má zavést hovor když o tolik stojí.
Je téměř prosinec, tak si můžete vytvářet vlastní tradice a prosinec nabízí víc těch příležitostí, třeba společně i s ním před vánocemi udělat nějakou oslavu. Pokud vám to vydrží, tak třeba časem před navštívíte tvé rodiče a po vánocích ty jeho. Do oslavy zapojte i nějakou aktivitu(společenské hry apod.).Ale nedělala bych oslavu každý týden. Prostě třeba za 14 dní a pak bych mu maximálně nabídla, že se může připojit na silvestra.Ale nechala bych to na něm.
Příspěvek upraven 26.11.22 v 12:17
V 17 bych byla určitě žhavá na tlachání s maminkou když můžu jít do pokojíčku a dělat tam jiný věci. Ať máti trochu vychladne. Takových kluků ještě bude.
A to já maminku chápu, mně přijde zase divné pokaždé jen od dveří pozdravit a utíkat se schovat do pokoje a potom houknout nashledanou při odchodu. Jestli si maminka představuje, že si sednete kolem stolu a u kafíčka poklábosíte, tak to je takové trapné, moc na sílu. Ale při nějaké společné činnosti by se mohl hovor zapříst tak nějak automaticky, taky může požádat o pomoc, vyzvat vás na svačinu do kuchyně… Možná bys mohla i sama situaci pomoct, třeba že byste s přítelem pro všechny uvařili večeři, zahrát si společně hru pro více hráčů… Nemusí to být pokaždé, jasně, že chcete být i spolu osamotě. Ale být na pozici tebe nebo partnera, tak je mi blbé jen pozdravit a zašít se. ![]()
@teruš03 píše:
@Alušáček jo odpovi ale oni se ho na nic nejak neptajiprotoze jakoze vzdycky jdem nahoru, mamka si proste predstavuje ze se s nema bude asi bavit jak s kamosema.
Tak co by chteli?
on jde za tebou. Ne za nimi
@Petule030 píše:
A to já maminku chápu, mně přijde zase divné pokaždé jen od dveří pozdravit a utíkat se schovat do pokoje a potom houknout nashledanou při odchodu. Jestli si maminka představuje, že si sednete kolem stolu a u kafíčka poklábosíte, tak to je takové trapné, moc na sílu. Ale při nějaké společné činnosti by se mohl hovor zapříst tak nějak automaticky, taky může požádat o pomoc, vyzvat vás na svačinu do kuchyně… Možná bys mohla i sama situaci pomoct, třeba že byste s přítelem pro všechny uvařili večeři, zahrát si společně hru pro více hráčů… Nemusí to být pokaždé, jasně, že chcete být i spolu osamotě. Ale být na pozici tebe nebo partnera, tak je mi blbé jen pozdravit a zašít se.
Tak to bych, na místě toho kluka, rychle hledala nějaké jiné místo na setkávání se.
Když jsem chodila ke klukovi, rozhodně jsem nechtěla vést rozhovory s jeho rodiči, to až po čase v rámci oslavy narozenin třeba, ale jinak fakt ne.
Ex měl takovou děsně přátelskou matku, co očekávala, že se budeme věnovat jí, né sobě. Hodně jsem se jí vyhýbala.
Nechte ho dýchat.
Já když se začala scházet s ex, tak taky jen něco kuňknul mezi dveřma a mizel, když mu bylo 17.
Ve 25 už s tátou prochlastal pár nocí, nařezal tuny dříví na chatě, vyjeli spolu na motorkách a byli kámoši
A když jsme se ve 38 rozcházeli, táta se mě ptal, jestli ho odteď bude mít zakázanýho, nebo se s ním může bavit dál, protože si za ty roky prostě k srdci přirostli ![]()
Já s jeho maminou to samý. Ono co si budeš v 17-18 povídat s dospělýma rodičema partnera. Ale v průběhu let se vztah tvořil a dnes, i tři roky po rozchodu, si jednou za měsíc cinknem, popovídáme, jsem zvána na kávičku i na bazén
A to i přesto, že ex už má jinou partnerku a i s ní má dítě. Moc tam tedy nejezdím, třeba dvakrát, třikrát za rok, protože je mi to vůči novému vztahu mě i exe nevhodné, ale ten vztah tam prostě zůstává.