Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V televizi jsem videla jen Piedru. A ta, zalita uzaviraci vrstvou, neni v realu vubec hezka. Z krasnych cernych kaminku se stanou vybledle - protoze je to mlecne kalne. TopStone to ma i na zdi, nazivo jsem to jeste nevidela. Do showroomu se teprve chystam. Ale tam mi nereknou spatne zkusenosti. Chci opravdu zkusenost nekoho, kdo ma TopStone a v koupelne.
Je tady někdo kdo má kameny koberec v interiéru?
A jestli je spokojenej a nebo lituje.
Chtěla bych to dat do kuchyně a předsíňe.
Ale drobky kamínky a i tak to není uplne hladký.
Budu ráda za každou odpověď
@ehh ja to chci taky do kuchyne a chodby na podlahy a do kuchyne za linku. Chtela jsem i koupelnu a wc misto obkladu, ale ta castka za to byla astronomicka. Kdyz jsem se na to byla podivat v hranicich, jedna pani mi tam rikala, ze to ma v obyvaku a je naprosto spokojena. Nema neporadek, protoze to zapada do mezirek a pak to vysaje. Jinak na omak je to hladke docela hodne, ty kaminky si pri nanaseni jakoby lehnou
My máme kamenný koberec v kuchyni a v obýváku, máme to jako jednu společnou místnost. Máme tam barevný mix - světle šedou s černou - namíchanou 1:1. Máme to bez plniče, takže to máme docela hrbolaté - s plničem je to téměř hladké ale vzhledově už se nám to tak nelíbí. Jsme moc spokojení, každý týden vysáváme, vytíráme a údržba je perfektní. Drobky nejsou vidět a ani nejsou hmatatelné
Po půl roce jsme dělali větší údržbu - vymýt jarovou vodou a vysát vysavačem na mokré vysávání. Máme to 9 měsíců a jsme pořád maximálně spokojení. Manžel si to dělal sám za pomoci kamaráda a výsledek je opravdu super.
Do budoucna budeme dávat do chodby a verandy ![]()
Příspěvek upraven 29.06.16 v 08:26
Přikládám fotku po dodělání, v reálu to je ještě hezčí ![]()
Díky za názory. Ještě rozmyslime. Taky jsem četla ze to časem zloutne
@ehh
No, o žloutnutí jsem nic neslyšela. Jen víme, že to časem ztrácí lesk - takže je dobré 10 letech přetřít novou vrstvou pryskyřice a podlaha je jak nová.
Mame v novostavbe na wc, koupelne a chodbe, protiskluzove to je a navic to pocitove neni skoro studene narozdil od dlazby, kterou mame v loznici a obyvaci casti. Podruhe uz bych to dala do celeho prizemi. Vubec na tom neni videt zadna spina. Udrzba je dobra, nejdriv to vysaju, pak vytru. Pokud mam v chodbe zaschle blato, pomuzu si kartackem. Mame i s plnicem poru, ale jeste to neni tak hladke, jak bych si predstavovala, budem davat asi jeste jednu vrstvu, aby se to „zalilo“ vic. A mlecne to je pouze po aplikaci porovace, po vytvrdnuti zpruhledni. Za nas urcite doporucujeme, i kdyz tak levne to moc neni. Ale miluju na tom nejvic to, ze je to beze spar, nejde na tom nic videt a je to originalni, vsem se to libi
A nemáte jí někdo venku na terase? S manželem jsme se pro ni už téměř rozhodli, ale pak jsme těsně po dešti jeli do firmy, kde jí nabízí, mají to venku a manžel měl pocit, že to klouže. Jako možná se po tom dalo přejet nohou snadněji než po betonu, ale nemyslím, že bych se vyloženě natáhla. Jenže běhají nám po verandě děti mají tu bazének, tak to řeším…už rok. Na verandu nám navazují schody - zatím také jen betonové. Máte některá zkušenost, že by to šlo i na schody - myslím z vodorovné i svislé strany - tedy aby byly celé pokryté?
@kopretina 12 Na schodech to mají sousedi, na netu najdeš i návody, jak na to, určitě to jde.
Jinak máme jako podlahu v kryté pergole, takže s tím deštěm neporadím, ale v létě to často vystříkáme studenou vodou ze studny hadicí - trochu to pak chladí. Voda těma kamínkama proteče, nezůstávajjí žádné kaluže, nepřipadá mi, že by to klouzalo. Naboso určitě ne, možná v nějakých šílených botech by se dalo uklouznout
Ale spíš ne.
@kopretina 12 u nas v bytovem dome jsou z toho udelane vstupni schody a rampa pro vozickare, schody i z boku. Vypada to skvele, po desti neklouze, ale uz se behem par mesicu nekomu podarilo hranu schodu urazit (pri stehovani), tak se uz i opravovalo a je to k nepoznani.
My to zvazujeme na terasu, ted je tam dlazba od developera, ale mam chut jit do tohoto.
Dobrý večer
v úterý tj. 9.8. nám na terasu položili kamenný koberec a dnes tj. 11.8. se objevily jakoby mokré fleky máte někdo podobnou zkušenost, docela mě to vyděsilo no snad to vyschne a barevnost se sjednotí
Hezký večer přeji všem
Dagmar
![]()
Tak my jsme byli pro kamenny koberec dneska. Budeme ho mit v kuchyni, chodbe, koupelne a wc. Pokladat ho budu ja, az vytvrdne nivelacka. Tak jsem zvedava, jak to dopadne, pak pridam fotku. Financne je to teda pekna garda v porovnani s levnejsimi dlazbami, ale doufam, ze se to vrati na pohodlne udrzbe a vzhledu. ![]()
@mystiquefleur muzes, prosim, rict, kolik stoji m2? Absolutne nemam o cene tuseni.
@Jogrr kupovala jsem cerny, ten stal 481kc m2, svetle sedy 563 a zeleny 519kc. Pak jsem kupovala cerny na zed a ten stal 822kc/m. Vse je cena vc. pojiva. Dalsi garda naskoci za smes, ktera uzavira povrch, ja vzala nejlevnejsi a ta zvysuje cenu za m2 asi o 200kc. Budu ji natirat pouze pod kuch. linku, do koupelny a wc. Kupovala jsem v Hranicich, a ti maji e-shop, ktery vyplivne cenu. Nebudu jim delat reklamu, ale podle mesta je najdes snadno, je to dost velka firma