Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nás taky bříško moooc trápilo. Nechci tě strašit, ale přešlo nás to až na 8-mi měsících. Zkus upravit stravu, aby se minimalizovala možnost nadýmání mimča. A můžeš zkusit pít fenyklový čaj nebo čaj proti nadýmání pro mimča. Nám nic z toho nepomohlo, dokonce ani od Dr.doporučené kapky Sab Simplex. Pak jsme zkusili Lefax a ten byl jako zázrak. Museli jsme ho ale dávat až do těch 8-mi měsíců. Jak jsme vynechali, tak to byl zase horor. akorát Lefax měl před časem výpadek ve výrobě, tak snad už je to zase v pořádku a dá se sehnat. A je i volně prodejný (bez receptu).
nas rozpis byl:
1.mesic:1kapka 1× tydne.
2-6-mesic: 1 kapka mesicne.
No právě Sab Simplex jsme dostali a hned se mi po ńich poblindila. Já si jen nejsem 100% jistá, že je to bolení bříška, protože když ho lehce stlačím nepláče, nepláče ani při tom usilovném tlačení. Třeba teď jsem nakojila, odříhla si, šly i prdíky, uložila jsem ji do postýlky, je v takovém polospánku, občas se vzbudí a vydává zvuky jako, když se namáhá a přitom rozhazujeme ručičkama a kroutí se, pak najdenou zase jako když utne a usne, brečet ale nezačne. Hold ještě nemám vypozorovaný co to je, protože když tlačila v porodnici a nešlo to, tak se hned rozplakala, tohle je ale trochu jiný. Tak si říkám jestli to nemůže mít třeba souvislost normálně s vývojem??? Že první týden jen spinkalo, brečelo nebo jedlo a teď začíná i bdít a převalovat se, ale zase mi tam nehrajou ty zvuky?
Tak malou nekojím, ale Dr. neříkala nic o vysazení Kanavitu. První měsíc jsme dávali 1 kapku týdně a pak 1 kapka měsíčně 6M. Takhle to máme napsané v očkovacím průkazu, když Dr. přebírala malou do péče.
první měsíc života jednou týdně po kapce, pak už jen jednou měsíčně kapku, až do konce 6.měsíce. Celkem tedy za půl roku asi 9 kapek:) hlavně nepředávkovat! K.
Ahojky.
Opisuju z Matýska očkováku, kam nám to dr. napsala ![]()
1kapka týdně v prvním měsíci, potom každý měsíc kapka do půl roku.
dneska nám kanavit předepsala a to nasledovně.jednu kapku ve druhym tydnu věku další za tyden ve třetím tydnu věku pak zase jednu kapku ve čtvrtym tydnu veku a pak ve 2měsíci veku dalši až za měsic tedy ve 3měsíci veku a konči to v 6měsici veku.a pak uvidime ![]()
marčána píše:
dneska nám kanavit předepsala a to nasledovně.jednu kapku ve druhym tydnu věku další za tyden ve třetím tydnu věku pak zase jednu kapku ve čtvrtym tydnu veku a pak ve 2měsíci veku dalši až za měsic tedy ve 3měsíci veku a konči to v 6měsici veku.a pak uvidime
To je normální předpis, vitamín K, proti krvácivosti, apod., takhle to berou všechny miminka.
Potom už to nebude potřebovat, na rozdíl od Vigantolu (nebo jiného preparátu vitamínu D, který ti předepsali), ten budeš kapat do roku věku.
Ahoj, prosila bych o radu, jak správně dávat tříměsíčnímu dítěti kapky Vigantol a Kanavit. Doteď jsem dávala Kanavit 1×1 kapka týdně, Vigantol každý den 2 kapky. Dnes na kontrole mi dr. říkala dávkování jiné, malý do toho plakal, asi jsem špatně rozuměla, docela si s tím lámu hlavu, abych tím malému nějak neublížila
Poradíte někdo? ![]()
my kanavit neměli vubec,ale co vim je to v prvnim měsíci 1 kapka tádně a pak jedna kapka měsíčně až do roku.
Děkuju, to by sedělo, něco o půl roku říkala. A Vigantol pokračovat asi jako doteď, tzn. 2 kapky denně do jednoho roku, pak se už asi dávat Vigantol nemusí.
jj. nu já teda dávam jednu kapičku denně co se týká vigantíka,ale znam i ty co co dávaj mimčum dvě.
maxik píše:
My ho neměli vůbec.
Ahoj, můžu se zeptat proč jste ho neměli vůbec? Nám ho dali v porodnici a pak dr. říkala, že se už to nemusí dávat, ale bojím se, že jsem něco zanedbala..teda, že ona něco zanedbala…
Může to mít nějaké následky?